trikkeligaen

Vålerengas lange enveiskjøring

(Arna-Bjørnar - Vålerenga 0-3). VIFs damelag tok sin fjerde strake seier og fikk en fin økt i avslutningstrening.

Hva gjør man når motstanderen legger seg i to blokker 25 meter fra mål? Da må angripende lag få fart i pasningene og bruke hele bredden. Det gjorde VIF-jentene i hele første omgang uten å få uttelling i Arna idrettspark utenfor Bergen søndag.

Vi begynte å notere målsjanser tidlig, men etter hvert ble det nytteløst. Den enkleste oppsummeringen er vel at nesten alle skuddforsøk var gaske mislykkede og gikk utenfor enten de var signert Agnete Nielsen, Elise Thorsnes, Olaug Tvedten eller Dejana Stefanovic.

Større balltempo

Sistnevnte fikk frispark på 16-meterstreken da hun ble dyttet over ende da hun var på vei inn i Arnas forsvar. 20 centimeter lenger inn ville gitt henne straffespark.

Men omgangen oppsummerte lagets største utfordring: Samhandlingen på de siste 25 meterne inn til mål.

Trener Nils Lexerød ville ha større tempo i pasningene, men det så tungt ut i det som framsto som litt sommervarme denne andre påskedag i Arna. Han hadde hatt et halt lag ute på landslagsoppdrag den siste uka, fordelt på Norge, Danmark, Island, Serbia og New Zealand.

Thorsnes traff

Men rett etter pause løsnet det. Elise Thorsnes fikk presset inn den forløsende scoringen tre minutter etter hvilen etter et fint overlegg fra Janni Thomsen.

Ettersom Arna-Bjørnar heller ikke da hadde ambisjoner om å løfte laget, handlet det bare om hvor stor seieren skulle bli. Etter å ha talt 0–10 i målsjanser kom Våleregas andre scoring.

VIF kom seg helt ned til dødlinja og etter to innlegg foran mål fikk Rikke Nygard kriget ballen i mål fra liggende posisjon fra to meters hold.

Skulle vi nærme oss den åttemålsseieren VIF tok med seg hjem herfra i fjor? Etter spill og sjanser, ja. Målt i effektivitet: Nei.

Innlegg ble scoring

Janni Thomsen satte det siste da hun skulle legge inn fra høyre snaut 20 minutter før slutt, men ballen sveipet innom en rygg og gikk rett i mål.

Da var jo denne kampen kjørt, og VIF kunne bare fokusere på effektiviteten foran mål. Som vanlig kom Runa Lillegård

Dermed holder VIF følge i tetkjøret. Neste motstander er Kolbotn på Intility 23. april.