trikkeligaen

Dette er rekken VIF må snu i Bodø

Vålerenga har ikke vunnet på Aspmyra siden 2009. 13 år etter håper Dag-Eilev Fagermos mannskap å vippe nordlendingene av pinnen på eget kunstgress.

BODØ (Dagsavisen): Forrige Vålerenga-seier på Aspmyra kom tilbake i 2009, da VIF vant 2-0. Det viser tall fra NIFS. Bojan Zajic og Harmeet Singh scoret målene, da mot et Glimt-lag med VIF-kjenninger som Jan Derek Sørensen og Johan Lædre Bjørdal på laget.

I årene som fulgte var ikke Glimt med i det gjeveste selskap, men heller ikke etter bodøværingenes retur til Eliteserien har VIF lyktes i å ta tre poeng. Rekken på Aspmyra etter 2-0-seieren i 2009 er som følger:

  • Glimt – Vålerenga 1-0 (2021)
  • Glimt – Vålerenga 2-0 (2020)
  • Glimt – Vålerenga 4-0 (2019)
  • Glimt – Vålerenga 1-1 (2018)
  • Glimt – Vålerenga 0-0 (2016)
  • Glimt – Vålerenga 1-1 (2015)
  • Glimt – Vålerenga 4-3 (2014)

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Men hos gjestene rår optimismen før mandagens 20.00-kamp på Aspmyra.

– Det har vært en veldig fin utvikling etter en litt overraskende «down-periode» i de siste treningskampene før sesongstart. Vi har gradvis blitt bedre, og er vi oppe på det nivået vi viste på vårt beste i vinter er vi sterke nok til å vinne mot Glimt, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til klubbens eget nettsted før oppgjøret.

Vålerenga ankom Bodø søndag, og gjør nå de siste forberedelsene før kampstart. Tidligere mandag tok spillerne seg en tur langs brygga i byen.

Vålerenga slo FK Haugesund 2-1 i forrige serierunde. Glimt spilte UEFA Conference League mot José Mourinho og Roma torsdag – der ble det stortap med 0-4. Mandag vil nordlendingene forsøke å reise seg mot VIF foran egne hjemmefans.

Dagsavisen er på plass i Bodø og følger kveldens match. Vi gir deg kampstoff og reaksjoner etter oppgjøret.


Mer fra Dagsavisen