trikkeligaen

Lyn rystet LSK. Så våknet storfavorittene på overtid

(Lyn - LSK Kvinner 1-3). Lyn dominerte i første omgang mot LSK Kvinner, men gjestene stjal alle tre poengene på overtid.

GRORUD MATCH KUNSTGRESS (Dagsavisen): Det var lite som tyda på at Lyn hadde latt seg ruste av landslagspause og påskeferie i første omgangen mot storfavoritt LSK Kvinner. Vertene gikk rett i strupen på Lillestrøm, og overraska både motstandere og tilskuere da de gikk til pause med 1-0-ledelse og en kruttsterk oppvisning.

I tillegg til spissparet Cathinka Tandberg og Anna Aahjem, briljerte Julie Jorde på midtbanen for vertene i praktomgangen på solfylte Grorud Match Kunstgress.

Julie Jorde spilte en strålende kamp for Lyn mot LSK kvinner mandag.

Så våkna bortelaget etter hvilen. Ikke bare utligna gjestene tidlig i andre omgang. De scora to mål på overtid mot spillets gang, og tok med seg alle tre poengene fra Grorud andre påskedag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Lyn-dominans

Lyn gikk svært offensivt ut i solsteika på Grorud, og gjestene fra Lillestrøm virka ikke hundre prosent påskrudd fra start av. Anna Aahjem pressa LSK-forsvaret godt ved flere anledninger sammen med Cathinka Tandberg, og førstnevnte kom til kampens første sjanse før halvspilt omgang.

Spissen kriga seg til en avslutning innenfor 16-meteren, men med mange forsvarere foran seg ble ikke skuddet hardt nok. Det var i stedet spissmakker Tandberg som skulle stikke av med kampens første scoring.

Etter å ha pressa og pressa gjennom hele omgangen snappet omsider en av Lyn-spissene ballen i svært farlig posisjon like før hvilen. Tanberg var sterk og god i duellen mot LSK-midtstopperen, før hun kom seg forbi til drømmeposisjon alene med keeper. Her gjorde Lyns nummer ni ingen feil, og satte ballen enkelt i mål fem minutter før pause.

Cathinka Tandberg har akkurat sendt Lyn i ledelsen mot LSK Kvinner.

Og like etter at vertene gikk meget fortjent opp i ledelsen, havna ballen i nettmaskene under to minutter senere. Målscorer Tanberg jaga en ball i bakrom, og fikk kjempa seg til en takling på LSKs halvdel. Taklingen ble en utmerket pasning til makker Aahjem, som heller ikke gjorde noen feil alene med Cecilie Fiskerstrand i Lillestrøm-målet.

Men linjedommeren hevet flagget sitt, og det ble dømt offside. Ut fra TV-bildene er det vanskelig å konkludere, men om det er korrekt dømt er det i alle fall marginalt. Spissen selv, som hittil i dag har scora i hver serierunde så langt denne sesongen, kunne ikke tro sine egne øyne da hun hørte kamplederens fløytesignal.

Anna Aahjem forsto lite da målet henens ble annullert like før pause.

Svarte tidlig

Dessverre for Lyn ble ledelsen kortvarig, da LSK heva seg voldsomt etter hvilen. Tidligere Lyn-spiller, Laura Gashi, stjal ballen på vertenes halvdel og forserte mot mål. Gashi spilte Tea Kyvåg glimrende igjennom med en stikker utenfor 16-meteren, og Kyvåg plasserte ballen i bue over Kirvill Odden og i krysset.

Thea Kyvåg har akkurat utligna for LSK Kvinner.

Dermed utligna bortelaget etter fem minutter, og kampbildet ble umiddelbart mye jevnere enn før pause. Men Lyn lot seg ikke knekke av gjestenes scoring, og fortsatte i samme spor som i første omgang fremover på banen. Blant annet hadde vingback Kamilla Melgård et godt forsøk i LSK-boksen kort tid etter 1-1-målet, men skuddet ble blokkert.

Lillestrøm var langt bedre med i andre omgang, men klarte likevel ikke å skape de aller største mulighetene for å komme i forkjøpet. Lyn hadde derimot de største sjansene, og spesielt mot slutten av kampen.

Innbytter Monica Nedgård Isaksen snappa opp en fryktelig pasning i LSKs bakre rekker, før hun runda Fiskerstrand på mesterlig vis. Isaksen gjorde med andre ord alt rett, utenom å sette ballen i mål. En Lillestrøm-forsvarer rakk akkurat å komme seg i veien for skuddet, og redda med det en helt avgjørende situasjon i kampens sluttminutter.

Kollaps

For i stedet for at Lyn gikk i ledelsen like før fulltid, varta gjestene opp med noen glitrende minutter på overtid.

Først fikk Emma Stølen Godø ballen feilvendt et par meter utenfor 16-meteren, før hun snudde seg og sendte av gårde et meget godt skudd. Om ikke én scoring i krysset for dagen var godt nok, kom det like gjerne nok et mål i vinkelen fra gjestene. Også her var Odden sjanseløs, og LSK var i ledelsen på overtid.

LSK-spillerne jubler for scoring på overtid mot Lyn.

Med det sendte Lyn alt de hadde i angrep, og en unøyaktig ball skulle straffe seg. Kyvåg jaga en ball i bakrom, og Odden i hjemmelagets bur feilberegna ballen med sola i ansiktet. Dermed kom LSK-vingen først i duellen, og lobba avslutningen i perfekt bue over sisteskansen. Seieren for gjestene var med det sikra, og Lyn gikk på sesongens andre tap.

---

Lyn – LSK Kvinner 1-3 (0-0)

Mål: 1-0 Cathinka Tandberg (40), 1-1 Thea Kyvåg (50), 1-2 Emma Stølen Godø (90), 1-3 Kyvåg (90).

320 tilskuere.

Øvrige resultater, Toppserien kvinner mandag, grunnserien, 4. runde:

Arna-Bjørnar – Vålerenga 0-3, Kolbotn – Stabæk 1-1, Røa – Avaldsnes 0-2, Brann – Rosenborg 2-1.