3. divisjon: Derbyseire til Lyn, Grei og Grorud2

Lyn vant sin første kamp på sin nye lånte hjemmebane og nyopprykkede Grei avgjorde på overtid mot Ready. Her er sammendraget av andre serierunde i «Trikkeligaen» som vi kaller 3. divisjons avdeling 1. Kampene ble spilt 18. og 20. april.

FRØYA – KJELSÅS 2. LAG 2–0 (0-0). Ettersom begge Kjelsås-lagene skulle i aksjon 2. påskedag, var det et svært ungt rekruttlag som måtte over fjellet uten særlig hjelp fra A-lagsspillere. Kun tre utespillere var med på benken. Kjelsås holdt unna inn til pause i Frøya idrettspark, men etter pause kom de to avgjørende målene. Først fikk hjemmelaget straffespark etter 68 minutter som Simen Næss satte i mål. Ti minutter før slutt kom 2-0, signert Johan Fredrik Kvalheim. Dered blir Kjelsås-rekruttene stående med sitt ene poeng etter to runder.

GREI – READY 1–0 (0-0). Greis nye spillende trener, Markus Cham, ble matchvinner på overtid etter en merkelig situasjon der Ready var i angrep, men bare ga fra seg ballen. Dermed kunne Grei kontre og Cham scoret på keeperen som var aktuell for Grei denne sesongen. Les om dette om mye annet rart i denne kampen fra Dagsavisens reporter her. Dermed står begge lag med tre poeng etter to runder.

LYN – NORDSTRAND 3–1 (2-0). Lyn spilte årets første hjemmekamp på Skeids hjemmebane Nordre Åsen. Og det gikk jo riktig så bra. David Tavakoli scoret på sin gamle hjemmebane fra kloss hold, mens Ole Breistøl satte inn 2–0 etter en drøy halvtime da Nordstrands keeper var på sopptur. Annen omgang ble mer spennende etter at Nordstrand fikk et ganske lettkjøpt straffespark. Les referat og reaksjoner her. Lyn samlet 752 tilskuere på sin lånte hjemmebane før de flytter til Bislett i midten av mai.

SKEID 2. LAG – OPPSAL 1-1 (0-0). Det lå lenge an til å bli nok en seier for Skeid-rekruttene i kampen onsdag etter at Emil Tjøstheim sendte Skeid i ledelsen etter en times spill. Men Aleksander Fredviks utligning i kampens nest siste spilleminutt redda poeng for Oppsal på Nordre Åsen. Det var dermed Oppsals første poeng i årets liga. Les alt om kampen her.

LOKOMOTIV OSLO – GRORUD 2. LAG 0-1 (0-1). Groruds forsvarsspiller Ian Barobe møtte et innlegg og satte inn kveldens eneste scoring etter seks minutter. Det ble merkelig nok kampens eneste scoring og dermed Lokomotivets andre 0-1 tap. Reaksjoner om dette og kampens forløp kan du lese om her.

Øvrige resultater i avdelingen: Fyllingsdalen – Os 4-2, Stabæk 2. lag – Sandviken 2–2.