trikkeligaen

Tavakoli med første Lyn-mål på sin gamle hjemmebane: – Føler meg veldig hjemme

David Tavakoli har tatt steget ned to divisjoner for å bevare kroppen, men ferdighetene er det fortsatt ingenting i veien med. Mandag kom hans første ligamål i Lyn-drakt, og det selvsagt på banen der han har scoret nesten 100 mål som Skeid-spiller.

NORDRE ÅSEN(Dagsavisen): I serieåpningen ble det «bare» en målgivende mot Oppsal, men allerede etter drøye ti minutter mot Nordstrand banket David Tavakoli inn sitt første mål i Lyn-drakta på bakerste stolpe etter at Nordstrand-keeper Christoffer Bugge feilberegnet ballbanen. Det er trolig det første av mange på veien mot det både Tavakoli selv og Lyn håper skal bli opprykk denne sesongen.

– Det var selvsagt deilig å score mål igjen i en ligakamp. Jeg burde hatt én mot Oppsal, men der gjorde keeper en god redning, men så lenge jeg bidrar til mål er det det viktigste for min del, sier Tavakoli til Dagsavisen og fortsetter:

– At det skulle komme her på Nordre Åsen er også litt gøy, da jeg selvsagt føler meg veldig hjemme her. Jeg har scoret nesten 100 mål her fra før, og hadde en strålende tid da jeg spilte i Skeid. Så jeg kjenner naturligvis banen her veldig godt, og da måtte det vel skje her, sier Tavakoli og ler.

David Tavakoli setter inn sitt første ligamål i Lyn-drakt, og gir Lyn ledelsen 1-0.

Gleder seg over å veilede unggutta

Den tidligere Skeid, KFUM Oslo, Oslo City og Oppsal-spilleren har fått en helt annen hverdag, etter å ha gått fra 1. divisjon og ned to divisjoner foran årets sesong, men skapte problemer gang på gang for Nordstrands forsvarsrekke.

– Det var jo et bevisst valg, men jeg vil ikke si at jeg trapper ned mentaliteten og hva jeg ønsker å få til på banen. Jeg trapper ned for å få litt tid til andre ting, og ta litt ekstra godt vare på denne kroppen som skal vare i 40 år til i hvert fall. Jeg føler fortsatt at jeg har et godt nivå inne, og med den kroppen jeg har nå så føler jeg fortsatt at jeg kan bidra, og det er viktig for meg. Jeg har fortsatt ambisjoner og ønsker fortsatt å oppnå ting på fotballbanen, og det er noe Lyn også ønsker. Derfor gleder jeg meg til å være med på denne reisen, sier Tavakoli.

Med sin erfaring og sine kvaliteter er det ingen tvil om at det å hjelpe de yngre guttene, og selv bidra til et opprykk, er noe som trigget lokalfotballhelten Tavakoli.

– Mange av gutta hos oss er unge, og har ikke vært med på det å ha press på seg og så klare ambisjoner som vi har i Lyn. Det gjør at jeg må rette litt på de som ønsker å bli noe, men som kanskje ikke helt vet hva som skal til, og hjelpe dem opp og frem. Det er moro å ta den rollen, men jeg er fortsatt veldig bestemt, og liker å uttrykke det jeg føler og mener. Noen ganger tar de det litt tungt, men stort sett blir det positivt mottatt, sier Lyn-spissen.

Vil vinne samtlige kamper i år

Mot Nordstrand scoret han mål tidlig i kampen, og skapte så flere gode muligheter både for seg selv og lagkameratene. I tillegg snakket han mye og instruerte medspillerne på hva de burde gjøre og ga mange små peptalks til lagkameratene underveis.

– For vår del var det ikke kjempebra spillemessig, men vi har best kvalitet i begge bokser og scorer tre mål. Det er mye å jobbe med her, men vi fortsetter med å bygge seiere og skape en vinnermenalitet. Det er noe det jeg sitter mest igjen med fra det opprykket jeg var med på i Skeid, hvordan vi skapte den vinnermentaliteten og hatet å tape. Vi må opp et par hakk for å være der, men det tror jeg vi kan klare, og da er det fullt mulig å ta 26 seiere i årets sesong, sier Tavakoli.

I første serierunde ble det seier mot lillebror Daniel Tavakoli, og selv om han kom inn og scoret, tar fortsatt David en seier i den duellen.

– Det var veldig gøy å møte han i serieåpningen. Jeg har spilt mot han en gang tidligere, men det var i en B-kamp for Kåffa, så det var ikke like gøy. Mot Oppsal var det blussing, bannere, god stemning og en veldig god ramme rundt kampen. Det var synd at han ikke startet, men han kom jo inn og scoret. Jeg hadde en målgivende, slik at det ble 1-1 i målbidra, og vi vant jo kampen, sier David og ler i retning av Daniel som var på plass for å se storebror på sin gamle hjemmebane foran sine nye fans.

– Nå spiller jeg for en annen gjeng med supportere, og det synes jeg er fantastisk gøy. Det er en veldig fin gjeng som kommer for å heie på oss, og som lager liv og støtter oss på hver kamp. Jeg har vært i toppfotballen i 12 år nå, og har ikke møtt så bra supportere som dem, avslutter Tavakoli.

Lyn-bastionen og andre fans møtte opp for å støtte Lyn på deres nye hjemmebane i årets første hjemmekamp i 3. divisjon.

---

Kampfakta:

3. divisjon avd. 1, runde 2

Lyn – Nordstrand 3-1 (2-0)

Nordre Åsen, 752 tilskuere

Mål: 1-0 David Tavokoli (12.), 2-0 Ole Breistøl (31.), 2-1 Oliver Midtgård (67.), 3-1 Daniel Schneider (85.)

Gule kort: Ola Hognerud, Nordstrand.

Dommer: Morten Andersen-Gott (Øvrevoll Hosle IL)

Lagene:

Lyn (4-3-3): Alexander Hurlen Pedersen – Magnus Aleksander Tvedte, William Sælid Sell, Eirik Haugstad, Christopher Lindquist – Martin Bakken (Kristijan Musovic Coric fra 75.), Herman Solberg Nilsen, Noah Hermansen (Daniel Schneider fra 61.) – Anders Olsen, David Tavakoli, Ole Breistøl (Henrik Elvelvold fra 75.)

Nordstrand (4-4-2): Christoffer Bugge – Mohammed Hopsdal Abbas (Markus Mork Rydal fra 89.), Dan-Roger Roland (Edvard Vestby fra 46.), Erik Ernest Gore Stafford Germundsson, Ola Richard Miljan Hognerud – Sverre Hakami Sandal, Andreas Madsen Holm (Fredrik Graham Hansen fra 58.), Thomas Helgheim (Mubarak Adan fra 80.), Reda Chikh (Luka Fajfric fra 46.) – Oliver Aaser Midtgård, Christian Guillermo Njøten.

---

Mer fra Dagsavisen