Oppsal tok årets første poeng da Skeid 2 mistet seieren på tampen

(Skeid 2 - Oppsal 1-1) Mens Oppsal var best før pause, hadde Skeid sin beste periode i andre omgang. Likevel scora begge lag etter hvilen, og fikk med seg ett poeng hver.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Det lå lenge an til å bli nok en seier for Skeid-rekruttene i 3. divisjon, men Aleksander Fredviks utligning i kampens nest siste spilleminutt redda poeng for Oppsal.

Dermed tok gjestene sitt første poeng for sesongen, mens Skeid 2 har tatt fire poeng på de to første kampene mot henholdsvis Nordstrand og Oppsal.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Det skulle ta litt tid før de store sjansene kom i første omgang, og det var gjestene som sto for de aller største like før pause. Både Nidal Loulanti og Edvard Khachatrjan testa Anders Gundersen i Skeid-målet, men sisteskansen leverte spesielt en enorm redning helt på tampen av første omgang.

For vertene var det Yasir Sa’Ad som kom nærmest scoring med et flott raid midtveis i omgangen, men Sebastian Jakobsen Lihaug var med på notene og avverga. Oppsal var knappet bedre enn Skeid 2 før hvilen, men målene lot vente på seg.

Oppsal skapte en flere gode målsjanser mot slutten av første omgang, men slet med effektiviteten.

Men hjemmelaget kom bedre i gang etter pause, og brukte under et kvarter på å score kampens første mål. Sa’Ad, som virkelig storspilte i serieåpninga sist uke mot Nordstrand, spilte en glimrende stikker igjennom til Emil Tjøstheim. Spissen gjorde ingen feil alene med Lihaug, og satte ballen hardt og kontant i mål til høyre for Oppsal-keeperen.

Skeid-rekruttene feirer Emil Tjøstheims scoring like før timen var spilt.

Tjøstheim scora dermed i to kamper på rad, da også han satte inn én av tre mål mot Nordstrand forrige tirsdag. Like etter hadde lynvingen Sa’Ad et skudd i stolpen fra distanse, og Skeid hadde fått ordentlig grep på gjestene på dette tidspunktet. Oppsal nærma seg vertenes 16-meter ved et par anledninger, men som i første omgang slet gjestene med å utnytte sjansene de fikk.

Likevel makta bortelaget å komme tilbake etter å ha pressa Skeid-forsvaret over en lengre periode. Innbytter Aleksander Fredvik ble spilt igjennom ved hjørnet av 16-meteren, finta Gundersen, og satte ballen i mål fra skrått hold i siste ordinære spilleminutt. Forløsende for gjestene, som slet voldsomt med å omsette sjansene sine.

Daniel Tavakoli (i midten) har akkurat utligna for Oppsal.

Både Skeid og Oppsal skapte sjanser etter Fredviks utligning på tampen, men det ble bare nesten for begge lag. Dermed tok Oppsal sitt første poeng for sesongen, mens Skeid 2 fortsatt er ubeseira med fire poeng.

Oppsal tar imot Grei allerede førstkommende lørdag, mens Skeid-rekruttene får besøk av Lyn på tirsdag.