Sterk seier av Grorud 2 da Lokomotiv Oslo røk 0-1 igjen: – Bare vår egen skyld at vi taper

(Lokomotiv Oslo - Grorud 2 0-1) Et mål i det sjette minutt så ut til å bli det første av mange, men viste seg å bli det eneste da Grorud-rekruttene tok med seg tre sterke poeng borte mot Lokomotiv Oslo.

TØRTEBERG (Dagsavisen): På en varm og vakker solskinnsdag i hovedstaden var det ingenting som passet bedre enn å avslutte runden i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, også kjent som «Trikkeligaen», med et lite Oslo-derby ved Marienlyst. Men kvelden ble fullkommen bare for gjestene fra Groruddalen som scoret det nødvendige målet som sikret seier.

– Det er sterkt at vi holder nullen her. Vi lot dem ikke komme til så mange sjanser utover i kampen og mot slutten trygget vi det inn. Det er en solid borteseier av oss, sier Mark Daniel Reyes til Dagsavisen.

Etter at lagene skiftet side la Grorud seg lavere. «Loket» hadde mye ball, men fant ikke veien til utligningen. Det gikk ikke raskt nok i angrep og tempoet ble dratt langt ned. Loket-spiss Trym Andenes Blaauw mener de har selv seg å klandre.

– De ønsket naturligvis et sakte kampbilde utover i matchen, og det ble mange stopp i spillet. Men når vi ikke klarer å score her så er det bare vår egen skyld at vi taper, sier han til Dagsavisen.

Action i åpningsminuttene

Begge lag var aggressive fra start og hadde hver sin 100-prosent sjanse i løpet av de første fem minuttene. Først skjøt Tage Løining like utenfor fra ti meter, så var det Grorud-spiss Bjørn Martin Kristensen som fra samme avstand dundret ballen rett på keeper.

Sjansene fortsatte å rulles opp. Vetle Skåttun spilte sentralt på midtbanen og kom kom veldig nære. En god redning av Sivert Olai Pieroth hindret ledelse til gjestene, men bare minuttet senere hugget Grorud til igjen. Ian Barobe møtte et innlegg og satte inn kveldens første etter seks minutter.

De neste 20 minuttene tilhørte hjemmelaget. Mads Bådsvik er før denne sesongen hentet fra spill i Fjøra på vestlandet og kan bli en viktig signering for Loket. Han kom stadig løs på høyrekanten og slo gode innlegg. Hele hjemmelaget ropte på straffe da Bådsvik fikk en skubb i ryggen på kanten av feltet, men ingen i kampledelsen var interessert. Da dommer like etter dømte frispark til Grorud på 17 meter for en helt lik forseelse tiltok protestene på ny.

Likevel lå det en utligning i lufta. Hjemmelaget presset på og hele tre ganger kom de til frie skudd i returrommet etter dødballer, men alle skuddene ble svært dårlig utnyttet. Særlig Tage Løining vil erge seg over at han ikke traff mål i det minste.

Vetle Skåttun leverte en solid prestasjon for Grorud-rekruttene, som tok med seg seieren borte mot Lokomotiv Oslo onsdag.

Lavt tempo og sjansefattig

Grorud la seg lavere, tok ut midtbanegeneral Vetle Skåttun og la litt om på formasjonen etter hvilen. Bjørn Martin Kristensen lå ganske så alene på topp. Taktikken var tydelig, men overgangsmulighetene ble det få av. Hjemmelaget hadde ballen mest, men kampen ble også stykket opp av mange frispark og innkast. Lokomotivet kjørte på rustne skinner.

Det ble i det hele tatt svært sjansefattig etter hvilen, men hjemmelaget spilte seg til én enorm sjanse. Micael Alejandro Lervik dundret ballen i tverrligger etter timen spilt. Joakim Birkeland kom inn på denne tiden og bidro til å etablere et trykk mot bortelaget. Problemet var at sjanseproduksjonen stoppet. På overtid fikk de det lille ekstra trykket med fire dødballer på rad, men gjestene var robuste og holdt unna.

«Loket» har fått en treg start på sesongen med to knepne 1-0-tap. Spiss Andenes Blaauw mener det snart løsner.

– I dag var vi mye bedre enn i sesongåpningen mot Ready. Med litt mer marginer kunne det blitt annerledes i dag. Vi må fortsette trenden med stigende form så tror jeg det blir en ketsjup-effekt for oss fremover, avslutter han.