trikkeligaen

VIF-talentet la på seg seks kilo muskler: – Jeg bodde i gymmen

Magnus Bech Riisnæs (17) fikk klar beskjed før juleferien – han måtte bli sterkere. Den foreløpig omskolerte Vålerenga-backen tok utfordringen på strak arm.

ALGARVE (Dagsavisen): Grunnet Christian Dahle Borchgrevinks kneskade er VIF-talentet Riisnæs drillet som back i sesongoppkjøringen – både på høyre og venstre.

– Vi har drillet ham som back hele vinteren. Det er indreløper vi mener han skal bli, men han har tatt store steg i løpet av få måneder og lagt på seg seks kilo muskler. Han kan spille back også, og derfor bruker vi ham der nå. Det er bedre for ham å få spille enn å sitte på benken som indreløper. Han er veldig motivert og klar for backrollen, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

– Jeg trives best på midtbanen. Men det er alltid gøy å få spille, enten det er på backen eller på midten, sier Riisnæs selv til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Felix-parallell

17-åringen bekrefter at han har lagt ned mye arbeid i ferien før sesongoppkjøringen tok til.

– I høst fikk jeg beskjed om å bli litt sterkere. Det førte til at jeg «levde» i gymmen i desember. Det var ikke lett å legge på seg så mye muskler. Det var mye jobb, sier han smilende.

Magnus Bech Riisnæs l i aksjon for Vålerenga mot Halmstad i Atlantic Cup.

Mandag skrev Dagsavisen om VIFs «unge bølge», og fem av de sju øvrige talentene vi snakket med har utropt Riisnæs som årets gjennombrudd i 2022.

– Det er høye forventninger å leve opp til. Men jeg håper selvfølgelig på det. Jeg skal jobbe på i hverdagen og ta vare på mulighetene jeg får, sier 17-åringen.

Den foreløpige omskoleringen kan minne om den Felix Horn Myhre også fikk i sin tid i VIF. Også Myhre, som nå er back i Brann, ble flyttet ned fra midten til backplass av Dag-Eilev Fagermo.

– Jeg har fått den sammenligningen før, ja. Felix er en veldig god spiller. Jeg har lært mye av ham. Vi er «poteter», begge to, sier Riisnæs.

Venstre og høyre

– Frykter du at omskoleringen blir permanent?

– Det er ikke noe jeg frykter. Jeg ønsker selvfølgelig å spille på midten, det er der jeg trives best. Men får jeg spille som back, er jeg fornøyd med det også, gjentar VIF-talentet.

Han har også blitt testet ut på venstrebacken, blant annet mot Halmstad i Atlantic Cup tirsdag.

– Det er veldig uvant å spille på venstrebacken. Jeg trives best på høyre. Men det er en fin erfaring. Det gir mye læring, forsikrer 17-åringen.

Magnus Bech Riisnæs på onsdagens Vålerenga-trening i Lagoa.

Han satser på å få flere muligheter på A-laget gjennom 2022-sesongen.

– Jeg tar dette året som utvikling. Men jeg ønsker selvfølgelig å spille mest mulig i Eliteserien. Jeg fikk debuten min i fjor. I år ønsker jeg å få en del innhopp, i tillegg til å kanskje starte et par kamper. Jeg skal bevise nok til at jeg får spille.

Far og sønn Riisnæs

17-åringen er sønn av Dag Riisnæs, som spilte i Vålerenga-drakten i perioden 1995-2000 og tok cupgull med VIF i 1997. Det blir mye fotballsnakk ved middagsbordet mellom far og sønn.

– Det går mye i fotball, ja. Jeg har absolutt veldig mye å lære fra hans tid som aktiv. Han var en fantastisk spiller, sier VIF-talentet smilende.

OSLO 20000810: Fotball: Oppvisningskamp på Ullevål mellom Vålerenga og Liverpool endte 1-1. Liverpools Gary McAllister i kamp mot Vålerengas Dag Riisnæs.
Foto: Terje Bendiksby  / NTB

Les mer om Vålerenga i Algarve her!

Riisnæs gleder seg over at han er en del av en stor gruppe unge, fremadstormende talenter på A-laget til Dag-Eilev Fagermo.

– Vi er en gruppe som «pusher» hverandre. Og alle unner hverandre alt godt. Og vi lærer mye av hverandre, sier Riisnæs.

Han konsentrerer seg mest om det som skal skje her og nå, men innrømmer at han går med en drøm om å reise ut på sikt.

– Jeg tror alle vi unge går rundt med den drømmen. Men akkurat nå er det Vålerenga som gjelder, fastslår Magnus Bech Riisnæs.

Dag-Eilev Fagermo på onsdagens Vålerenga-trening i Lagoa.

---

Fem kjappe om Magnus Bech Riisnæs

  • Født 4. november 2004
  • Posisjon: Indreløper/back
  • Fikk eliteseriedebuten i Vålerengas 2-0-seier mot Mjøndalen 5.12.2021.
  • Fire landskamper for G17-landslaget i fjor.
  • Sønn av tidligere Vålerenga-spiller Dag Riisnæs. Broren Martin Bech Riisnæs (21) spiller for Oppsal.

Kilde: vif-fotball.no og fotball.no

---


Mer fra Dagsavisen