trikkeligaen

Myhre om skjebnekampen: – Det betyr enormt

Felix Horn Myhre forlot Vålerenga til fordel for Brann og kamp mot nedrykk. 22-åringen legger ikke skjul på viktigheten av å senke Jerv i kvaliken onsdag.

Myhre dro fra VIF for å satses på som midtbanespiller i Brann. Men i Bergen har han i stedet blitt fast inventar på høyrebacken i et Brann-lag i krise. Rødtrøyene karet seg til slutt til kvalifiseringsplass i Eliteserien 2021, noe som gir skjebnekamp mot Jerv fra Obos-ligaen i onsdagens kvalikfinale. Den spilles på Myhres gamle hjemmebane, Intility Arena.

– Jerv har sagt at det er katastrofe for oss hvis vi ikke slår dem. Men det er ikke tvil om at de har et bra lag. Det blir en jevn kamp, og det er litt ekstra nerve, men det skal vi overleve, sier Myhre til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Tåskade

Selv får han ikke påvirket utfallet på banen. Myhre mister nemlig matchen på grunn av brudd i en tå.

– Det er egentlig enda verre enn å ha den nerven som er ute på banen. Jeg håper de som er utpå der gjør jobben, sier 22-åringen.

– Hva er forskjellen mellom et nedrykk og å berge plassen på øverste nivå?

– Det betyr enormt mye å berge plassen, selvfølgelig. Spesielt med tanke på at mange slo fast at vi allerede hadde rykket ned for en tid tilbake. Så da vil det på en måte være ekstra kjipt om det skulle ryke nå, svarer Myhre.

Turbulent i Bergen

– For egen del – hva vil et nedrykk bety for fotballframtiden?

– Jeg har lyst til å spille på høyest mulig nivå. Det gjelder alle. Men nå har vi en veldig god mulighet til å holde oss, svarer han.

Myhre innrømmer at tiden etter overgangen fra VIF ikke har vært optimal.

– Tiden i Brann så langt har vel vært litt turbulent, kanskje. Det har vært trenerskifte, diverse utenomsportslige greier og ganske varierende prestasjoner på banen, både fra meg selv og laget. Så det har vært opp og ned, men samtidig har det vært fint å komme i gang her. Og jeg er forberedt på å ta nye steg som spiller her, sier han.

Myhre tror ikke bergenserne kommer til å ta altfor mye hensyn til Jerv i onsdagens oppgjør.

– Vi må tenke mest på oss selv, understreker 22-åringen.

Mer fra Dagsavisen