trikkeligaen

Sahraoui om VIF-framtiden: – Svaret er her nå

Osame Sahraoui beroliger Vålerenga-fans som frykter at han skal dra videre. Samtidig innrømmer 20-åringen at interessen rundt ham er smigrende.

ALGARVE (Dagsavisen): Sahraoui fant nettmaskene da Vålerenga tapte 1-2 mot Brøndby i lagets første kamp i Atlantic Cup i Portugal fredag. VIF-juvelen kobles stadig til utlandet, men bruker lite energi på skriveriene.

– Jeg har ikke fått med meg så mye, men har jo hørt at det har vært litt. Det er folk som lurer på om jeg skal noen steder eller om jeg skal bli værende. Men svaret er her nå. Jeg skal bli her. Jeg skal gjøre alt i min makt for å score flere mål og bidra så mye jeg kan til denne klubben, sier Sahraoui til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Morsomt med interesse

– Odin Thiago Holm har sagt at han ønsker seg til utlandet før høsten kommer. Har du gjort deg opp noen tanker om når du eventuelt vil videre?

– Jeg har ikke så mye å si til det, egentlig. De to sesongene som jeg har vært her i VIF har jeg fått mange spørsmål om hvordan veien ser ut videre. Jeg sier det samme – vi får se når den tid kommer. Om klubber vil ha meg eller ikke, vet både de og Vålerenga. Men jeg tar dagene som de kommer, svarer 20-åringen.

Osame Sahraoui gir tommelen opp for et 2022 som skal bli hans år. Her etter Vålerengas 1-2-tap mot Brøndby i Atlantic Cup fredag, der Sahraoui scoret.

Sahraouis agent og onkel Mohammed Fellah, som selv har en fortid i VIF, sa nylig til Dagsavisen at det er interesse fra andre klubber rundt Sahraoui. 20-åringen tar lett på interesse til det eventuelt kommer noe konkret.

– Jeg har en god dialog med Fellah. Interesse er selvfølgelig morsomt. Samtidig er det ikke noe jeg skal tenke på før papirene eventuelt er der. Så vi får se hvordan det blir, sier Vålerenga-profilen.

– Hva må du forbedre fra 2021?

– Det er som i denne kampen, egentlig. At jeg får det målet. Jeg har jobbet med meg selv. Jeg har begynt å tenke mye på hvordan jeg skal kontrollere meg selv i det siste sekundet foran mål. Jeg fikk den «gållen» her mot Brøndby, og forhåpentlig er det bare starten.

Vålerenga-treneren fornøyd

Han er klar på at det betyr mye å ha åpnet scoringskontoen for 2022.

– Det er veldig viktig. Brøndby er ikke noe dårlig lag, de er i toppen i Danmark. Å få det målet bygger selvtillit. Da må jeg bare fortsette. Det er sånn jeg tenker på de neste treningskampene og videre, sier Sahraoui.

Sjefen er naturlig nok også tilfreds med at eleven allerede har funnet nettmaskene.

– Det er gledelig, for det er avgjørende både for laget og Osame at han får målpoeng. Når du er angrepsspiller, så ligger det i ordet at du må score mål, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Tross scoringen fredag, var ikke Sahraoui fornøyd med resultatet mot danskene.

– Jeg mener vi styrte kampen helt, egentlig, fra første spark på ballen – helt til det røde kortet. Det er uheldig å få rødt, og det kan dessuten diskuteres om det skulle ha vært rødt. For oss så det ikke ut som om Brage (Skaret) traff Brøndby-spilleren noe særlig, sier han.

Osame Sahraoui i aksjonl for Vålerenga mot Brøndby i Atlantic Cup, på Estádio Municipal Bela Vista.

– Men slik er det. Det røde kortet kom, og da fikk vi ikke gjort så mye annet enn å forsvare oss. Så blir det litt mye når man har presset høyt i en time og så skal forsvare resten av kampen. Da kommer det mål imot noen ganger. Slik er fotballen.

PS! VIF-nyervervelsen Taofeek Ismaheel ankommer VIFs treningsbase i Portugal lørdag ettermiddag, får Dagsavisen opplyst.

Mer fra Dagsavisen