trikkeligaen

Fagermo om Ismaheel-avtalen: – Lorient kom til oss først

Dag-Eilev Fagermo gleder seg over at det tidligere Skeid-talentet Taofeek Ismaheel (21) blir VIF-spiller. Men det var aldri snakk om å kjøpe 21-åringen.

ALGARVE (Dagsavisen): Nylig ble det klart at nigerianske Ismaheel går fra Fredrikstad FK til franske Lorient. Samtidig er det klart at angrepsspilleren lånes ut til Vålerenga fram til sommeren, noe Lorient også bekrefter selv:

21-åringen slutter seg etter planen til Fagermos mannskap på treningsleir i portugisiske Algarve i løpet av de nærmeste dagene.

– Med Ismaheel, som forhåpentlig kommer hit i løpet av helgen, har vi god konkurranse i alle posisjoner. Det må vi ha. Det var for lite av det i fjor, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Vålerenga-treneren røper følgende om hvordan avtalen med franskmennene kom i stand:

– Det er fordi Lorient ville at han skulle lånes ut til en norsk klubb først. Det var flere klubber som var interessert i å hente ham, men Lorient kom til oss først.

Men et kjøp lå ikke i kortene.

– Vi har ikke økonomi til å gjøre noe mer nå. Grunnen til at vi fikk råd til å låne Ismaheel, var at vi fikk solgt Oskar Opsahl til Tromsø nylig. Den avtalen finansierer på en måte Ismaheel-lånet, sier Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo på VIF-trening i Portugal torsdag.

– Hvor på banen skal du bruke ham?

– Han kan slåss om en plass på begge kantene. Så får vi se litt når han har vært med treningsgruppa en stund. Han har spilt mest på venstre i Fredrikstad, men har også spilt på høyre tidligere. Han bør være et aktivum på begge sider, svarer VIF-treneren.

– Du har tidligere vært inne på at dere har sett etter en spiller som kan bekle både den høyre kantrollen og en spissrolle. Er den jakten skrinlagt på grunn av Ismaheel?

– Som jeg sa i sted: Vi har ikke økonomi til å gjøre noe mer. Så vi er egentlig ferdig. Nå har vi dekning i alle posisjoner. Vi jobber ikke noe med andre spillere inn nå, svarer Fagermo.