trikkeligaen

Får Kåffa-debuten mot gamleklubben: – Kommer nok noen meldinger

Fem uker tok det fra Simen Hestnes valgte å bytte Skeid med KFUM, før han møter sine gamle lagkamerater. Riktignok i en treningskamp, men midtbanemannen er likevel klar på at det nok vil komme noen kjærlighetserklæringer fra gamle kjente på Nordre Åsen.

Etter å ha vært med på å spille Skeid opp i divisjonen, valgte Simen Hestnes å forlate Skeid til fordel for KFUM Oslo etter at kontrakten hans gikk ut ved årsslutt. Hva er vel da mer naturlig enn at han bare uker etter å ha meldt overgang, får sin debut for Kåffa mot nettopp gamle lagkompiser i Skeid.

– Haha, jeg sørget for å få det med i kontrakten da jeg signerte for Kåffa, sier Hestnes og ler før han fortsetter:

– Det er jo bare en treningskamp, så det blir nok ikke så store følelser rundt det. Jeg kan se for meg at det kan koke litt mer for min del når man møter Skeid i en kamp som betyr noe, men jeg har et veldig godt forhold til alle i Skeid og gleder meg til å se gutta og trenerteamet igjen. Så for min del blir det bare gøy, sier Hestnes til Dagsavisen.

Har funnet seg godt til rette

Midtbanemannen tror på en spennende kamp, og gleder seg til å se hvor begge lagene står så tidlig i oppkjøringen.

– Det blir selvsagt litt meldinger, og sånn skal det være. I Skeid-garderoben var jeg en som var glad i å melde selv, og fikk også mange meldinger tilbake. Sånn kommer det til å bli denne gangen også, men jeg vet at det ligger kjærlighet bak de meldingene. Så selv om det kan koke litt er vi glade i hverandre for det, sier Hestnes og smiler.

25-åringen sier har funnet seg godt til rette i sin nye hverdag på Ekeberg.

– Det har vært spennende så langt, og deilig å få nye stemmer rundt seg og en litt ny hverdag. Det er et steg opp profesjonelt, da vi trener på morgenen og har bedre tid både før og etter trening. Ikke kommer du på trening etter en lang dag med skole eller jobb før treninga heller, men kommer uthvilt og klar til å yte ditt beste hver eneste gang. Hverdagen totalt sett har blitt mer profesjonell, og det er deilig å kjenne på, forteller Hestnes.

Simen Hestnes deltok bare på den første delen av KFUM-treningen fredag, der også blant andre tidligere VIF-spiller Amin Nouri deltok.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Fastere rytme

Han setter også pris på en fastere rytme i hverdagen, som han mener det gjør det enklere å utvikle seg.

– Det er en grunn til at alle klubber som kan, velger å trene på formiddagen. Da står du opp, spiser frokost og gjør deg klar for trening. Trener du på kvelden er det mye annet du må tenke på, og gjøre først, og når du da kommer på trening på ettermiddagen varierer det jo hvordan du føler deg. Hvis du har hatt en tung dag og føler deg sliten, vil jo det gå ut over nivået ditt på trening, og i tillegg er det jo 20 andre spillere som også kan føle det på samme måte. Hvis mange av spillerne på laget har hatt en fryktelig tung dag påvirker det nivået på økta totalt sett, og det får ringvirkninger gjennom en lang sesong, sier den ferske KFUM-spilleren.

Trener Jørgen Isnes er full av lovord om sin nye rekrutt.

– Simen har sett fantastisk ut i de første ukene han har vært her. Han er en treningsfyr og en hardtarbeidende fyr, og det visste vi jo før vi hentet han. Så han ser strålende ut, sier Isnes som også fleiper med at det var en viktig del av forhandlingene å få til at Hestnes’ første kamp var mot gamle lagkamerater.

Forskjellige trenerstiler

Det er lovord som Hestnes sender tilbake i retur til sin nye sjef.

– Isnes er en litt annen type enn Gard, som jeg hadde både i VIF og i Skeid. Gard er veldig faglig sterk, og er en stor del av grunnen til at vi klarte å rykke opp i fjor. Jørgen er også faglig veldig sterk, men er nok litt mer energisk og involvert i detaljer på feltet. Sånn sett har de nok litt ulike trenerstiler, men begge er veldig dyktige trenere, sier Hestnes.

Han er ikke den eneste nykommeren som har troppet opp på Kåffa-feltet etter nyttår, og KFUM-trener Isnes er fornøyd med hvordan både de nye spillerne og yngre spillere fra egen klubb har trent så langt i oppkjøringen.

– Det er helt nydelig å komme i gang igjen. Det er det her jeg savner i friperioden, det å være med gutta og sørge for at de får trent godt. Nosa (Petter Dahl) har vært veldig god på trening, og selv om vi vet hvilke kvaliteter han har, så vil det ta litt tid å venne seg til nivået når du kommer fra en klubb som har spilt i 3. divisjon. Alle har kommet godt i gang, men det er nok et par som har merklet at vi har trent ganske hardt så langt, forteller Isnes.

Tidligere Frigg-spiller Petter Nosakhare Dahl får mye skryt for sine første uker i KFUM. I bakgrunn skimtes Daniel Fredheim Holm.

Nouri og Ofkir trener med Kåffa

På fredagens trening var også Amin Nouri og Mohamed Ofkir med, men ifølge Kåffa-treneren handler det mest om at de skal få lov til å holde seg i gang.

– Vi er ikke i den dialogen med Amin, og han er her nå for å holde seg i gang. Jeg synes det er fint at vi kan ha både Amin og Ofkir her, da begge er Oslo-gutter som er oppvokst i nærområdet her, og som har gode relasjoner til flere av spillerne i garderoben. Sånn sett er de helt perfekte å ha på treningsfeltet, så lenge antallet tilsier det. Det er noe de er klar over selv også, og vi er ikke i en dialog med dem om en overgang nå. Så får vi se, sier Isnes som forteller at de i utgangspunktet er satt.

I kampen mot Skeid er planen å bruke to forskjellige ellevere, og bytte hele laget til pause.

– I utgangspunkter er planen å starte med to forskjellige ellevere, men du vet aldri om koronaen tillater det. Vi har hatt noen spillere som fikk korona i friperioden, og så har vi noen spillere og noen i staben som har korona nå. Vi har trent hardt i starten av denne uken, før vi trapper det litt ned inn mot kampen på søndag, sier Isnes.

KFUM-trener Jørgen Isnes gleder seg over å være tilbake på treningsfeltet.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen