trikkeligaen

Nå er KFUM-stopperen klar for ny klubb: – Det er litt trist

Jesper Taaje (24) forlater «Kåffa» etter kun én sesong. Alle parter er svært godt fornøyd. – Avgjørelsen satt langt inne. Det var en lang tankeprosess, sier hovedpersonen til Dagsavisen.

Torsdag skrev Dagsavisen om Sandefjord-koblingen, og nå er overgangen altså i boks for KFUM-profilen.

– I dag (fredag) hadde jeg min siste treningsøkt med gjengen oppe på Ekeberg. Det var litt trist. Jeg har aldri hatt en sånn utvikling som fotballspiller som den jeg har hatt der. Spillerne, trenerne, hele klubben – alle har vært fantastiske, sier Jesper Taaje til Dagsavisen.

Hemsedølen kom til Kåffa fra HamKam forrige sesong. Så leverte han en kanonsesong som stopper for Oslo-klubben, og kom følgelig i kikkerten til andre klubber.

– Hvilke andre klubber var aktuelle?

– Strømsgodset og Tromsø var inne i bildet, men den siste tiden har jeg visst at det var Sandefjord. Da de ble enige med Kåffa, var saken klar. Jeg hadde allerede blitt enig med dem om mine personlige betingelser, sier Taaje, som har skrevet under på en 3,5-årskontrakt med klubben fra hvalfangerbyen.

– Du har i et tidligere intervju sagt at målet er utlandet. Blir Sandefjord et springbrett ?

– Ja, jeg håper det. Det har jeg vært åpen om hele veien, at jeg vil nå så langt som mulig.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

God avtale for Kåffa

KFUM har som et uttalt mål å hente spillere, utvikle dem og selge dem videre til større klubber. Sånn sett er det fornøyde ansikter i klubben. Taaje hadde to år igjen av kontrakten, så her er det snakk om en betydelig overgangssum til dette nivået å være. Klubben vil ikke ut med summen Sandefjord måtte ut med, men sier at de er meget godt fornøyd.

– Dette er et meget godt salg for oss, ja. Det var mange klubber inne i bildet, men ingen antydet samme sum som Sandefjord, så det var i realiteten ikke andre klubber som var med helt inn, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg til Dagsavisen.

– Hvor mye betaler Sandefjord dere?

– Vi har en enighet om å ikke offentliggjøre det. Men vi er altså meget godt fornøyd med summen, svarer Stenberg.

Dagsavisen erfarer at overgangssummen er på i overkant av en million kroner.

– Kan du nå si hvilke andre klubber som var aktuelle?

Også Isnes fornøyd

– Dere har jo skrevet om Tromsø. Det var noen andre også, men også her er vi enige om å ikke snakke offentlig om det. Taaje går til Sandefjord nå, og alle er fornøyd. Vi viser med dette at vi som klubb står for det vi sier: Spillere som kan gå til høyere nivå, skal være trygge på at vi legger til rette for det, avslutter Thor-Erik Stenberg.

- Alle er fornøyd, sier Stenberg. Kanskje bortsett fra deg, trener Jørgen Isnes?

– Jo da, jeg er også fornøyd. For som Stenberg sier – dette er en del av vår satsing. Jeg er innforstått med dette. Men klart, rent sportslig mister vi en meget god spiller. Jesper var i mine øyne OBOS-ligaens beste forsvarer forrige sesong.

– Er Sandefjord rett klubb å gå til?

– De spiller i toppdivisjonen, så det er et steg opp for Jesper. Og jeg skjønner ham godt. Han vet jo at større klubber kan komme på banen etter hvert. Steg for steg.

Henter ikke erstatter

I og med at dere er meget godt fornøyd med summen Sandefjord betaler, vil dere ut på markedet og hente inn en erstatter?

– Nei. Vi har tatt dette med i betraktningen, og har bred nok tropp til å takle dette. Jørgen Hammer var skadet store deler av forrige sesong. Han er med igjen for fullt, så vi er godt skodd på stopper-plass.

– Taaje hadde siste treningsøkt med dere fredag formiddag. Fikk han kjørt seg?

– Ja, faktisk. Jeg ga spillerne en skikkelig tøff økt, vi avsluttet med 50- og 100-meter-spurter. Spillerne lå strødd rundt om da vi var ferdige, inkludert Taaje.

– Noen som kakka ham ekstra hardt i beina på hans siste økt?

– He-he, nei. Alle, absolutt alle her ønsket ham lykke til videre, og takket for en fantastisk sesong som han leverte hos oss, avslutter KFUM-trener Jørgen Isnes.

– Det var en tøff avslutning med gjengen. Mandag møter jeg opp på treningsfeltet i Sandefjord. Så får vi se om det blir en like tøff velkomst som det ble barsk avskjed, avslutter en lattermild Jesper Taaje.