trikkeligaen

Eliteserieklubb snuser på Taaje: – Alltid interessant med klubber på høyere nivå

Daglig leder i KFUM Oslo, Thor-Erik Stenberg, bekrefter at det er konkret interesse fra Tromsø om Jesper Taaje. Spilleren selv er også åpen for å spille på et høyere nivå.

Både Nordlys og iTromsø skrev fredag om interessen fra Tromsø rundt KFUM-stopper Jesper Taaje. Kåffas daglige leder, Thor-Erik Stenberg bekrefter interessen, men sier at partene enn så lenge ikke har kommet til en enighet om en avtale.

– Det har vært dialog med Tromsø rundt Jesper. Det kan jeg bekrefte, selv om vi ikke på noen måte har kommet til noen enighet. Vi har såvidt snakket litt om tall, uten at det ligger noen klare avtaleforslag på bordet. Det har vært mer løse samtaler så langt, forteller Stenberg til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Taaje synes TIL-tilbudet er interessant

Etter å ha brutt kontrakten med HamKam for å reise hjem til Oslo og bli ferdig med utdanningen, leverte Jesper Taaje en strålende sesong for KFUM Oslo etter at han opprinnelig skulle spille for Kjelsås. I Dagsavisens kåret vi han til Oslo-fotballens beste spiller forrige sesong, og med åtte mål i debutsesongen som stopper gjorde Taaje seg bemerket.

– Når vi ender opp med å spille kvalifisering til Eliteserien, og Jesper presterer som han gjør, vil det alltid være interesse for våre spillere. Vi har en målsetting om å utvikle spillere og sende dem oppover i systemet, så dette er som planlagt. Så må det være riktig timing for spilleren, og klubbene må bli enige om en avtale som begge blir enige om, men hvis alt det er på plass er vi åpne for at spillerne våre kan ta steget opp, sier Stenberg.

Selv sier 24-åringen at tilbudet fra Tromsø er interessant.

– Det er alltid interessant med klubber på høyere nivå, og tilbud fra sånne klubber vil alltid være aktuelt, skriver Taaje i en sms til Dagsavisen.

Isnes: – Skulle bare mangle

KFUM-trener Jørgen Isnes er heller ikke overrasket over at interessen fra høyere hold dukker opp.

– Det skulle bare mangle at noen av våre spillere er ønsket på nivået over. Vi har blitt et godt utstillingsvindu, men det er også slik at vi har både spillere og trenere som å gjøre KFUM så gode som mulig, sier Isnes til Dagsavisen.

Selv om det ikke er noen konkret avtale som foreligger nå, sier Stenberg at ting kan skje den neste uka eller to.

– Det her er jo en del av en dominoeffekt. Den starter på toppen der de beste lagene ser på hvem de ønsker å hente inn, og plukker øverst på lista. Så må klubbene nedover da erstatte de spillerne som forsvinner, og våre spillere er ikke øverst på den lista. De er kanskje nummer tre eller fire, og er avhengige av at dominobrikkene faller på plass, sier Stenberg og fortsetter:

– Den første syklusen er etter sesongslutt, også er det en ny overgangssyklus nå de første ukene med trening. Da handler det om å få nok hoder på trening, og få inn de spillerne du ønsker før oppkjøringen. Etter det spilles det treningskamper, der lagene ser hvordan de ligger an, før den siste syklusen med overganger gjennomføres før vinduet stenger.

Berglie et «superinteressant navn»

På samme måte som Alagie Sanyang nå forsvant til Start, eller Mansour Gueye til Sogndal før forrige sesong, har KFUM forberedt seg på en sånn situasjon. Først ved å hente Aron Kiil Olsen i fjor, for å utvikle han, men også ved å ha oversikt over aktuelle erstattere for Jesper Taaje. Skeid-kaptein Fredrik Berglie er naturligvis en het kandidat der.

– Det er ingen tvil om at Fredrik Berglie er et superinteressant navn også for oss, som han er for mange andre klubber. Akkurat nå har vi de stopperne vi trenger, men vi forstår også vår posisjon i norsk fotball. Hvis vi klarer å utvikle en spiller som blir så god at han får sjansen i Eliteserien, må vi ha oversikt nok over aktuelle kandidater som vi kan erstatte den spilleren med, forteller Stenberg.

Akkurat der skryter Kåffas daglige leder over jobben som blir gjort i klubben.

– Med den kompetansen vi besitter gjennom Daniel (Fredheim Holm), som nå har tid og mulighet til å jobbe med dette daglig, og den oversikten både Jørgen (Isnes) og Johs (Mosgaard) har over spillermarkedet både i Oslo og i landet forøvrig, synes jeg det begynner å lukte ordentlig fugl av måten vi rekrutterer spillere på, sier Stenberg.

Mer fra Dagsavisen