trikkeligaen

Grorud slenger seg på julekalenderen med nysignering: – Vil ta et tydelig steg ut av nedrykksstriden

Med tidligere Strømmen-keeper Simen Lillevik inn mellom stengene nærmer Grorud seg den stallen som skal gjøre at laget tar steget opp fra nedrykkstriden og etablerer seg som et stabilt lag i Obosligaen.

Etter å ha lest for mye om forsterkninger og julegaver hos divisjonskonkurrentene i KFUM Oslo og Skeid, tenkte Grorud at nå får det være nok om de og signerte sin egen julegave til fansen. Den består av tidligere Strømmen-keeper Simen Lillevik, som har signert en toårskontrakt med Grorud.

– Vi er veldig fornøyd med å ha signert Simen, som har to gode sesonger bak seg i et Strømmen-lag som endte med å rykke ned. Simen har imidlertid stått fram og vært veldig god, og i han får vi en voksen keeper på 27 år som er rutinert på nivået. Han prater mye og er flink til å styre folk foran, seg forteller trener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen.

Passer perfekt inn

Grorud-treneren sier at Lillevik passer perfekt inn i Groruds filosofi.

– Simen stiller store krav til seg selv og treningsmiljøet, og er sulten på å utvikle seg. Han er en solid skuddstopper, som også er god med beina. For oss er det viktig å ha en god miks av unge og mer erfarne spillere, men felles for dem begge er at de må gå på trening for å utvikle seg hver eneste dag. Der passer Simen inn, og vi gleder oss veldig til å få han inn i laget og utvikle han videre, sier Gjønnes Nilsen.

Selv sier keeperen, som i tillegg til Strømmen har erfaring fra 1. divisjon i Kongsvinger og spilt i Eliteserien for Stabæk, at det miljøet og prosjektet Grorud har på gang er veldig spennende.

– Jeg signerte for Grorud fordi jeg ser på prosjektet som foregår her som veldig spennende. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Johan (Gjønnes Nilsen), og følte meg sterkt ønsket. Det setter jeg høyt, forteller Lillevik.

Vil ta steg ut av nedrykksstriden

27-åringen har spilt hver eneste kamp for Strømmen de to siste sesongene, minus en. I år endte det som kjent med nedrykk, men hele sju lag slapp inn flere mål enn Strømmen som endte sist på tabellen med 49 innslupne. Blant dem Grorud, som slapp inn ti mål mer, som var nest flest i divisjonen. Kun slått av Ranheims 62.

– Min ambisjon er å styrke Grorud defensivt, prøve å være med å løfte Grorud som lag, og hjelpe klubben til å klatre på tabellen, sier Lillevik.

Gjønnes Nilsen er nemlig snar på å påpeke hva som er ambisjonene for den neste sesongen, og hva som blir viktig for å få det til.

– Vår ambisjon neste sesong er å ta et tydelig steg vekk fra nedrykksstriden. For å få til det må vi ta lærdom av de ti siste kampene der vi var ordentlig gode. Vi har evaluert hva vi gjorde bra i de kampene, og hva vi må gjøre bedre for å holde på det nivået vi hadde de siste ti kampene gjennom hele sesongen, sier Grorud-treneren og fortsetter:

– Det er jo ingen tvil om at vi slapp inn for mange mål, men også der ble vi bedre de siste ti kampene av sesongen. Det at vi nå signerer en ny keeper hjelper på, men samtidig er det ikke keeperen alene som skal sørge for at vi slipper inn færre mål. Vi må kollektivt bli flinkere til å forsvare oss, da det er laget som helhet som sørger for at du scorer og slipper inn mål, forteller Gjønnes Nilsen.

Ser etter 1–2 spillere til

Med ny keeper inn portene på Grorud Match kunstgress, begynner også laget å sette seg for neste sesong.

– Vi har fått på plass en del ting, og skrevet nye kontrakter med et par spillere, så vi nærmer oss nå en veldig slagkraftig tropp. Vi kikker fortsatt etter 1–2 spillere i enkelte posisjoner, men vi har is i magen og god kontroll føler vi. Vi har Bjørn Martin (Kristensen) som kan erstatte (Oscar) Aga som går til Elfsborg, men siden Christos (Zafeiris) også forlater oss, kommer vi til å se etter forsterkninger på midten, sier Gjønnes Nilsen og fortsetter:

– Der leter vi både etter nye spillere, men de siste kampene viste Hassan (Mohamed Yousef), Saadiq (Faisal Elmi) og Preben (Mankowitz) at de er gode nok til å spille mer. Samtidig er det sånn vi operer i Grorud at når vi selger en spiller må du alltid ha den neste klar, så vi jakter alltid nye spillere som ønsker å utvikle seg. Enten om det er fra vårt eget U21-lag eller eksternt, forteller Grorud-treneren.

Etter at Brann ble sendt ned av Jerv onsdag, vet han nå også hvem han møter i divisjonen til neste år. Både Gjønnes Nilsen og Lillevik tror Obos-ligaen også i 2022 vil levere.

– Med Brann nede er det nok sju-åtte lag som føler de må opp, og det betyr at det er mange lag som vil slå hverandre i det som blir en veldig tett divisjon som alltid. Vi møter mange historisk gode lag, som vi har ambisjoner om å slå, også blir det gøy med fire Oslo-oppgjør i kampen om å være nest best i byen, sier Gjønnes Nilsen.

– OBOS blir som alltid et sirkus, og 2022-sesongen ser veldig spennende ut med mange morsomme kamper både på Grorud og på spennende bortearenaer. Nå har jeg har spilt en del mot Grorud, så det blir spennende å spille for Grorud også, avslutter Lillevik.

Mer fra Dagsavisen