trikkeligaen

Han får ny tillit som Grorud-trener: – Har vært en 25-timersjobb

Johan Gjønnes Nilsen (27) har skrevet under på en treårskontrakt som hovedtrener for 1.-divisjonsklubben. Han drømmer om kvalikspill til Eliteserien i løpet av perioden.

Lørdagens 3-1-seier borte mot Strømmen var nok til å sikre plassen i 1. divisjon for Grorud. Dermed blir det spill nest høyeste nivå også i 2022. Johan Gjønnes Nilsen, som tok trenerjobben på midlertidig basis da Aksel Bergo forsvant ut dørene i august, får nå jobben permanent.

– Jeg er veldig stolt over å få muligheten, og stolt over det vi har gjort sammen. Jeg er glad og takknemlig over at Grorud har tro på meg. Nå skal vi ta nye steg, sier Gjønnes Nilsen til Dagsavisen etter å ha skrevet under på den ferske treårskontrakten.

Da Bergo forlot klubben i sommer, så det stygt ut med tanke på å berge kontrakten. Men Gjønnes Nilsen og hans mannskap fikk til et aldri så lite høstmirakel.

– Jeg følte meg veldig trygg på at vi skulle berge plassen. Men det har vært en «25-timersjobb», sier han, og illustrerer at døgnet knapt har hatt nok timer.

– Hvert eneste sekund har gått med på å jobbe med hvordan vi skulle berge oss. Neste sesong skal vi jobbe hardt for å unngå at vi trenger et lignende mirakel på høsten, sier 27-åringen.

Ikke gå glipp av det som skjer i Oslosporten! Få Dagsavisens nyhetsbrev her

Fornøyd styreleder

Styreleder Richard Pedersen gleder seg over at klubben får med trenertalentet videre på reisen.

– Grorud driver trenerutvikling på lik linje med spillerutvikling. Nå fortsetter vi å følge tradisjonen vår, sier Pedersen til Dagsavisen, og viser til forgjengere som Rolf Teigen og Eirik Kjønø.

– Kontinuitet og trygghet er nøkkelen her. Vi vet hva vi får i Johan. Og forhåpentlig hadde han også sagt ja ved et eventuelt nedrykk, legger Pedersen til.

Da Grorud berget plassen i 1. divisjon i 2020, sa daværende trener Eirik Kjønø (nå i Stabæk) at det betydde utrolig mye for Groruds videre satsing at man unngikk nedrykk. Gjønnes Nilsen deler den oppfatningen.

– Ved nedrykk måtte vi brukt pengene på å dekke over det som ville forsvunnet av inntekter. Det slipper vi nå. Vi må kunne øke satsingen år for år, sier Grorud-treneren.

For satsingen, og ambisjonen, er der.

– Klubben har jo en målsetting om å bli topp 25 i Norge. I løpet av treårsperioden håper jeg vi kan ta de stegene som kreves, og å kunne nå kvalifisering til Eliteserien, sier Gjønnes Nilsen.

Hvordan erstatte Aga?

– Dere mister profiler som Christos Zafeiris og toppscorer Oscar Aga. Hvilke planer har du for stallen inn mot 2022?

– I tilfellet Aga mister vi halvparten av scoringene våre i år. Jeg tror ikke man kan forvente at noen skal komme inn og gjøre det samme som ham. Oppgaven blir å sette sammen et lag som får minst like mange scoringer totalt, og vi skal bygge videre på den stammen som er her. Men vi mister noen spillere, så vi må også få inn kvalitet, svarer Gjønnes Nilsen.

Styreleder Pedersen roser Gjønnes Nilsen for hans egenskaper som kampleder. Grorud-treneren er klar på at han skal fortsette å utvikle seg i rollen.

– Jeg må se nøye gjennom hvordan jeg har vært som leder de siste månedene. Jeg skal snakke med dem rundt meg om hvordan de har opplevd meg. Jeg ønsker å bygge videre på positive ting, og eventuelt også rette på småting. Jeg har både tatt steg og gjort feil, og det kommer jeg også til å gjøre videre. Men jeg skal fortsette å utvikle meg som hovedtrener i 1. divisjon og for denne gruppen, sier Gjønnes Nilsen, som ikke legger skjul på at han har ambisjoner i treneryrket.

– Mitt mål er å bli hovedtrener på så høyt nivå som mulig. Det er min personlige ambisjon. Men nå er min ambisjon er at vi skal bli bedre og bedre her i Grorud. Vi skal fortsette det eventyret som Grorud har vært. Vi skal bli et stabilt godt 1.-divisjonslag, sier Gjønnes Nilsen.


Mer fra Dagsavisen