trikkeligaen

Flere spillere er på vei inn til Oslo-klubbene på Deadline Day – dette skjer med Oscar Aga

Flere av klubbene i de tre øverste divisjonene forventer å signere en spiller eller to i løpet av overgangsvinduets siste dag, og hva skjer egentlig med Oscar Aga-overgangen? Dette er planene til KFUM, Grorud, Kjelsås og Skeid på Deadline Day.

På Ekeberg har man byttet ut keeper Knut-André Skjærstein med Emil Gundersen, og siden reservekeeper Alex Pedersen er sendt til Island, jobbes det med å få inn en keeper i løpet av dagen.

– Vi ser på muligheten for å hente inn en keeper og en forsvarsspiller i dag. Vi jobber med noen caser som ikke er helt i mål, så får vi se om vi klarer å bli enige. Vi er i første omgang på utkikk etter en permanent overgang, men et lån kan også bli aktuelt hvis vi ikke klarer å komme i mål med en permanent overgang, sier Daniel Fredheim Holm.

KFUM nærmer seg keeper

Han er ansvarlig for spillerlogistikken rundt A-laget, og sier at det er betraktelig mer travelt å være på den siden han er nå enn da han var spiller på overgangsvinduets siste dag.

– Det var vel bare én gang jeg måtte vente litt for å få en overgang i orden på vinduets siste dag, så det har stort sett foregått stille og rolig for min del. Det kan jeg love deg at det ikke er på den andre siden, da vi har vært i kontakt med mange klubber og det har også vært henvendelser på en del av våre spillere. Så jeg har hatt mer enn nok å henge fingrene i, forsikrer Fredheim Holm om.

Han opplyser at det ikke har vært noen konkrete henvendelser på noen av KFUM-spillerne, og at de håper å beholde de spillerne de har.

– Vi er i den posisjonen vi er i næringskjeden, som gjør at vi har gode spillere som kan være interessante for andre, og det gjør at hvis vi får inn noen henvendelser må vi ta det seriøst. Det er ikke sånn at alle ringer rundt og begynner i dag, men det er ofte først mot slutten at ting blir klart. For at ting skal gå i orden må de klubbene man prater med ofte få noe inn. Derfor er vi også avhengig av de andre klubbene kan få inn spillere før de kan slippe andre videre, sier han.

Aga-situasjonen det mest spennende på Grorud

I samme divisjon er det neppe den helt store aktiviteten blant spillere inn i Grorud. Der er det mest hva som skjer rundt Oscar Aga, som er det mest interessante.

– Det blir nok en relativt rolig dag her på bruket. Vi ser alltid etter muligheter for å få folk inn, uten at det betyr at det kommer noe i løpet av dagen. At det går flere ut er nok lite trolig. Nå har vi allerede solgt Martin (Høyland) og Jonas (Pereira) har forsvunnet. I tillegg har jo Christos blitt solgt, selv om han blir med oss videre, forteller daglig leder Jon Ole Reinhardsen.

Toppscorer Aga har tidligere fortalt at han forventer at noe vil skje i løpet av dagen, og etter det Dagsavisen erfarer blir Aga solgt til en svensk klubb for en rekordsum verdt flere millioner. Groruds nåværende rekord er da Leo Cornic ble solgt til Djurgården for litt over millionen. Nettavisen melder at den aktuelle klubben er Elfsborg.

– At det vil skje noe der er klart, men hva, hvem og hvor tror jeg vi avventer å si. Vi ønsker selvsagt å ha han ut sesongen, og det ser det også ut til at vi kommer til å få, forteller Reinhardsen.

Ingen stor aktivitet på Grefsen stadion

I divisjonen under har både Skeid og Kjelsås meldt at det ikke er noen videre behov for å sende opp et tv-team til verken Nordre Åsen eller Grefsen stadion.

– Jeg tror det blir en stille deadline day for oss her oppe. Vi har hatt et veldig bra overgangsvindu til nå, men vi har en liten stall som kan trenge påfyll, så det kan hende vi ser om det er muligheter for å få inn noen. Men om det er mulig å finne gode nok spillere innenfor våre rammer er en annen sak. Ut har det vært henvendelser på flere av våre spillere, men ikke noe som har utløst at vi har ønsket å gå videre med det, forteller Kjelsås-trener Eivind Kampen.

Han er imidlertid veldig godt fornøyd med overgangsvinduet, der Kjelsås blant annet har hentet inn Ole Erik Midtskogen og keeper Emil Fiskvik.

– Det jeg i hvert fall kan si er at det ikke kommer flere fra utlandet. Lista med utenlandsproffer som har blitt hentet hjem til Grefsen stadion er kort, og det hører med til unntakene at vi får gjort det, så at den signeringen klaffet er vi selvsagt veldig godt fornøyd med. Ut fra de ressursene vi har må vi si oss veldig godt fornøyd med det vinduet vi har fått til, sier Kampen som gir vinduet sitt en femmer.

– Vinduet vårt er en klink sekser

Så beskjedne er de ikke på Nordre Åsen, der daglig leder Daniel Holmeide Strand klinker til med en klink sekser. Videre sier han at hvis noen klubber ønsker seg Skeid-spillere på vinduets siste dag, må de pent legge på en null eller to bak det opprinnelige budet de hadde tenkt på.

– Vi har ikke mistet noen av våre spillere, og da fått beholdt stallen vår som er veldig sterk. I tillegg har vi hentet inn Ulrich Østigård Ness fra Eidsvold Turn, som har mye erfaring fra Obos-ligaen med Strømmen og nå har levert to gode sesonger i 2. divisjon. Vi er trygge på at han har nivået inne, og at han kan levere fra dag én, sier Holmeide Strand.

Siden Østigård Ness var på utgående kontrakt, var det en beskjeden kompensasjon Skeid måtte ut for å sikre seg den offensive spilleren med fortid i Lindeberg.

– Det har ikke vært noe spesielt mye aktivitet hos oss, da vi har en veldig sterk stall fra før. Vi har sondert markedet og sjekket om det var noen spillere der ute som kunne styrket A-laget, men det er vanskeligere å finne de som er bedre enn spillerne vi allerede har midt i en sesong. For oss har det ikke vært noe poeng å utvide, bare for å øke antallet i gruppa, forteller Holmeide Strand.

Mer fra Dagsavisen