Sport

Aga tror på overgang før sommervinduet stenger

Groruds spiss, og 1. divisjons toppscorer, Oscar Aga, tror en avtale med en ny klubb kommer i stand før sommerens overgangsvindu stenger.

Mandag dunket Oscar Aga (20) inn mål nummer 12 og 13 i serien, da Grorud tapte 2-3 hjemme mot Jerv. Med det er han divisjonens soleklare toppscorer (neste spiller har åtte), og at større klubber ønsker seg det unge spisstalentet er det liten tvil om.

– Det ville vært rart om det ikke var det, har daglig leder i Grorud Jon Ole Reinhardsen tidligere sagt til Dagsavisen.

Etter kampen mot Jerv innrømmet Aga selv at han tror en overgang vil komme i orden før vinduet stenger natt til 1. september.

– Ja, det tror jeg kommer til å skje, var beskjeden Dagsavisen fikk etter oppgjøret.

– I dette overgangsvinduet?

– Ja, var det korte, men likevel ganske utfyllende svaret på oppfølgingsspørsmålet.

Spissen har vært ryktet til flere klubber i eliteserien. Blant annet Stabæk, der han tidligere har vært, og der den forrige Grorud-treneren, Eirik Kjønø, nå er sjef. Men signalene fra Grorud er at det er mange klubber som ønsker signaturen til 20-åringen, naturlig nok. Det virker ikke usannsynlig. En målmaskin av dette kaliberet finnes ikke på markedet spesielt ofte.

Ønsker å bli værende ut sesongen

Grorud har allerede mistet midtbanespiller Martin Høyland til Stabæk denne sommeren. Og forrige uke ble det også klart at Christos Zafeiris kommer til å forlate klubben, og dra til Haugesund etter sesongslutt.

Det er en lignende avtale Aga ser for seg at han kommer til å underskrive.

– Planen er at jeg skal være ut året i hvert fall, så får vi se om det blir noen avtale før det. Men jeg skal i hvert fall være her ut året, er den betryggende beskjeden til alle Grorud-supportere.

– Enten ikke noe avtale, eller noe à la Christos sin?

– Ja, det er det jeg ser for meg, svarer Aga.

At en slik avtale ikke nødvendigvis går ut over prestasjonene var Zafeiris et veldig godt eksempel på i mandagens kamp, som var hans første etter at avtalen ble signert med Haugesund.

Saken fortsetter under bildet.

Christos Zafeiris og Oscar Aga jubler sammen etter 2-1-scoringen mot Jerv, der førstnevnte assisterte sistnevnte.

Aga og Zafeiris strålte

18-åringen leverte en strålende kamp på Groruds midtbane, den beste han har hatt på lang tid. Og slo blant annet enn fantastisk målgivende pasning til nettopp Aga like før pause. Ingen av dem ser ut til å ha fokus på noe annet enn å hjelpe Grorud til fornyet kontrakt.

Det er også inntrykket man får etter en kjapp prat med Zafeiris etter kampen. Han virker innstilt på å gjøre alt han kan får å sikre videre 1. divisjonsspill for Grorud før han forlater dem.

– Ja, selvfølgelig. Grorud ga meg sjansen i seniorfotball, og jeg vil gjøre alt for at de skal bli i OBOS etter denne sesongen også. Så det er bare å krige, sa han til Dagsavisen etter kampen.

– Hva tenker du om overgangen?

– Det er gøy at jeg blir sett, og få sjansen på det høyeste nivået neste år, men nå fokuserer jeg egentlig bare på at Grorud skal holde plassen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen