trikkeligaen

«Kamma» vil hente Skeid-kapteinen: – Skjønner Kjetil Rekdal veldig godt

Skeid-kaptein Fredrik Berglie står på HamKams ønskeliste. Midtstopperen er smigret av interessen, men Skeid kommer ikke til å slippe 24-åringen billig.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Overfor Hamar Arbeiderblad bekrefter HamKam-trener Kjetil Rekdal interessen for å hente Berglie. «Kamma» topper for tiden 1. divisjon.

– Det er veldig stas, det. Jeg må bare ta det som et kompliment. Det er bare smigrende, sier Berglie til Dagsavisen.

Skeid-trener Gard Holme er ikke overrasket.

– Jeg skjønner Kjetil Rekdal veldig godt, jeg. Fredrik er jo ganske god. Det er jo flere andre sikkert også som er interessert i Fredrik. Det er mange som ser på spillerne våre, slik er det hvert eneste år. Vi lever i fotballverdenen. Gjør vi det bra, så blir det interesse. Men vi spiller jo om opprykk, så det koster litt å kjøpe kapteinen vår akkurat nå. Det gjør det, sier Holme til Dagsavisen.

HamKam-trener Kjetil Rekdal smilte ikke før kampen mot Start, men var nok meget blid etter at de knuste gamlelaget til Rekdal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vil ikke skrive ny kontrakt nå

– Hva skal til?

– Det er vrient å si en eksakt sum, men de må bla opp noen penger som gjør at det blir for dumt å si nei. Ellers skal vi ha veldig godt bruk for de spillerne vi har. Vi skal prøve å rykke opp i år – da må vi se om vi skal forsterke laget, ikke selge unna spillere, svarer Skeid-treneren.

Skeid-trener Gard Holme.

Berglie har ikke lang tid igjen av sin kontrakt med Skeid. Dét kan være en faktor som spiller inn.

– Jeg har jo seks måneder igjen. Jeg har ikke lyst å signere noen ny kontrakt nå, før jeg vet om vi eventuelt rykker opp. Det er egentlig bare for å ikke lukke noen dører. Men det jeg ønsker aller mest, er jo å rykke opp med Skeid. Det vil jeg presisere, sier Berglie, som legger til at han ikke har snakket med Kjetil Rekdal personlig.

Samtidig legger midtstopperen ikke skjul på at han sikter høyt på fotballbanen.

– Jeg har jo ambisjoner. Jeg vil spille på så høyt nivå som mulig. Men foreløpig sitter jeg stille i båten. Det er egentlig helt opp til klubben og hva de vil gjøre. Nå ligger vi på tabelltopp, og så har jeg jo som nevnt lyst til å rykke opp med Skeid. Det er jo det jeg ønsker. Så får vi se. Jeg må bare fortsette å gjøre så godt jeg kan, sier Berglie.

Ber Berglie vente

Gard Holme ønsker å beholde sin kaptein, men vet at ting kan snu fort i fotballen.

– Jeg har snakket med Fredrik om disse tingene ganske lenge. Det er folk som har fulgt ham i flere år. Så er Fredrik rolig på situasjonen selv også. Jeg tror han er fornøyd med å være på dette her nå i høst. Men så er jo han også en spiller som ser det at, dersom det dukker opp ting som er på en mye høyere hylle, der du kan leve av fotballen på fulltid, så må man jo alltids vurdere det. Livsforandrende ting må man jo se på, sier Skeid-treneren.

– Men det er ikke noe vits å gjøre det nå, han kan vente et par måneder til, legger Holme smilende til.

Søndag tapte Holme, Berglie og co. 1-2 etter ekstraomganger mot Lillestrøm i cupens 2. runde.

– Meget surt. Men jeg føler vi har grunn til å være stolt av oss selv. Vi ga det vi hadde. Dessverre holdt det bare nesten, sier Skeids kaptein om exiten.

Skeid topper 2. divisjon, avdeling 2. Berglie og co. tar imot Egersund til neste seriekamp – den går 14. august.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen