trikkeligaen

Fagermo klar i talen – dette blir VIF-juvelens nye rolle

Osame Sahraoui briljerte på høyrekanten i tomålsseieren mot Stabæk søndag. Nå kan han være mannen som fyller tomrommet etter Aron Dønnum i Vålerenga.

VALLE (Dagsavisen): 20-åringen trakk i trådene da Vålerenga slo Stabæk 3-1 søndag. For første gang fikk han starte en kamp som høyrekant.

– Jeg kan ikke huske at jeg har startet i den posisjonen tidligere. Så det var første gang, sier Osame Sahraoui til Dagsavisen.

Dag-Eilev Fagermo roser teknikerens innsats mot bæringene.

– Det viser jo hans potensial, at han kan gå rett inn der. Det er klart at det har vært et tomrom der etter at Aron Dønnum ble solgt. At Osame går inn der og løser det så godt, er gledelig, sier VIF-treneren til Dagsavisen.

Bedre for Layouni

– Vil dere fortsette med ham i den rollen nå?

– Ja, for Amor Layouni var veldig god på venstre også. Det er der Amor er best. Dette var kanskje Amors beste kamp, så det var også gledelig, sier Fagermo.

Sahraoui gjentar sjefens poeng.

– Vi konkluderte med at det er best å ha Amor Layouni på venstrekanten, og da tenkte vi å prøve meg på høyresiden. Det fungerte jo perfekt mot Stabæk. Vi får se hva som skjer videre, sier Sahraoui.

– Hva foretrekker du selv?

– Bare jeg er på banen, går det helt fint for meg. Jeg prøver å ha en evne til å mestre alle roller. Jeg jobber med meg selv, sier han smilende.

Tror på Vålerenga-medalje

20-åringen sier følgende om sine egne ambisjoner for høstsesongen:

– Jeg sier jo jeg skal være meg selv hele tiden, og jeg følte at jeg var det mot Stabæk. Det eneste som kan være et minus er at jeg ikke har scoret mål, men slik er det. Jeg føler at jeg har litt uflaks. Men jeg jobber med det på trening hele tiden. Vi får ta det til neste kamp, sier han.

Foreløpig har Vålerenga på 7.-plass fem poeng opp til Lillestrøm på bronseplass. Sahraoui forsikrer at VIF fortsatt sikter mot edelt metall.

– Selvfølgelig. Vi kriger til siste slutt. Det er mange kamper igjen, så da skal vi krige, sier han.

Sahraoui er tatt ut til de kommende U21-landslagskampene i Norges EM-kvalifisering mot Østerrike og Estland. Foreløpig har han ennå ikke tatt et valg rundt hvorvidt han vil representere Norge eller Marokko på A-landslagsnivå. 20-åringen stresser ikke med det.

– Det er fortsatt U21 for meg. Vi får velge når det er snakk om A-landslag. Jeg venter rolig og ydmykt, sier Sahraoui.

Hold deg oppdatert på VIF! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen