trikkeligaen

Drømmeinnhopp for Christensen da VIF banket Stabæk

Vålerenga – Stabæk 3-1. Tobias Christensen ble vraket fra start, men bidro med to mål og storform i en imponerende seier mot Stabæk.

VALLE (Dagsavisen): Resultatet gjør at Vålerenga på 7.-plass klatrer opp på 26 poeng. Det er fem poeng opp til Lillestrøm på bronseplass. Eirik Kjønøs Stabæk ligger nest sist i Eliteserien.

– Utrolig deilig. Først og fremst er det deilig med tre poeng og en god kamp av laget, men så var det godt å få åpnet målkontoen selv, sier tomålsscorer Christensen til Dagsavisen.

– Du har blitt benket i et par kamper nå. Var du forbannet over vrakingen?

– Ja, selvfølgelig. Det tror jeg treneren (Dag-Eilev Fagermo) vet. De fleste blir forbannet når man blir satt ut av laget, men så handler det om hvordan man responderer på det. Det var deilig å komme inn og vise ham i dag, sier Christensen.

Treneren gleder seg over 21-åringens prestasjon.

– Jeg håper Tobias var misfornøyd med å ikke starte. Han har måttet spille en del på høyrekant etter at Aron Dønnum dro, og han er ikke best der. Han er best i den posisjonen han fikk i dag (indreløper). Derfor er det gledelig, at han kom inn og gjorde en sånn match, sier VIF-trener Fagermo til Dagsavisen.

Forløsende faktor?

Christensen satser på at Stabæk-kampen kan kickstarte høsten for VIF.

– Sesongen min så langt har vært litt samme som med laget, litt for varierende. Selv har jeg bidratt med for få målpoeng. Derfor var det godt å få de første målene i dag, nå håper jeg det kommer flere. Jeg håper det løsner enda mer for laget og for min del offensivt. Det har ikke løsnet for oss, føler jeg, men jeg håper kampen i dag kan ha vært en forløsende faktor, sier han, og legger til at han ønsker seg mer tid som indreløper denne høsten.

Det var gjestene som hadde mye ball innledningsvis, men uten å skape det helt store foran Vålerengas mål. Og da VIF først kom til en sjanse, ble det nettsus på direkten – og det på utsøkt vis. Osame Sahraoui spilte en herlig stikker gjennom til Henrik Bjørdal på vei inn i Stabæk-boksen. Han slo inn til Amor Layouni, og den fotrappe vingen plasserte ballen enkelt i mål fra god posisjon. Dermed kunne hjemmefansen juble etter et knapt kvarters spill.

Målscorer Layouni fikk muligheten til å doble da han ble spilt gjennom i boksen etter 22 minutters spill, men fra skrått hold fikk han ikke ballen forbi Stabæk-keeper Marcus Sandberg. Samme Layouni hadde et flott innlegg fra venstre til Henrik Bjørdal etter en drøy halvtime, men sistnevntes heading gikk til side for mål.

Osame Sahraoui, som for anledningen fikk sjansen på høyrekanten, løsnet skudd i boksen knappe ti minutter før hvilen. Men forsøket ble for slapt og trillet inn til tidligere VIF-keeper Sandberg.

Christensen-show

Stabæk hadde også sine farligheter utover i omgangen. Herman Hammy Geelmuyden prøvde seg fra distanse, men Kjetil Haug i VIF-buret hadde god kontroll. Tidligere Grorud-spiller Martin Høyland fikk ballen i god skuddposisjon inne i VIF-boksen, men sleivet ballen svakt opp i luften. Og like før pause slo Sturla Ottesen flott inn fra høyre – på motsatt side hadde Kornelius Normann Hansen stormet inn i boksen, men avslutningen hans fra skrått, kort hold gikk i nettveggen. Dermed gikk hjemmelaget til pause med ettmålsledelse.

Like etter pause fikk den samme trioen som ordnet VIFs første mål – Bjørdal, Layouni og Sahraoui kombinerte seg fram til Stabæk-boksen og Sahraoui fikk avsluttet – via et Stabæk-bein, i stolpen og utenfor.

Samme Sahraoui fikk en ny sjanse da han løp inn i Stabæk-boksen med ball bare få minutter etter stolpeskuddet, men denne gang ble forsøket hans blokkert med nød og neppe av gjestenes forsvar.

Men det skulle bli VIF-nettsus igjen – og nok en gang på vidunderlig vis. Innbytter Tobias Christensen utnyttet en feil av Stabæk-forsvaret, spilte vegg med Henrik Bjørdal og avsluttet utakbart i mål bak en slukøret Sandberg i bortelagets bur.

Sandefjord neste

Og VIF ga seg ikke med det. Etter en knapp times spill fikk Tobias Christensen muligheten etter klabb og babb i boksen. Innbytteren vendte bort en forsvarer og satte ballen i mål med største selvfølgelighet. Dermed 3-0 og full kok blant hjemmefansen under flomlysene på Intility Arena.

Stabæk forsøkte å mobilisere etter kalddusjen. Pål Alexander Kirkevold kom til en god heading på corner, men Kjetil Haug var med på notene og fikk avverget på fint vis.

Men etter Kirkevold-forsøket dabbet det av for gjestene, og det var VIF som hadde de største mulighetene. Henrik Bjørdal, Vidar Örn Kjartansson og innbytter Seedy Jatta fikk alle muligheten, men uten å lykkes. På overtid pyntet innbytter Mathis Bolly på resultatet for Stabæk med 1-3. Uansett kunne hjemmefansen og hjemmelagets spillere juble for en sterk seier da dommer Kai Erik Steen blåste av på Intility Arena.

Dag-Eilev Fagermo og VIF må nå vende blikket mot bortekampen mot Sandefjord. Den spilles søndag 12. september.

---

Kampfakta

Eliteserien, 17. runde

Vålerenga - Stabæk 3-1 (1-0)

Intility Arena, 4579 tilskuere

Mål: 1-0 Amor Layouni (14), 2-0 Tobias Christensen (54), 3-0 Christensen (59), 3-1 Mathis Bolly (90).

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy.

Gult kort: Odin Thiago Holm, Tobias Christensen, Vålerenga, Kornelius Normann Hansen, Stabæk.

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal (Nicolaj Thomsen fra 84.), Fredrik Oldrup Jensen, Odin Thiago Holm (Tobias Christensen fra 46.) – Osame Sahraoui (Albin Mörfelt fra 87.), Vidar Örn Kjartansson (Henrik Udahl fra 75.), Amor Layouni (Seedy Jatta fra 75.).

Stabæk (4-3-3): Marcus Sandberg – Sturla Ottesen, Yaw-Ihle Amankwah, Kasper Pedersen (Jeppe Moe fra 75.), Nicolas Pignatel Jenssen – Markus Solbakken (Kaloyan Kostadinov fra 84.), Martin Høyland, Herman Geelmuyden – Fitim Azemi (Mathis Bolly fra 62.), Pål Alexander Kirkevold (Herolind Shala fra 75.), Kornelius Normann Hansen (Tortol Lumanza fra 46.).