trikkeligaen

Dønnum får endelig proffdrømmen oppfyllt – bekreftet klar for Standard Liege

Etter lengre tids spekulasjoner har Vålerenga fredag endelig bekreftet at de selger Aron Dønnum til belgiske Standard Liege.

Aron Dønnum dro ned til Belgia for å gjennomføre den medisinske sjekken og skrive under på en fireårsavtale tidligere i uka, og blir presentert i pausen på kveldens serieåpning mot Genk. Fredag ettermiddag bekreftet også partene overgangen.

– Det er med sorg, og glede at vi nå kan si at Aron har reist fra oss og videre i karrieren sin. Han er solgt til Standard Liège, som jeg mener er et sportslig godt valg for han, og som jeg etter noen lange forhandlingsuker mener er en fin avtale for oss nå, og forhåpentligvis også i fremtiden, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til klubbens hjemmesider og fortsetter:

– Jeg vet at Aron selv har takket mange av dem som har betydd mye for hans mange år i Vålerenga. Han kom til vårt akademi da han var 12 år gammel, og de siste 4,5 årene har han vært i A-stallen, inklusiv en liten tur på lån til Ham/Kam. Dette er med andre ord et flott eksempel på et langsiktig utviklingsarbeid som vi alle kan være stolte av, sier han videre.

Fagermo:– En av de beste jeg har trent

Overgangen bekreftes også av Standard Liège i en video på klubbens Twitter-konto. Der kommer det fram at Dønnum skal spille i drakt nummer 11 for klubben som endte på 8.-plassen i den belgiske toppdivisjonen sist sesong. Dønnum var opprinnelig kontraktsfestet til ytterligere tre sesonger med Vålerenga, men selges for et tosifret millionbeløp.

– Å få fram akademispillere fra Stor-Oslo er en viktig del av måten vi skal drive på, og å oppfylle unge fotballspilleres drømmer er en viktig del av hva vi skal gjøre. Begge deler har vi nå fått vist at vi kan få til. Hvem som blir neste blir opp til den enkelte. Nå ønsker vi uansett Aron lykke til, vi skal følge godt med han og håper at vi sees igjen om noen år, sier Ingebrigtsen videre.

Vålerenga var også i Belgia denna uka, for å spille mot Gent. Det endte med 0-4-tap, uten Dønnum på banen.

– Aron er en av de beste spillerne jeg har trent, og med den sesongen han hadde i fjor og ikke minst i år, så er han for god for Eliteserien. Da blir han solgt, og det er fantastisk av Aron å legge igjen så mye penger i Vålerenga. Han viser kjærlighet til klubben, sier Fagermo og fortsetter:

– Vi mister et av de sterkeste kortene rent sportslig, men slik er fotballen. Det vi også mister er en veldig fin gutt og en bra mann i garderoben, og det er synd. Heldigvis er det mulig å besøke han i Belgia, og vi kommer til å følge karrieren hans tett videre, forteller VIF-treneren.


Mer fra Dagsavisen