trikkeligaen

VIFs måltyv må igjen stille bak «ørnen» i køen: – Ikke alltid bekmørkt å sitte på benken

Henrik Udahl regner med mindre spilletid siden Vidar Örn Kjartansson er tilbake, men henger ikke med hodet over innbyttertilværelsen.

Mandag scoret Udahl for VIF 2 da det ble 2-3-tap på overtid mot Kongsvinger i 2. divisjon, avdeling 1.

Det kan bli flere kamper på rekruttlaget utover høsten, for nå er Vidar Örn Kjartansson tilbake i sving på A-laget etter skade.

– Det er vel nærliggende å tro at det blir mindre spilletid på A-laget nå. Jeg må egentlig bare fokusere på meg selv. Gjøre det jeg kan hver eneste dag for å ta de stegene jeg må ta for å ta den spissplassen, sier Udahl til Dagsavisen.

Vidar Örn Kjartansson rekker ikke å gjøre comeback for Vålerenga til europacupkampene mot Gent. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Målteften er bankers

24-åringen lar seg ikke skremme av at han må spille andrefiolin igjen.

– Jeg er jo tilbake på utgangspunktet jeg hadde da jeg kom tilbake til VIF, så det er ikke verdens vanskeligste oppgave. Men dette gir meg tid og mulighet til å jobbe litt med de tingene jeg må få jobbet med. Det er ikke alltid bekmørkt å sitte på benken, sier måltyven.

– Et pluss å score foran Dag-Eilev Fagermo mot Kongsvinger?

– Ja, det er jo digg å score. Men jeg er mer fornøyd med at jeg var mye på ballen. Jeg var mer robust i duellene. Scoringene liker jeg å tro at kommer når jeg spiller. Det er det andre jeg må få jobbet mer med, sier Udahl, som tidligere har påpekt at han har måttet jobbe med fysikken etter returen til VIF.

Ros fra Fagermo

Trener Dag-Eilev Fagermo sa følgende om Udahls utvikling til Dagsavisen forrige måned:

– Imponerende, hvis jeg skal bruke ett ord. Han har kommet fra Åsane og leverer her. Det er imponerende hvordan han har utviklet seg på de tingene han fikk klar beskjed om her. Henrik har mye mer innsats og intensitet i spillet sitt. Og så er det imponerende at han scorer mål på dette nivået her.

Udahl er klar på at det er viktig for ham å også få kamptrening på nivå tre når han må sitte på benken i Eliteserien.

– Jeg kan bare snakke for min egen del, men det er veldig viktig at jeg ikke må ned i 3.- eller 4.-divisjon for å spille og få litt kamptrening når jeg ikke spiller på A-laget. Så det er veldig fint at når man først skal spille i 2. divisjon, så får man testet seg mot spillere som gjør dette her på heltid og at det blir en ordentlig fotballkamp. Og det synes jeg det ble mot Kongsvinger, sier 24-åringen.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen