trikkeligaen

Veteranen senket VIF-rekruttene i overtidsdrama

(VIF 2 – Kongsvinger IL 2-3). Vålerenga 2 kom tilbake mot KIL to ganger, men på overtid ordnet veteranen Adem Güven (35) tre poeng for gjestene fra straffemerket.

VALLE (Dagsavisen): Resultatet gjør at VIF 2 blir stående på 15 poeng i 2. divisjon, avdeling 1. Det holder foreløpig til en 9.-plass. Kongsvinger topper serien poenget foran Hødd.

Henrik Udahl og Fredrik Holmé scoret målene for VIF 2, mens Martin Tangen Vinjor, innbytter Ludvig Langrekken og Güven fant nettmaskene for bortelaget. Güvens matchvinnerscoring fra straffemerket var i praksis kampens siste spark på ballen.

– Det var kjipt å tape helt på slutten. Vi spilte en bra kamp mot et godt lag, sier Vålerenga-spiss Henrik Udahl til Dagsavisen.

Henrik Udahl i aksjon for Vålerenga 2 (VIF 2) mot Kongsvinger.

Han roser sine unge lagkamerater for innsatsen mot et opprykksjagende KIL-mannskap.

– Jeg synes ikke forskjellen på lagene var så stor. Kongsvinger hadde gjerne litt mer spill enn oss, men det skulle bare mangle. Vi byttet litt, så det ble litt mye nytt på slutten der. Men jeg synes vi jobber bra, alle sammen. Dette er ikke noe å skamme seg over. Det er et lag som har knust alt de har møtt så langt i år. At rekruttlaget vårt er helt der oppe i 2. divisjon, er et styrketegn, sier Udahl.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Kongsvinger-fans var på plass på Intility Arena da KIL gjestet Vålerenga-rekruttene.

Det var få store muligheter den første halvtimen av oppgjøret i solskinnet på Valle, men nevnte Holmé fikk sjansen etter en dødball i det 27. spilleminutt. VIF-stopperens hodestøt var akkurat ikke godt nok – ballen gikk like utenfor mål.

Sju minutter før pause fikk Jacob Dicko Eng en stor mulighet for vertene, men alene mot KIL-keeper August Strömberg var det burvokteren som gikk seirende ut med en flott redning.

Like etter var det gjestenes tur til å yppe seg igjen. Målscorer Vinjor ble lekkert frispilt av Kongsvinger-veteranen Adem Güven, men avslutningen ble flott parert av VIF-keeper Magnus Sjøeng.

Rystet KIL

Like etter hvilen fikk gjestene muligheten til å doble. Adem Güven kom alene mot Sjøeng i VIF-buret, men en god redning av sisteskansen stoppet avslutningen fra kort, skrått hold.

Få minutter etter driblet innbytter Seedy Jatta seg fri i boksen og løsnet skudd, men ballen gikk via et KIL-bein og så vidt utenfor til corner.

Kort tid etter kom matchens andre scoring. Henrik Udahl plasserte enkelt inn 1-1 på hodet etter innlegg fra Oskar Opsahl, og VIF-rekruttene var à jour.

Bortelaget var rystet, men fortsatte å styre etter VIFs utligning. Adem Güven kom alene mot Sjøeng fem minutter etter Udahls scoring, men VIF-burvokteren slo til corner fra skrått hold.

En stund etter fikk KILs Mahmoud Laham sjansen inne i VIF-boksen, men avslutningen hans fra god posisjon ble for svak.

I stedet var det VIF-rekruttene som fikk muligheten til å ta føringen. En dødball fant veien til Fredrik Holmés hode, men avslutningen ble så vidt slått utenfor av KIL-keeper Strömberg.

Straffemål

Med et kvarter igjen av matchen fikk KIL en kjempemulighet til å gå i føringen på ny, men frisparkforsøket fra Mathias Gjerstrøm smalt i tverrliggeren og ut.

Så kom uttellingen for bortelaget. KIL kombinerte seg inn i VIF-boksen, og innbytter Ludvig Langrekken slet seg løs og plasserte ballen forbi Magnus Sjøeng og inn i nettmaskene. Scoringen kom etter en periode med stort KIL-trykk.

Martin Hoel Andersen (midten) og Kongsvinger i aksjon mot (f.h.) Vålerengas Fredrik Holmé og Mathias Emilsen på Intility Arena mandag.

Men hjemmelaget hadde ikke gitt opp, og seks minutter før full tid stanget Fredrik Holmé inn utligningen via Harald Holter etter nok en målgivende fra Oskar Opsahl. Dermed sto det 2-2.

På tampen kastet begge lag folk fram i jakten på tre poeng. Til slutt var det KIL som kunne juble. Gjestene fikk straffe da Güven gikk ned i boksen på overtid. Veteranen tok selv ansvar, og plasserte ballen sikkert i krysset. Dommeren blåste av på det påfølgende avsparket, og KIL kunne juble for tabelltopp mens VIF 2-spillerne fortvilte.

Øystein Sanden og hans VIF 2-mannskap må nå rette blikket mot bortekampen mot Fløya i Tromsø. Den spilles mandag om en uke.

Øystein Sanden, trener for Vålerenga-rekruttene (VIF2, VIF 2).

---

Kampfakta

2. divisjon, avdeling 1

VIF 2 – Kongsvinger IL 2-3 (0-1)

Intility Arena, 280 tilskuere

Mål: 0-1 Martin Tangen Vinjor (33), 1-1 Henrik Udahl (52), 1-2 Ludvig Langrekken (38), 2-2 Fredrik Holmé (84), 2-3 Adem Güven (str. 90)

Dommer: Kristian Kristiansen, Bakkeby IK

Gult kort: Ousmane Diallo Touré og Oskar Opsahl, VIF. Harald Holter, KIL.

Vålerenga 2 (4-3-3): Magnus Sjøeng – Ousmane Diallo Touré, Fredrik Holmé, Brage Skaret, Oskar Opsahl – Magnus Bech Riisnæs, Mathias Emilsen (Aleksander Hammer Kjelsen fra 68.), Nicolaj Thomsen (Aksel Aasheim Engesvik fra 46.) – Albin Mörfelt, Henrik Udahl, Jacob Dicko Eng (Seedy Jatta fra 46.)