trikkeligaen

KFUM slapp inn tre mål før sen sluttspurt

(Sogndal - KFUM Oslo 3-2) Opprykksjagende Sogndal ble for sterke på hjemmebane for KFUM. Selv om «Kåffa» reduserte to ganger mot slutten av kampen

Etter nærmere en måneds pause i OBOS-ligaen var det onsdag klart for ny runde i 1. divisjon. For KFUMs del betydde det bortetur til Sogndal. Forhåndsfavorittene fra Vestlandet hadde god kontroll på bortelaget, men gjestene gjorde et tappert forsøk mot slutten av kampen. De to reduseringene i sluttminuttene kom for sent for KFUM, og Sogndal vant dermed 3–2.

KFUM stilte med både Emil Ødegaard og Johannes Nunez Godoy fra start, men keeperdebutant Ødegaard kunne gjøre lite med Sogndals tre mål, og Nunez bommet på den sjansen han fikk foran mål.

Selvmål

KFUM fikk en dårlig start på kampen og slapp inn allerede i det niende spilleminutt. Sogndals Daniel Eid slo et innlegg fra høyre, og KFUMs unge midtstopper Aaron Kiil Olsen var svært uheldig. I sitt klareringsforsøk gikk ballen i 20-åringens kne og videre i eget mål. Olsen har spilt samtlige kamper i årets sesong for “Kåffa”.

Bare to minutter senere kunne KFUM utlignet, og Johannes Nunez Godoy kunne fått en drømmestart på karrieren i Kåffa. Etter et fint angrep på kanten slo venstreback Fredrik Kristensen Dahl inn og traff debutanten godt, men Nunez satte avslutningen på volley like til side for mål. Hjemmelagets Kristoffer Hoven burde ha doblet ledelsen like etter Kåffas første sjanse, men var ikke kald nok foran mål da han upresset skøyt utenfor fra fem meter.

Sogndal skulle ikke fortvile lenge før det sto 2–0 på Fosshaugane Campus, og det var etter innlegg fra høyre hjemmelaget skapte de største sjansene før pause. Spiss Akor Adams dro seg fri på høyre, og slo inn på bakerste. Forbi og over høyreback Dodou Gaye, kunne Sogndal-kaptein Per-Egli Flo ta ned ballen før han enkelt satte den i mål og scoret kampens andre mål før halvspilt første omgang.

Annet enn KFUM-toppscorer Alagie Sanyangs forsøk innenfor 16-meteren, skapte ikke bortelaget mange sjanser før pause. Keeperdebutant Emil Ødegaard i Kåffa-buret kunne gjøre lite med hjemmelagets to scoringer, og gjestene gikk dermed til pause med et vanskelig utgangspunkt.

For sen sluttspurt

Etter en treg start etter hvilen gjorde hjemmelaget det vondt til verre for KFUM. Kvarteret ut i andre omgang fikk Sogndal en kontringsmulighet de virkelig tok vare på. Adams var igjen tilrettelegger da han spilte Daniel Eid alene igjennom, og vingbacken var skråsikker med sin kontante avslutning i nettaket. Med en halvtime igjen å spille lå Kåffa under med tre mål.

Vertene lot Kåffa styre mer og mer utover omgangen, men slet med å bryte ned Sogndals defensive fembackslinje. Det skulle ta lang tid før bortelaget skapte de store sjansene.

Mot slutten av kampen fikk midtstopper Olsen en liten revansje, da han stusset et innlegg fra innbytter Keivan Ghaedamini videre til en annen innbytter, Bilal Njie, som satte ballen i mål for Kåffa. Bortelagets første scoring kom fire minutter før fulltid, og var ikke ferdig helt ennå.

På overtid fortsatte gjestene å angripe, og sendte opp mye folk. Blant spillerne i boksen, var Olsens stoppermakker Jesper Taaje. Etter enda et innlegg fra Kristensen Dahl, viste Taaje klasse da han videresendte innlegget på volley i høyre hjørne. En fantastisk scoring av midtstopperen fire minutter på overtid og sen sluttspurt holdt ikke til poeng for KFUM, og Sogndal vant 3–2

Kåffa ligger på 11. plass i OBOS-ligaen, to poeng unna Åsane på 6. plass, og fem poeng unna Grorud på jumboplass som nummer 16.

1.divisjon menn, runde 14:

Sogndal – KFUM Oslo 3-2 (2-0)

Fosshaugane Campus, 1012 tilskuere.

Mål: 1-0 Aaron Kiil Olsen (selvmål 9), 2-0 Per-Egil Flo (18), 3-0 Daniel Eid (61), 3-1 Bilal Njie (86), 3-2 Jesper Taaje (90).

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy.

Gult kort: Axel Kryger, Akor Jerome Adams, Sogndal.

Sogndal (3-4-3): Renze Fij – Tord Salte, Martin Ove Roseth, Eirik Lereng – Daniel Eid, Axel Kryger, Johan Bakke (Mathias Blårud fra 56.), Per-Egil Flo – Kristoffer Hoven, Akor Jerome Adams (Anders Nord fra 75.), Andreas Hoven.

KFUM Oslo (4-3-2-1): Emil Ødegaard – Dadi Dodou Gaye (Keivan Ghaedamini fra 80.), Jesper Taaje, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl – Tore André Sørås, Moa Mahnin, Johannes Hummelvoll Nuñez (Aksel Baran Potur fra 75.) – Christopher Lindquist (Bilal Njie fra 65.), Alagie Sanyang – Stian Sortevik.

Fotball 1. divisjon menn onsdag, 14. runde:

Aalesund – Ranheim 1-1, Jerv – HamKam 0-2, Sandnes Ulf – Strømmen 3-2, Sogndal – KFUM Oslo 3-2, Stjørdals-Blink – Raufoss 0-1, Åsane – Grorud 3-1.

Senere kampstart: Fredrikstad – Start (20.00).