trikkeligaen

Startet høstsesongen med fulle tribuner: – Vi ligger godt an

En hel fotballskole sørget for perfekte rammer da KFUM startet høstsesongen med å slå Raufoss i en treningskamp på Ekeberg torsdag. Kåffa-trener Jørgen Isnes mener at laget hans skal bli vanskelig å slå utover høsten.

Tradisjonen tro ligger KFUM på den sjetteplassen som gir kvalifiseringsspill for opprykk til Eliteserien, som er den plassen Kåffa har satt seg som mål om å ta også i år. Det kommer etter en vårsesong der laget ikke vant én kamp på bortebane, men heller ikke tapte mer enn to.

– Med den oppkjøringen vi fikk i vinter, og med så mange spillere som ikke fikk en ordentlig oppkjøring med tanke på kamper i beina, skal vi være godt fornøyd med å ligge der vi ligger nå. Vi har brukt ferien godt, fått tilbake noen spillere fra skade og fått hvilt en del spillere som spilte mye i vår, så jeg tror Kåffa skal bli vanskelig å slå i høst, forteller KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Skryter av debutantene

Isnes og co. var i aksjon for første gang etter ferien, da Raufoss tok turen til Ekeberg for å måle krefter før OBOS-ligaen starter opp igjen kommende onsdag. Kampen endte med 2-0-seier til KFUM etter mål av Keivan Ghaedamini og David Tavakoli, men like mye som seieren varmet det trener Isnes å se at det var så mange på tribunen.

– Vi har alle levd ganske lenge nå i koronabobla, og i tillegg har det vært fellesferie, og det har gjort noe med stemningen og publikumsantallet på våre kamper. Så det at det var så mange barn på kampen i dag som lagde en helt magisk stemning var virkelig noe vi satte pris på. Det var trommer og synging hele kampen gjennom, og det å se barna og spillerne sammen igjen slik vi ønsker å ha det her i Kåffa var veldig godt å se, forteller Isnes som også var fornøyd med mye av det laget leverte på banen.

– Jeg synes vi er veldig gode den første halvtimen. Da er vi bra både offensivt og defensivt, skaper mange sjanser selv og slipper Raufoss til lite. Så bytter vi seks mann til pause, samtidig som Raufoss begynner å jukse litt mer defensivt og ta større risiko offensivt, og da blir det mer hawaii-fotball. Det blir større rom for begge lag, som gjør at vi får litt dårligere kontroll defensivt, men fortsatt skaper vi mange sjanser og alt i alt er jeg godt fornøyd med gjennomføringen, sier Isnes.

Godt fornøyd er han også med begge målene, og måten de kom på.

– Det første målet fikk vi etter en igangsetting av vår nye keeper Emil Ødegaard, som fikk vist seg fram fra en veldig god side i debuten. Han var trygg med ballen i beina, noe som gagner vår spillestil veldig og viste at han kan være en lederskikkelse bak i forsvar med en bra aura til å være såpass ung. I tillegg var det fint å se at David (Tavakoli) fikk seg et mål, da han har hatt sine muligheter i år, så det var etterlengtet, forteller Isnes som mener de fikk en veldig god deal i byttehandelen med Lillestrøm.

– Knut André (Skjærstein) er jo en mer meritert keeper, men også han har vi utviklet mye siden han kom før han nå får sin fortjente sjanse i Eliteserien. Vi kjente til Emils kvaliteter fra da han var på prøvespill hos oss, og er veldig fornøyd med å ha fått han inn. Vi kan klappe oss på skulderen etter å ha produsert nok en keeper til Eliteserien, også skal vi utvikle Emil også, sier Isnes som mener at Ødegaard har mest å hente i feltarbeidet.

KFUMs keeperdebutant Emil Ødegaard får mye skryt for sin første opptreden av trener Jørgen Isnes.

Positive skadenyheter

I tillegg til at debutantene Emil Ødegaard og Johannes Nunes imponerte, har ferien også bragt andre gode nyheter for KFUM-treneren.

– Vi ligger godt an foran høstsesongen nå. Jørgen Hammer skal operere nå om et par dager, og etter det kardiologen og Hammer selv sier er han tilbake i spill om noen uker. I tillegg er Robin (Rasch) og Fredrik Dahl i full drift, og Bilal Njie er i full trening etter å ha sittet i koronakarantene. Dadi Doudou Gaye og Håkon Hoseth sto over i dag fordi begge har slitt med slitasje etter vårsesongen, men de er klare igjen til kamp mot Sogndal, sier Isnes.

En kamp der KFUM virkelig kan henge seg med i toppen, men også få sju poeng opp til nærmeste lag foran seg. Til sammenligning er det bare fem poeng foran oppstarten ned til Grorud som ligger sist på tabellen.

– Det har ofte vært slik at det er en fire-fem lag som stikker litt av på toppen, så det er ikke noe nytt i det. Med seier kan vi henge oss på, men det er en utrolig tøff bortekamp mot et veldig godt lag. Det at vi enda ikke har vunnet borte tenker jeg ikke så mye på, men vi burde absolutt ha klart å bikket noen av de uavgjort-kampene vår vei. Som for eksempel mot Stjørdals-Blink og Grorud, men uansett hva som skjer i Sogndal-kampen mener jeg at vi har mer enn godt nok lag for å kjempe om topp seks også i år, avslutter KFUM-treneren.

Mer fra Dagsavisen