trikkeligaen

Dønnums hyllest: – Jeg kunne nesten ha skrevet en bok om Vålerenga

Aron Dønnum (23) er en av Vålerengas beste spillere. Nå ønsker spilleren seg selv til en europeisk klubb, og forteller at all interesse fra utenlandske klubber vurderes av ham selv. Samtidig retter han en stor takk til VIF.

VALLE (Dagsavisen): Aron Dønnum var helt avgjørende da han kom inn fra start i andre omgang mot Lillestrøm søndag. VIF-yndlingen sørget for redusering da Vålerenga lå under med to mål før pause, og serverte Henrik Udahl med en nydelig assist da spissen utlignet til 2-2 mot slutten av kampen.

Dønnums gode prestasjoner så langt i 2021 har ført til interesse blant utenlandske klubber, blant annet belgiske Standard Liège, som Dagbladet og Nettavisen hevdet sist uke.

Akkurat nå kan ikke spilleren selv si mye om fremtiden, selv om det ikke er noen hemmelighet at Dønnum ønsker å dra så fort det riktige tilbudet kommer.

– Det har jo blitt en greie i fotballen at man ikke skal snakke åpent om overgangsrykter, men det handler jo om at man ikke skal snakke om konkrete klubber før det eventuelt skal skje. Det er mange spekulasjoner jeg ikke kan si noe som helst om, fordi jeg ikke har hørt noe som helst om det. Folk sprer jo rykter om klubber jeg selv ikke har hørt noe om. Så det er ikke noe mer å si enn at det ikke har skjedd noe foreløpig ennå, sier Aron Dønnum til Dagsavisen etter onsdagens treningsøkt på Intility Arena.

Vil ta et mellomsteg

Angrepsspilleren har lenge vært åpen og ærlig på at han ønsker å oppfylle proffdrømmen i Europa, og finner alt av konkret interesse fra utenlandske klubber interessant selv.

– Alt av henvendelser er jo egentlig interessant for meg, nettopp fordi det er i Europa. Det er klart at man tar alt som kommer seriøst, men det handler jo om å finne det riktige steget for min egen del, sier Dønnum.

Det er liten tvil om at Dønnum er ambisiøs, og på sikt vil han spille helt i verdenstoppen i fotballen. Da er ikke ligaene utenfor topp fem i verden godt nok, mener han selv. Men stjernen tror et mellomsteg må til for å havne helt i toppen.

– For å komme til de beste ligaene i verden, som jeg har satt meg mål om, må man gjøre det med rette steg på veien dit. Jeg har lyst til å ta et steg nå som gjør at jeg kan ende opp i en av de største ligaene på sikt. Man havner fort på benken dersom man drar direkte fra Norge til toppen, og man blir fort en miniputt i forhold til de andre i en stor klubb. Personlig tror jeg at jeg hadde prestert godt i de beste ligaene i Europa, men det er ikke dermed sånn at man er garantert spilletid, forklarer Dønnum.

Spiller mot Haugesund

Dønnum fikk som nevnt spilt hele andre omgang i derbyet mot Lillestrøm søndag, og ser ut til å være klar for å starte igjen når Vålerenga reiser til Haugesund til helgen. Han ble fortere klar en antatt etter kneskaden, og viste overraskende god kampform mot LSK da han kom inn etter pause.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo trodde ikke Dønnum kom til å forsvinne i løpet av sommeren etter LSK-kampen, men er ikke like sikker når Dagsavisen spør onsdag.

– Det er ikke noe nytt. Aron er her, han. Og han spiller mot Haugesund. Hvis ikke hadde jeg ikke drillet ham på trening i dag.

– Blir han her også etter sommeren?

– Det er helt umulig å si. Det er interesse for spillerne våre, ikke bare for Aron. Så det kan jeg ikke svare på. Det er helt avhengig av om spilleren vil, og om klubbene eventuelt blir enige. Det er et kjedelig svar, men det er det som er faktum, sier Fagermo.

Hyller Vålerenga

Uansett om Dønnum forlater VIF eller ikke, er det liten tvil om at klubben har betydd mye for ham.

– Jeg kunne nesten skrevet en bok om oppholdet mitt i Vålerenga. Jeg føler det er barndomsklubben min, selv om jeg egentlig ikke er herfra. Jeg hadde ikke skrevet en langtidskontrakt her i fjor hvis jeg ikke ville at VIF skulle få noe tilbake fra meg. Det er en følelse av tilknytning her som gjør at jeg er så glad i klubben, forklarer Dønnum.

Vålerenga har hentet svenske Albin Mörfelt som blir spilleklar 1. august. Mörfelt er også høyrekant, og Dønnum er imponert over det han har sett av sin nye lagkamerat.

– Han er en veldig god fotballspiller, sier Dønnum om Mörfelt og legger til:

– Han har kommet inn og bydd mye på seg selv, og det liker jeg. Fotballmessig er han rask og venstrebeint, og teknisk. Det er god kvalitet på ham.

– Er du trygg på at han kommer til å gjøre en god jobb for VIF dersom du drar?

– Ja, det er jeg. Vi er ikke så ulike spillertyper heller, så det er jeg trygg på. Det er en god signering av VIF, avslutter Dønnum.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

Mer fra Dagsavisen