trikkeligaen

Hat trick-Holm herjet foran Fagermo da VIF 2 holdt lekestue

Vålerenga 2 – Senja 5-1 (3-0). Odin Thiago Holm viser igjen at formen virkelig er i anmarsj. Mandag trakk stortalentet i trådene da VIF-rekruttene smadret de tilreisende fra nord i 2. divisjon.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Både VIF 2 og Senja lå i bunnen før oppgjøret på Valle. Senja sto med kun ett poeng etter fem runder, VIF 2 sto med fem.

Åtte av innbytterne i A-lagskampen mot Lillestrøm søndag (2-2) fikk starte matchen mot Senja. Kjetil Haug, Fredrik Holmé, Brage Skaret, Oskar Opsahl, Mathias Emilsen, Odin Thiago Holm, Jacob Dicko Eng og Seedy Jatta startet oppgjøret. I tillegg var Ousmane Diallo Toure, Andreas Stensrud og Magnus Bech Riisnæs i elleveren.

Odin Thiago Holm (3), Magnus Bech Riisnæs og Brage Skaret ordnet målene for VIF-rekruttene foran 120 betalende tilskuere.

– Det var artig i dag. Jeg begynner å komme tilbake til der jeg var før kneoperasjonen i vinter. Ting begynner å sitte. Det er selvfølgelig veldig kjekt, sier Holm til Dagsavisen.

A-lagstrener Dag-Eilev Fagermo var på tribunen, og må ha vært fornøyd med det han så i finværet på Intility Arena – blant annet av Odin Thiago Holm. 18-åringen har vist svært lovende form etter at han nylig kom tilbake fra kneskade, og mandag fortsatte Holm finspillet. Etter ni minutter satte han inn 1-0 fra kort hold etter fint kombinasjonsspill, og tre minutter etter tok Holm hovmesterrollen da han serverte Magnus Bech Riisnæs på 2-0.

Vålerenga-dominans

Etter en drøy halvtimes spill stanget Brage Skaret inn 1-0 etter corner fra venstre. Oskar Opsahl curlet ballen presist inn i boksen, og midtstopperen styrte ballen inn i nettmaskene.

Mathias Emilsen, Fredrik Holmé, Jacob Emile Dicko Eng og Magnus Bech Riisnæs i aksjon for Vålerenga 2 (VIF 2) mot Senja i 2. divisjon på Intility Arena.

Odin Thiago Holm viste seg fram ved flere anledninger, og bød blant annet på fine vendinger og stikkere underveis – i tillegg til scoringene.

Hjemmelaget dominerte mot gjestene fra nord, og både Seedy Jatta, Andreas Stensrud og nevnte Riisnæs kunne ha sørget for mer nettsus før hvilen, men Senja-keeper Erlend Henriksen vartet opp med flere gode redninger. Spesielt da Stensrud kom alene mot mål i det 29. spilleminutt. Henriksen var kjapt nede og avverget på sterkt vis.

Senja hang i tauene før pause, men bortelaget var ikke uten sjanser. Markus Johnsgård fikk gjestenes to sjanser – og de var til gjengjeld store. Men Kjetil Haug nektet Johnsgård først, før sistnevnte så stanget ballen i stolpen og ut etter corner. Dermed gikk hjemmelaget til pause med en komfortabel tremålsledelse.

Hold deg oppdatert! Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her

En, to, tre for Holm

Etter hvilen fortsatte VIF 2 å dominere, og 4-0-målet etter 54 minutter var en perle. Jacob Emile Dicko Eng drillet seg inn i Senja-boksen med en lekkerbisken av en tofotsfinte. Han sendte ballen inn i boksen, og der kunne Odin Thiago Holm enkelt ekspedere ballen i mål fra kloss hold. Få minutter etter kunne han krysse av for hat trick da han la på til 5-0 med en flott avslutning. Etter 68 minutter ble Holm erstattet av Aksel Aasheim Engesvik.

– Jeg er fortsatt et par uker unna toppformen. Forrige uke hadde jeg min første fulle treningsuke. Det tekniske sitter, men jeg kjenner at jeg fortsatt er i litt dårlig kampform fysisk, da, sier Holm.

– Men det var vel greit å by på tre mål foran Fagermo på tribunen?

– Han var fornøyd, han. Så det var bra, sier Holm.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var på plass da VIF 2 spilte mot Senja.

– Når kan du spille fra start i serien?

– Foreløpig er en halvtime nok. Det tar nok også et par uker, svarer midtbanemannen.

Senja fikk sitt trøstemål i det 77. minutt, da Sondre Tunstad reduserte fra kort hold etter corner. Men mer nettsus ble det ikke for noen av lagene.

Senjas største mulighet i 2. omgang – utenom scoringen til Tunstad – kom få minutter før reduseringen, da Oskar Uteng driblet seg inn i boksen og løsnet et velplassert skudd. Men VIF-burvokter Kjetil Haug var med på notene og slo til corner.

Hjemmelaget kontrollerte til slutt inn til en sterk firemålsseier, men et skår i gleden var at Magnus Bech Riisnæs måtte ut med skade.

Seieren mandag gjorde at VIF 2 fikk en liten luke i bunnstriden i PostNord-ligaen, avdeling 1. I neste match, som går 19. juli, gjester VIF-rekruttene Asker.

---

Vålerenga 2 – Senja 5-1 (3-0)

Intility Arena, 120 tilskuere

Mål: 1-0 Odin Thiago Holm (9), 2-0 Magnus Bech Riisnæs (12), 3-0 Brage Skaret (31), 4-0 Holm (54), 5-0 Holm (59), 5-1 Sondre Tunstad (77)

VIF 2 (4-3-3): Kjetil Haug, Ousmane Diallo Toure (Aleksander Hammer Kjelsen fra 66.), Brage Skaret, Fredrik Holmé, Oskar Opsahl – Magnus Bech Riisnæs (Benjamin Sighovd Eskilsson fra 71.), Mathias Emilsen, Odin Thiago Holm (Aksel Aasheim Engesvik fra 68.) – Jacob Emile Dicko Eng, Andreas Stensrud, Seedy Jatta

Gult kort: Brage Skaret, Vålerenga

Dommer: Hermann Aass, Fossum IF

2. divisjon avd. 1 – 6. runde:

Spilt søndag: Hødd – Kvik Halden 3-0, Asker – Alta 1-2, Kongsvinger – Florø 4-0, Moss – Bærum 2-2.

Spilt lørdag: Tromsdalen – Eidsvold Turn 2-1.

Utsatt: Brattvåg – Fløya (pga. kansellert fly).