trikkeligaen

VIFs nykommer kan bli Dønnum-erstatter: – Store sko å fylle

Albin Mörfelt (21) er hentet inn for å gjøre Vålerenga-troppen bredere. Men skulle Aron Dønnum bli solgt i løpet av sommeren, har svensken store sko å fylle.

VALLE (Dagsavisen): Høyrekanten ble klar for Vålerenga på junis siste dag, da han kom fra Varbergs BoIS i Allsvenskan. Albin Mörfelt signerte dermed en langtidskontrakt med VIF til 2025, og var på plass på treningsfeltet med resten av laget forrige uke.

Svensken ble godt tatt imot av VIF-gruppa, og trives i “ny” by.

– Det er fint å være på plass i Oslo, og deilig at alle formaliteter er i orden. Jeg kjenner at jeg passer godt inn i gruppen her. Det er en bra gjeng og gode fotballspillere, så det er veldig kult, sier Albin Mörfelt til Dagsavisen.

21-åringen har norsk far som bor i Oslo. Mörfelt har dermed kjennskap til både hovedstaden og Vålerenga.

– Jeg har fra ung alder vært på besøk i Norge og Oslo to-tre ganger i året, så jeg kjenner godt til både byen og VIF. Jeg har vært på noen kamper her som ung, forteller han.

Kantspilleren ble i mai tatt ut i den norske U21-landslagstroppen, og var for de aller fleste et ukjent navn. På samlingen i juni gjorde han sine saker godt, og ble deretter kontaktet av VIF før partene ble enige i slutten av måneden.

Albin Mörfelt 2. Foto:

Kan bli Dønnum-erstatter

Forrige uke meldte Dagbladet og Nettavisen at Vålerenga hadde mottatt bud på Aron Dønnum fra belgiske Standard Liège. I tillegg har det vært konkret interesse fra andre utenlandske klubber sør for Danmark, som VIFs sportssjef Jørgen Ingebrigtsen sa til Dagbladet sist uke.

Vålerengas hovedtrener Dag-Eilev Fagermo tror selv at stjernespilleren ikke blir solgt i løpet av sommeren, til tross for interesse fra flere klubber. Fagermo mener henvendelsene og det lille som har vært av konkret interesse ikke har vært godt nok for VIFs del.

Dersom Dønnum skulle forsvinne, er det liten tvil om at Mörfelt er tenkt på som hans erstatter. Det tenker ikke nykommeren mye på.

– Aron er en veldig god fotballspiller. Det har jeg merket på de få treningene jeg har fått med laget. Han har så mye fotball i seg, og det hadde vært kjipt for oss om han forsvinner. Jeg vet ikke hva som skjer, og det er ikke min sak, sier Mörfelt.

– Men det er store sko å fylle om han skulle dra?

– Det er det absolutt, men vi får se hva som skjer i fremtiden.

Fagermo sammenligner Mörfelt med Dønnum som spillertype, og svensken ser noe av sammenligningen selv.

– Det er klart vi har mange likheter som venstrebeinte høyrekanter, men vi har noen ulikheter også, sier nykommeren.

Albin Mörfelt i aksjon på treningsfeltet. Foto:

Vil kjempe i toppen med VIF

Mörfelt hadde selv flere alternativer på bordet før han valgte Vålerenga som ny klubb. I Oslo vil han bidra i fortsettelsen av å bygge et topplag i Eliteserien under Fagermos ledelse.

– Jeg kom hit fordi jeg kjente at det var et bra sted for utviklingen min som spiller. Her vil jeg utvikle meg selv personlig, men også sammen med laget. Da kan vi slåss der oppe på tabellen, i toppen av Eliteserien, sier svensken.

Kanten har fått et godt inntrykk av sin nye trener, og tror Fagermo kan hjelpe ham videre med utviklingen.

– Han er veldig tydelig og en god trener. Det gjør det lett for meg når jeg skal lære hva jeg skal gjøre i hans spillestil. Nå er det bare for meg å komme i kampform, så kommer det til å bli veldig bra.

Mörfelt blir spilleklar for Vålerenga 1. august.


Nyeste fra Dagsavisen.no: