Sport

Ullern tok NM-bronse – Oppsal holdt plassen: – Ekstremt deilig

Forrige helg var den siste med basketball for de lokale lagene. På damesiden tok Ullern NM-bronse etter et bittert tap i semifinalen for Asker, mens på herresiden holdt Oppsal plassen etter kvalik.

Vi starter i Bergen, der damelagene var samlet til sluttspill. Ullern endte på 2. plass i grunnserien og gikk dermed rett til semifinale, der de møtte Asker fredag kveld. Selv om Ullern hadde slått Asker fire av fire ganger i grunnserien, klarte de ikke levere varene da det gjaldt som mest og tapte 59-63.

– Vi har ledelse og flyt, men så finner de en kode som de klarer å stoppe oss med. Vi slutter å score, begynner å nøle og spiller ikke lenger basketball som et lag. Vi scorer bare 18 poeng etter pause og det er for dårlig, sa trener Ståle Frey til forbundets sider etter kampen.

Lørdag var det duket for bronsefinale mellom Ullern og Bærum. Ullern lå under 36–37 like før pause, men scoret elleve poeng på rad på 90 sekunder, og tipoengsledelsen ga de aldri fra seg. Til slutt vant de 59–44.

Les flere saker om basket her

Fornøyd gjeng

Vilde Havnes og Sophia Priestly scoret 13 poeng hver i bronsefinalen, mens Maren Mildestvedt, som scoret 28 poeng i semifinalen, scoret 12.

– Det løsner når vi stepper opp defensivt. Med litt mer intensitet og trøkk der ser vi også bedre ut offensivt, sa Tori Solberg Halvorsen, som scoret usedvanlig få poeng i finalen (ni).

– Vi hadde absolutt ikke lyst til å tape. Men det var nok litt nerver og nøling og Bærum kommer friskt ut, de er veldig gode på sitt beste, sa hun videre.

Dermed ble det NM-bronse på Ullern etter andreplass i serien, med 19 seire gjennom sesongen

– Vi visste jo at vi var det nest beste laget gjennom sesongen og ble bare slått av ett lag der, men så sto alt på spill i én kamp. Vi visste det ville bli tøft mot Asker og i semifinalen var de smartest, erkjenner Frey.

Les også: Centrum-kollaps i nok en kamp – ute av sluttspillet (+)

Holdt plassen etter kvalik

Oppsal sitt herrelag startet sesongen med å slå Tromsø borte i første seriekamp, før det ble 26 strake tap etter det. Dermed endte laget sist i BLNO, men de rykket ikke direkte ned, som hadde vært faktum i mange andre idretter. Laget måtte spille kvalik med tiendeplasserte Nidaros Jets, samt 1. og 2.-plassen i 1. divisjon i Sverresborg og Ullern.

Oppsal startet med å slå Ullern 112–76 fredag, før de egentlig skulle møte Nidaros Jets lørdag. Den kampen ble avlyst grunnet de utfordrende snøforholdene, men etter at Oppsal slo Sverresborg 90–80 søndag, ble plassen sikret.

– Det er ekstremt deilig å holde plassen. Jeg følte vi var et litt annerledes lag etter jul, vi endret på spillet vårt og hadde flere tette og jevne kamper. Å gå ut av sesongen med to seire på rad er gøy. Vi er veldig tydelige på hva som må jobbes med inn mot neste sesong og hvordan vi skal se ut, sier trener Jarl Jespersen.

Les også: Vellykket avslutningshelg for Oslo-lagene i BLNO: – Stort for oss (+)

Les også: Centrum-tap i nervepirrende kvartfinale: – Ble for stillestående (+)

Mer fra Dagsavisen