Trikkeligaen

Jens Braathen Rongved kom inn, og bidro i ny sterk snuoperasjon for Skeid 2

(Skeid 2. lag - Sandviken 5-3). Jens Braathen Rongved var ansett som et av Skeids aller største talenter, men måtte legge skoene på hylla på grunn av en kranglete hofte i 2018. Lørdag var han tilbake på matta for å hjelpe et skrapa Skeid 2-lag, som stadig nekter å tape.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): – Nå er jeg sliten altså. Det var mer enn jeg hadde håpa egentlig, sier en sliten Jens Braathen Rongved til Dagsavisen like etter kampslutt hjemme mot Sandviken, der han fikk tjue minutter på banen.

Skeid 2 hadde nemlig ikke flust av spillere å ta av, ettersom A-laget stilte med en del av de vante andrelagsspillerne i cupkampen mot Kjelsås på onsdag. Dermed var det mer eller mindre interkretslaget som stilte til start på det nylagte kunstgresset på Nordre Åsen.

Spillermangelen gjorde at Jens Braathen Rongved fikk en telefon på formiddagen, med forespørsel om han kunne komme seg på kampen. Rongved, som hadde vært på konsert på Hamar fredag, og fortsatt befant seg i mjøsbyen, satte kursen mot Oslo.

Noen minutter etter kampstart kom han tuslende inn, og satt seg på benken. Tjue minutter før slutt ble han kastet innpå, på stillinga 2-3. Da kampen var over hadde Skeid, som også lå under 0-2 etter halvspilt førsteomgang, snudd det hele på hodet, og vant 5-3.

Dermed er Skeid 2 fortsatt ubeseira på 13 kamper denne sesongen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Det var ikke meg aleine. Det var to andre som kom på med meg, som også hadde et jævlig bra innhopp. Jeg vet ikke jeg. Det var litt tilfeldigheter, og jeg har jo spilt før, og veit hva som skal til, og prate litt. Det er jo ofte det litt yngre sliter med – kommunikasjon. Kanskje det hjalp med å sette sammen laget litt, det tror jeg at jeg hjalp litte granne med, men ellers var det ikke så mye jeg gjorde. Jeg skal ikke ta så mye av æren for det. Det løsna litt, men det tror jeg kanskje det hadde gjort uansett, smiler en strålende fornøyd Rongved til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet.

Karl Aspevoll Omdahl (til venstre) jubler sammen med Noah Cristiano Fjellestad Sveen, etter 2-2-scoringen like før pause, hjemme  mot Sandviken lørdag.

Kjente litt på presset

Midtbanespilleren har en høy stjerne i Skeid. Rongved må kunne sies å ha vært en av de mest elegante midtbanespillerne vi har sett i Skeid-drakt, i nyere tid. Dessverre gikk både han selv, og alle som er glad i fotball og Skeid, glipp av mye moro da han i 2018 måtte takke for seg på A-laget på grunn av en kranglete hofte.

Siden har Rongved vært å se på så å si alle Skeids kamper, og jobber fremdeles som trener i klubben. Blant annet for flere av spillerne han denne lørdagen fikk spille sammen med.

– Det må jo være veldig gøy?

– Ja, kjempegøy! Og så er jeg jo med juniorlaget, så jeg kjenner jo til alle spillerne her, og har vært med å trene de og sånne ting. Så jeg har relasjoner med dem selv om jeg aldri har spilt med dem, så det var jævlig gøy - å få spille med dem også.

– Følte du litt på presset når du skulle inn, og spille med dem?

– Ja, litte granne, ler Rongved, og fortsetter:

– Det ser det jo litt dumt ut om det kommer en avdanka spiller som knapt har trent i hele 2022, og så skal han inn og være helt ræva, og bare prate, smiler han.

– Hvordan kjentes det ut?

– Det kjentes fint. Pusten var skutt etter fem-ti minutter. Da vi tok ledelsen 4-3 var jeg egentlig ganske ferdig. Det var ti minutter, men det er jo ti minutter mer enn jeg har hatt i hele år så.

– Kroppen ellers da?

– Nei, den er ikke så bra. Så det kommer til å gjøre litt vondt etterpå i hofta, men det går greit.

– Det hjelper kanskje litt når det ender som dette også?

– Ja, det er akkurat det, og så er det jævlig gøy akkurat der og da. Og så er det kanskje litt kjedeligere etterpå, men når vi vinner en kamp, snur det her, fortsatt ubeseira i 3. divisjon, og med den gjengen. Det er jo jævlig kult for de også, og for utviklinga deres, at man fortsetter å vinne.

Saken fortsetter under bildet.

Jens Braathen Rongved var sliten etter kampslutt, men fikk mye skryt og gratulasjoner etter at comebacket var fullført. Her i form av en klem fra assistenttrener Johnny Ademaj.

Hyller Ofstad

For det laget, både med og uten Rongved på matta, presterte var rett og slett imponerende.

Ikke alt selvsagt. Sesongens tynneste Skeid 2-tropp skulle opp mot et sterkt Sandviken-lag, og etter halvspilt førsteomgang lå Skeid 2 under med 0-2, etter to hjørnespark, som begge endte opp bak Kasper Lunde Ofstad, som spilte en glimrende kamp bakerst for Skeid 2, og fikk skryt av Rongved etter oppgjøret.

– I dag står jo Kasper fram. Han hadde to-tre kjemperedninger. Og en annen ting er at fire av gutta spilte match på torsdag, så nå var vi ordentlig på tannkjøttet, så det er ganske imponerende at vi klarer å ro i land den seieren her.

Sandviken spilte seg nemlig aleine igjennom med Ofstad hele tre ganger, og ved alle tre anledningene var det Skeids målvakt som sto igjen som vinner av duellen.

Til tross for en trå start, slo Skeid knallhardt tilbake igjen, og tok over kampen i den andre halvdelen av første omgang. 0-1 kom etter at Habib Geir Diallo ble spilt aleine igjennom, og trillet ballen mellom bena på gjestenes målvakt. Da var det spilt 37 minutter.

Fire minutter senere satt utligningen, da Skeid-kaptein Karl Aspevoll Omdahl fikk fyre fra 15 meter. Skuddet gikk via en Sandviken-spiller, og satte gjestenes keeper helt ut av spill.

Saken fortsetter under bildet.

Skeid 2-kaptein Karl Aspevoll Omdahl jubler for 2-2-scoringen sin på tampen av første omgang.

Dermed var det 2-2 til pause.

– Vi liker å gå inn til pause med å ligge under eller ett eller annet. Og det er både A-lag, juniorlag og B-lag. Men det er fortsatt imponerende at vi klarer å snu det. Sammen med meg kommer det jo inn en 07′er, så det er mye bra spillere som kommer opp her nå, så jeg tror vi kan gå spennende tider i møte med Skeid, sier Rongved.

Måtte slå tilbake igjen

Andre omgang starta imidlertid som den første, med et veldig kjør fra gjestene. Men anført av en god Ofstad bakerst, ble ledelsen aldri mer enn 3-2 for Sandviken. Gjestenes tredje scoring var en perle på et frispark fra langt hold etter en drøy time.

Ti minutter senere kom trippelbytte fra Skeid 2-trener Martin Dolvik. Sammen med Rongved kom også Fabijan Starcevic og Mikkel Wennberg Lindbäck.

Rongved, som selvsagt entret banen i drakt nummer ti, var til å kjenne igjen. Pasningene satt, og det gikk hurtig nok. Bortsett fra det, var det tydeligste avtrykket til Rongved, som han selv også nevner - kommunikasjonen.

For de som hadde tatt turen til Nordre Åsen i sommersola var det tydelig at gjensynet med Rongved var gledelig.

– Legende! Du vil alltid være en legende, Jens, ropte publikum fra tribunen.

Sju minutter etter trippelbyttet driblet Habib Geir Diallo seg inn i feltet, og ble sparka ned. Straffe, og 3-3 ved Daniel Størseth Lunde.

Saken fortsetter under bildet.

Daniel Størseth Lunde var sikker fra straffemerket, og kunne juble for 3-3, etter 78 minutter. På overtid satte han også kronen på verket, med 5-3-scoringa.

Ett minutt senere var kampen snudd, da Eduard Hjelde svingte inn et godt innlegg, som en Sandviken-spiller klarte å styre inn i eget mål.

Hjelde var også svært sentral da Skeid 2 klarte å unngå nederlag mot et godt Grorud 2-lag forrige runde. Da klarte de 3-3 med et nødskrik, og Hjelde ble kampens siste målscorer fire minutter på overtid.

– Mangla bare at han lagde straffe imot også

Kun tre minutter etter 4-3-målet var Habib Geir Diallo på farta igjen, og ble sparket ned av Emil Orheim Jaf, som i løpet av kampen hadde vært den største trusselen til Sandviken. Han fikk med det sitt andre gule, og Skeid kunne ro det i land med én mann mer.

– Hva skal vi si om Habib? Straffe, scorer, og sørger for rødt kort.

– Ja, det eneste som mangla var at han lagde straffe imot også, for det kan han finne på, smiler Rongved, før han fortsetter:

– Men han har jævla mye saker han der altså. Han finner på ting helt aleine. Det er verdifullt å ha en sånn spiller i et hvert lag. Man må ha noen kreative som kan skape ting helt ut av det blå. Og det har Habib alltid vært bra på. Nå blir han mer og mer lagspiller, og forstår mer av lagspillet som helhet med både forsvarsspill og presspill, og de greiene der også. Han kan også bli ganske bra.

Saken fortsetter under bildet.

Habib Geir Diallo hadde en fantastisk kamp for Skeid 2, hjemme mot Sandviken. Her triller han inn 1-2 mellom beina på gjestenes målvakt.

Varslet på forhånd

På overtid punkterte Daniel Størseth Lunde kampen med en heading, etter et sedvanlig langt kast fra Jason Onsrud Buan.

Buan hadde på forhånd annonsert at det kom til å bli farligere kast nå, ettersom den nye matta på Nordre Åsen gir litt mer plass på den nordre langsida. Det var nettopp der kastet kom fra, og Størseth Lunde kunne runde av kvelden som tomålsscorer.

Til tross for at Skeid 2 lå under både 0-2 og 2-3 kom de nok en gang tilbake. 13 kamper har de nå spilt, og ennå har de ikke tapt.

– Det er en veldig bra moral i den gruppa her, og så har man fått ganske sterke ledere i gruppa også. Så det er det samme i treningshverdagen også. Det er mange som tar tak, og det viser seg i match også. Man har klart å få til det ganske bra, i forhold til hvordan det var før. Det er ganske imponerende at vi holder på sånn som det her, forklarer Rongved.

Saken fortsetter under bildet.

Jason Onsrud Buan varslet på forhånd at det kom til å bli farlig på innkast fra den nordre langsida.

Første kamp på korken

Comebacket til Rongved ble den første obligatoriske kampen på det nye dekket på Nordre Åsen. Kunstgresset, som har kork, i stedet for gummi, så veldig bra ut.

– Men hvordan var det å spille på det?

– Kjempefint egentlig! Sist jeg spilte var det på det filt-dritet i 2018, så det er mye bedre enn det. Og mye bedre enn det vi har hatt siden. Enn så lenge så er jeg ganske fornøyd med denne korken, så får vi se hvordan det blir til vinteren da, sier han med en smule skepsis.

– Men med tanke på søndagens A-lagskamp mot Grorud så er det bra?

– Nå er det kjempebra, nå ruller ballen, du kan ikke se alle skjøtene som du gjorde før. Det ser ikke ut som det er lappa i hytt og gevær. Nå ser det bra ut, og det kjentes også bra ut i de minuttene jeg hadde, avslutter han.

Neste kamp for Skeid 2 er borte mot Frøya, tirsdag 12. juli.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

3. divisjon menn, avdeling 1 lørdag:

Skeid 2.lag - Sandviken 5-3 (2-2)

Nordre Åsen kunstgress: 60 tilskuere.

Mål: 0-1 Emil Orheim Jaf (7), 0-2 Peter Saunes Hasund (23), 1-2 Habib Geir Diallo (38), 2-2 Karl Aspevoll Omdahl (42), 2-3 Sebastian Skåre Tune (63), 3-3 Daniel Størseth Lunde (79), 4-3 selvmål, Elias Rognstad Brox (80), 5-3 Daniel Størseth Lunde (90).

Gult kort: Jens Braathen Rongved, Skeid.

Avan Barzan Warmely, Halldor Broddi Thorsteinsson, Viktor Mendonca Wikheim, Sandviken.

Emil Orheim Jaf ble utvist, etter to gule kort, i det 83. minutt.

Skeid 2: Kasper Lunde Ofstad - Robin Jenssen-Sæther (Mikkel Wennberg Lindbäck fra 72), Noah Cristiano Fjellestad Sveen, Santiago Duque Vasquez (Jens Braathen Rongved fra 72), Jason Onsrud Buan - Karl Aspevoll Omdahl, Samuel Ekroll, Eduard Hjelde - Daniel Størseth Lunde, Habib Geir Diallo, Marcus André Støback (Fabijan Starcevic fra 72).

Sandviken: Emil Thowsen Harloff - Elias Rognstad Brox, Avan Barzan Warmely, Aksel Claussen, Halldor Broddi Thorsteinsson - Lars Dalstø (Kaddu Aton, 46), Sebastian Skåre Tune, Viktor Mendonca Wikheim - Thomas Fahy Instanes (Olav Dechlyn Hauge, 72), Emil Orheim Jaf, Peter Saunes Hasund.

Øvrige resultater: Fyllingsdalen - Ready 2-0, Oppsal - Nordstrand 4-0, Grorud 2. lag - Os 1-4, Lyn - Lokomtiv Oslo 3-1, Grei - Kjelsås 2. lag 0-1, Stabæk 2 lag - Frøya 0-2.






Mer fra Dagsavisen