3. divisjon: Oppsal skapte røre for Nordstrand, Lyn alene på topp og Skeid2 taper aldri

Det ble bråstopp for Nordstrand mot Oppsal. Dermed er Lyn alene på tabelltopp etter ny seier på Bislett. Og Skeids rekrutter er fortsatt ubeseiret. Her er kortversjonen av lørdagens fulle runde i Trikkeligaen.

FYLLINGSDALEN – READY 2–0 (0-0): Fyllingsdalen kjørte kampen i Varden Amfi i Bergen lørdag, men det tok tid før de fikk uttelling. Sjanser hadde de nok av, men et hvitkledd Ready-lag holdt unna helt til det var spilt ti minutter etter pause. Da satte hjemmelagets Sindre Christiansen Aga inn ledermålet. 2–0 kom åtte minutter senere ved Anders Waagan. Ready hadde også sine store muligheter og burde reist hjem med scoring. Tolv minutter før slutt headet Erlend Storseth i stanga, ballen spratt i keeper og ble snurrende på målstreken før målvakten fikk kontroll på den. Og på overtid var det kaos i Fyllingenfeltet og bare tilfeldigheter som hindret Ready-scoring. Men alt i alt var seieren fortjent. Dermed ligger Ready ubehagelig til på tabellen, nå helt sist ettersom Kjelsås 2. lag vant sin kamp og gikk forbi.

GRORUD 2. LAG – OS 1–4 (0-4): I løpet av et snaut kvarter i første omgang scoret Os-spiss Roger Ekeland tre ganger, leverte ekte hat trick etter scoringer i det 20, 23 og 34. minutt. Og da denne prestasjonen var ferdig feiret gikk det bare et drøyt minutt før Grorud-keeper Magnus Stær-Jensen måtte se den fjerde ballen bak seg i et mareritt av en omgang for Groruds rekrutter. Det var to fine spillemål, den tredje kom etter frispark og den fjerde etter corner der Grorud-forsvaret tapte alle dueller. Og ledelsen kunne vært større. Elias Aarflot fikk inn hjemmelagets trøstemål etter 65 minutter etter et fint angrep. Og det hele ble avsluttet med en Os-kanon i tverrliggeren. Dette var Groruds tredje hjemmekamp på rad uten seier og dermed har de meldt seg ut av tetkampen for en stund.

OPPSAL- NORDSTRAND 4–0 (0-0): Så kom omgangen da det meste raknet for Nordstrand. Laget som ikke hadde sluppet inn mål i serien siden i april, fikk alt i trynet av et offensivt Oppsal-lag etter pause. Daniel Tavakoli satte inn den første scoringen på straffespark på Trasop kunstgress. Og derfra gikk det fort. Oppsal slapp seg løs, utnyttet store tabber i Nordstrand-forsvaret og scoret det fjerde på overtid. Les omtale og reaksjoner i Dagsavisens referat.

SKEID 2. LAG – SANDVIKEN 5–3 (2-2): Flunkende nytt kunstgress lå klart på Nordre Åsen der bortelaget kom med seks kamper uten seire og favorittbildet var klart. Men med dette Skeid-laget skjer det mange overraskelser. Og plutselig hadde Sandviken scoret to ganger etter cornere der et passivt Skeid-forsvar ikke fulgte med. Skulle sesongens første Skeid-tap komme her? Nei da. Skeid manglet alle rekruttspillerne som hadde vært med på cupseieren over Kjelsås onsdag, men bredden i Skeid-stallen er imponerende. Habib Geir Diallo avsluttet et flott entouch-angrep og da var laget på hugget. Karl Aspevoll Omdahl satte inn utligningen på et skudd som endret retning før pause. Lagets toppscorer Daniel Størseth Lunde scoret de to siste, et første på straffespark, mens Sandviken også hjalp til med et selvmål. Og vi fikk et fascinerende comeback i Skeid-trøya da Jens Rongved kom inn fra benken 20 minutter før slutt. Les hvorfor og alle detaljene fra kampen og reaksjoner i Dagsavisens referat her.

LYN – LOKOMOTIV OSLO 3–1 (2-1): Lyn snubler ikke, ble tidvis utfordret av Lokomotiv Oslo på Bislett, men var totalt sett det beste laget og vant igjen fortjent foran 347 tilskuere. Henrik Elvevold dro seg fint fri i feltet allerede etter sju minutter, tok en skuddfinte og satt ballen inn via stanga. Ola Rognebakke utlignet midtveis i omgangen da Mads Bådsvik først hadde skutt i stolpen etter et flott angrep på høyrekanten. Fem minutter før pause tok Lyn ledelsen igjen ved hjelp av selvmål av Knut-Idar Dalhus. Han var hardt presset av David Tavakoli, som Loko-spillerne mente dyttet Dalhus i duellen. Etter pause avgjorde Herman Solberg Nilsen med Lyns tredje mål. Et smart hælspark fra David Tavakoli fra dødlinja skapte muligheten. Les flere detaljer og reaksjoner etter kampen i Dagsavisens dekning her.

GREI – KJELSÅS 2. LAG 0–1 (0–0): Viktig bunnoppgjør på Greibanen der Patrick Siu Askengren ble matchvinner etter en times spill. Greis spillende trener Markus Cham kom inni sluttfasen uten at det hjalp. Dermed passerte Kjelsås2 Grei på tabellen ved hjelp av bedre målforskjell, men begge lag ligger på nedrykksplass med sine ni poeng.

Øvrig kamp: Stabæk 2. lag – Frøya 0–2.