Ny sprekk for Manglerud Star

(Manglerud Star - Lillehammer 2-5). I to perioder var det jevnt i Manglerudhallen lørdag. Men så raknet det.

Hørt den før? Ja, folk i gult og grønt har nok det. Denne gangen var det Lillehammer som utnyttet den lille søvnperioden i begynnelsen av den siste perioden da denne kampen ble avgjort da bortelaget hamret inn fire pucker.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Lovende start

Hjemmelaget hadde Lars Haugen tilbake i buret, det skapte kanskje en viss trygghet, for det var Lillehammer som var mest aktive fra start av i lørdagens kamp. Men avslutningene var for svake og Haugen hadde en relativt enkel jobb med å stoppe de 14 avslutningene som kom i den første perioden.

Da var det faktisk farligere da Manglerud Star kom seg i angrep, selv om de bare hadde halvparten så mange skudd. Særlig Robin Olsen-Syversen var nære på.

Lillehammer fikk sitt ledermål tidlig etter den første pausen. Joakim Eidsa Arnestad så Martin Ellingsen stå helt fri på motsatt side, han ble ikke utfordret eller blokkert da han fikk pasningen to minutter ut i perioden. Fra skrått hold banket han pucken ned i borte hjørne.

Selvmål ga utligning

Manglerud Star fikk løftet laget sitt litt mer og kom oftere inn i målgården. Hans Jesper Öhrvall dro seg forbi alle motstandere, men alene med keeper kom han for tett på Lillehammer-keeper Oliver Drackell.

Det gjorde han ikke da utligningen kom like etterpå. Da lempet han bare inn en puck foran mål, Lillehammers Joakim Eidsa Arnestad skulle bare skyve pucken bak mål, men i stedet gikk den innenfor stanga. Et klassisk selvmål, men der Öhrvall fikk scoringen fordi han var siste MS-spiller på pucken.

Midtperioden endte 6–10 i skuddstatistikken.

En ny sprekk

Manglerud Star kom fra to 2-7-tap og det så jo ikke ut som det skulle skjene den veien denne kvelden. Men det skulle det.

For i starten av tredje periode tok det av i Manglerudhallen. I løpet av få minutter var 1–1 blitt til 2–4. Det startet med at Sverre Rønningen sendte Lillehammer i ledelsen, Robin Olsen-Syversen utlignet igjen for MS før Alexander Reichenberg sendte Lillehammer foran igjen under to minutter etter at MS utlignet.

Og da Teemu Vuorisalo satte Lillehammers fjerde halvveis i perioden, anså vi denne kampen for kjørt.

Fellesnevner: Lillehammer fikk for god plass i de avgjørende øyeblikkene. Og da ble Star-keeper Lars Haugen hjelpeløs. Det sier jo sitt at Haugen ble kåret til lagets beste spiller til slutt.

Den femte og siste Lillehammer-scoringen måtte gjennom en videosjekk før den ble godkjent fordi det var tvil om Lars Haugen ble forstyrret. Det ble han ikke. Scoringen kom i overtall da Joachim Engebråten Hermansen var ute til soning i en kamp som gikk pent og pyntelig for seg.

Nå får Manglerud Star tid til å samle seg. Det kan trengs for neste oppgave er dobbeltoppgjøret mot Stavanger Oilers i romjula. Først i Manglerudhallen 28. desember, så i Stavanger på årets nest siste dag.

Laget ligger sist med sine 8 poeng, fem poeng bak Grüner.

---

Eliteserien i ishockey lørdag:

Manglerud Star – Lillehammer 2–5 (0-0,1-1, 1-4)

Manglerudhallen: 230 tilskuere.

2. periode: 0-1 (21.55) Martin Ellingsen (Joakim Eidsa Arnestad, Nils Carnbäck), 1-1 (31.43) Jesper Öhrvall (Joachim E. Hermansen, Steffen Thoresen).

3. periode: 1-2 (42.45) Sverre Rønningen (Ellingsen), 2-2 (44.54) Robin Olsen-Syversen (Kjetil Martinsen), 2-3 (46.38) Alexander Reichenberg (Daniel Sakshaug, Frank Gymer), 2-4 (49.17) Teemu Vuorisalo, 2-5 (53.47) Rønningen (Gymer, Ellingsen).

Utvisninger: Manglerud Star 3 x 2 min., Lillehammer 2 x 2 min.

Hoveddommer: Kenneth Danielsen.