Manglerud Star ble ydmyket i Hønefoss

(Ringerike - Manglerud Star 7-2). Bortekampen mot Ringerike Panthers er det klareste svaret du får på hva MS sliter med denne sesongen.

Manglerud Star har slitt med å omsette sjanser til scoringer hele denne sesongen, og en målscorer har vært svært ettertrakta. I kombinasjon med svakt forsvarsspill har dette vært en oppskrift som har gitt MS jumboplassen i eliteserien i ishockey. I torsdagens bortekamp mot Ringerike beviste MS ettertrykkelig at de fremdeles sliter foran begge målene. Laget fra Hønefoss lot MS svi ordentlig for sitt slepphendte forsvarsspill, og ineffektive angrepsspill, og vant til slutt 7-2.

Dette var Manglerud Stars andre strake 7-2-tap, etter at de røyk med samme sifre hjemme mot Stjernen forrige torsdag.

Sentrale spillere ute

Noe av årsaken til den pinlige forestillingen i Hønefoss torsdag, kan nok avskrives ved at MS hadde hele sju spillere ute. Deriblant målvakt Lars Haugen, samt sin beste back – Mats Trygg. I tillegg manglet også Anders Jonassen og Lucas Loob Trygg, som er på reise med U20-landslaget. Kristoffer Pihlqvist, Shafaat Hashim og Theodor Steen-Gulbrandsen var alle tre også utilgjengelige til kveldens kamp.

Det hjalp heller ikke at MS havnet bakpå allerede etter fire minutter. De så ut til å gå til første pause med 0-2, etter en ny Ringerike-scoring snaut fem minutter før pause, i overtall. En redusering fra Robin Olsen-Syversen i første periodes siste sekund tente imidlertid et reelt håp for gjestene.

De første 20 minuttene ble preget av mange MS-utvisninger (fire).

Til tross for mange undertall kunne MS fint ha scoret flere selv også. Målscorer Olsen-Syversen alene kunne ha scoret to til, men dette ble en ny kveld der MS skulle slite med å omsette store målsjanser til scoringer.

Grep ikke mulighetene

I andre periode fortsatte MS i det samme sporet. Ringerike gikk opp til 3-1 allerede etter halvannet minutt, og til tross for at MS pådro seg fire nye tominuttere i denne perioden, hadde Ringerike hele fem, og MS hadde ved to anledninger muligheten i spill fem mot fire (delvis fire mot tre). Men heller ikke i overtall klarte MS å få ordentlig sving på sakene. Marginene var ikke med de gule og grønne, som ble stoppet av metallet, og pucker som lå og danset inne foran målet til Ringerike ble gang på gang slått unna av hjemmelagets spillere.

Men MS skapte sjanser, og lå kun under med to før den siste perioden. Alt håp var ikke ute.

Med to tidligere baklengsmål i de to første periodene skulle man kanskje tro at MS var på alerten fra start i den tredje, men allerede etter drøyt to og et halvt minutt satt nummer fire bak Ole Morten Furseth. Tre minutter, og ti sekunder senere kom nummer fem.

Rakna fullstendig

MS tok en time-out, men MS hadde skrudd av motoren. Etter 1-3 og 17-17 i skudd etter to perioder, ble det til slutt 4-1 og 15-6 i skudd i siste periode. Manglerud Stars målscorer var Alexander Kristiansen, som reduserte til 2-7, tre minutter før slutt.

Kristiansen scoret sitt første mål for klubben i sin 214. kamp for tre runder siden, og doblet altså beholdningen i kveld, til ingen nytte.

Etter kampen mot Stjernen forrige torsdag sa MS-trener Knut Jørgen Stubdal at han håpet resultater som 2-7 ville være et unntak som skjedde i ny og ne. Nå har det altså skjedd to ganger på rad, og etter oppsvinget klubben fikk ved ansettelsen av «Stubben» i slutten av oktober er Manglerud Star nå i ferd med å miste seg selv litt igjen.

For enkelt

Mot Ringerike vendte de tilbake til flere av de gamle syndene, og ved flere av baklengsmålene var det fritt spillerom for Ringerike rundt MS sitt mål. Motstandere fikk stå alene og prikke pucker fra to meter, og ved flere anledninger seilet Ringerike-spillerne hele veien fram til Furseth uten å møtte det spor av motstand.

Det er med andre ord klart for å komme seg tilbake til tegnebrettet for MS og trener Stubben.

Leter etter forsterkninger

Kanskje trenger de en aldri så liten julepressent i form av en målscorer også. Trener Stubdal sier at de er på leting etter noen som kan forsterke klubben i disse dager, men det begynner å haste for MS.

Nå ligger de nemlig 18 poeng bak Ringerike, som har den siste sluttspillplassen. Det kan imidlertid vise seg å bli vel så viktig å passere Grüner på plassen foran. Skulle ishockeyen bli rammet av smitte, slik den har blitt de to siste sesongene, og bli stanset, vil det laget som ligger nederst på tabellen (poengsnitt) rykke rett ned. Per nå ligger MS på bunn med åtte poeng på 24 kamper. Grüner har 13 på 25 kamper.

MS møter Lillehammer gjemme på lørdag. Kampstart er 16.00.

Ringerike – Manglerud Star 7-2 (2-1, 1-0, 4-1)

Schjongshallen: 325 tilskuere.

1. periode: 1-0 (3.54) Leonards Rimjans (Johan Henrik Oscar Eriksson), 2-0 (14.37) Eriksson (David Åslin, Dennis Ryttar), 2-1 (19.59) Robin Olsen-Syversen (Jesper Öhrvall, Hampus Sjöbrink).

2. periode: 3-1 (31.27) Karl Markstroem (Dustin Weldon Erik Parks, Rimjans).

3. periode: 4-1 (42.34) Åslin (Michael Söderberg, Ryttar), 5-1 (45.44) Eriksson, 6-1 (47.25) Kenneth Gulbrandsen (Håkon Engh, Åslin), 7-1 (52.32) Engh (Åslin, Ryttar), 7-2 (57.05) Alexander Kristiansen (Tord Ulbrandt Thoresen, Keegan Fitzgerald Milligan).

Utvisninger: Ringerike 6 x 2 min., Manglerud Star 9 x 2 min.