Smitten stiger igjen i Oslo – 44 nye smittede registrert siste døgn

I løpet av det siste døgnet er det registrert 44 koronasmittede personer i Oslo. Dermed stiger tallene igjen i hovedstaden.

De tre foregående døgnene gikk tallene forsiktig ned. Mandag var det 32 nye smittede i hovedstaden. Men 44 nye registrerte tilfeller er samtidig 12 færre enn forrige tirsdag.

Antall smittede i hovedstaden er 619 de siste fjorten dagene, ifølge statistikk fra helseetaten i Oslo kommune.

Det er fortsatt flest menn som er rapportert smittet, og aldersgruppen 20–29 år har absolutt flest tilfeller registrerte smittede med 228 tilfeller.

Det er bydelene St. Hanshaugen og Stovner som har flest smittede, med henholdsvis 143,8 og 147,1 smittede per 100.000 innbyggere. Lavest er smittetallet i bydelene Vestre Aker og Ullern, med henholdsvis 23,9 og 28,9.

Les også: Raymond Johansen: – Vi innfører i dag et påbud om bruk av munnbind på kollektivtransporten

Tiltak

Mandag kunngjorde Oslo kommune at de innfører en rekke innstramminger, blant annet påbud om munnbind når det er trangt i kollektivtransporten.

Samtidig innføres et forbud mot innendørs arrangementer med flere enn 50 deltakere uten faste sitteplasser. Det pålegges også alle skjenkesteder å ha et system for registrering av gjester for å gjøre smittesporingen mer effektiv.

Helseminister Bent Høie (H) hadde mandag kveld et møte med Oslo og de omkringliggende kommunene om tiltaksnivået. Han ba kommunene om å koordinere seg slik at de også kan innføre flere av tiltakene som Oslo.

Les også: Oslo-byråd bekymret for hyttesmitte

90 nye i Norge

For hele Norge var det ved midnatt registrert 13.787 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 90 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 161 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Les også: Munnbindpåbudet: Kan bli aktuelt med bøter

19 på sykehus

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

I alt 19 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var mandag registrert 274 døde som følge av sykdommen.