Adam Larsen Kwarasey har resignert. Anders Trondsen har sat Rosenborgs tredje scoring.

Seigpiningen av Vålerenga fortsetter

(Rosenborg - Vålerenga 3-0). VIF prøver og prøver, men får det ikke til. Hele klubben lider for hvert skritt de tar nærmere nedrykksstreken.

KOMMENTAR

Vålerengas høstsesong er en eneste lang lidelse. Uansett hva laget prøver på, blir de straffet. På Lerkendal kom Vålerenga med en offensiv og aggressiv kampplan som i store deler av første omgang fungerte. Skader og sjukdom ga store endringer i laget, men de elleve som gikk utpå evnet å utfordre Rosenborg.

Men det hjelper lite når Rosenborg setter sin første sjanse og får drahjelp inn til pausen med et billig straffespark. Nicklas Bendtner sier ikke nei takk til slikt. Hadde dommeren valgt andre løsninger kunne han gitt Vålerenga straffespark etter Johan Lædre Bjørdals hands. I stedet ble det 0-2 til pause etter en omgang der Vålerenga var best.

Men: Selv om Vålerenga imponerte med sin offensive og aggressive stil, skapte de få åpne sjanser. Det ble mange nesten-situasjoner inne i Rosenborgs straffefelt. Henrik Kjelsrud Johansen vant mange dueller, men kom sjelden til avslutninger. Og det er VIFs største utfordring. Laget er ikke farlig nok. Ni kamper gjenstår og VIF prøver å sveive i gang Fitim Azemi. Han kom utrent og rusten fra Israel. Skal laget overleve en tøff høstsesong, må vi få se avsluttere. Moa Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm er ute på ubestemt tid.

Denne søndagen kom også Enar Jääger på sjukelista og plutselig var både Markus Nakkim og Ivan Näsberg inne i startelleveren. De har knapt hatt spilletid på denne siden av sommeren, og klarte seg bra. Men heller ikke de kan løse Vålerengas offensive problemer. Og slik kampen på Lerkendal utviklet seg kunne seieren blitt enda større etter at VIF ikke fikk til mer etter Anders Trondsens knallharde skudd som ga 3-0. Det er bare å beklage, men Vålerengas utvikling ser rett og slett ut som et bunnlag. Siste serieseier kom dagen etter St. Hans-aften og det kjennes veldig lenge siden nå. 

For det var ikke bare tapet på Lerkendal som sved søndag, også lagene bak dem på tabellen tok poeng. Kristiansund klarte uavgjort på Åråsen og Tromsø utklasset Sarpsborg 08 med utrolige 5-0. Men Sarpsborg hvilte altså halve laget foran onsdagens semifinale mot nettopp Vålerenga. VIFs svar var å hvile Christian Grindheim på Lerkendal.

Vålerenga har ikke tid til å eksperimentere. De må ha alle mann på dekk. Prestasjonen på Lerkendal var bedre enn mot Sarpsborg forrige helg. Men det hjelper lite når det ender 0-3. Nå er det rett inn i kampforberedelsene til semifinalen, så kommer Brann til den nye stadion kommende søndag. De vet inderlig godt hva de kommer til: Et lag som står i gjørma i problemer. Eller utfordringer som det heter på fagspråket.

PS. Erik Botheim kom inn de siste ti minuttene. Han er regnet som et av de største fotballtalentene fra Oslo. Men han kom inn for Rosenborg. Oppvokst og utviklet i Lyn.

KAMPFAKTA

Rosenborg – Vålerenga 3-0 (2-0)

Lerkendal stadion: 15.271 tilskuere

Mål: 1-0 Nicklas Bendtner (2), 2-0 Bendtner (45), 3-0 Anders Trondsen (69).

Dommer: Kai Erik Steen, Gneist.

Gult kort: Nicklas Bendtner, Rosenborg, Robert Lundström, Abdi Ibrahim, Vålerenga.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik, Birger Meling – Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Trondsen (Erik Botheim fra 81.) – Pål André Helland (Jonathan Levi fra 76.), Nicklas Bendtner, Milan Jevtovic (Samuel Adegbenro fra 62.).

Vålerenga (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey – Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Ivan Näsberg – Magnus Lekven (Abdi Ibrahim fra 59.), Herman Stengel – Daniel Berntsen (Aron Dønnum fra 71.), Samuel Kari Fridjonsson, Simen Juklerød – Henrik Kjelsrud Johansen (Fitim Azemi fra 77.).