Oppsal med stø kurs mot opprykk: – Jeg kan ikke helt se at vi skal bomme på det

(Oppsal - Kristiansund 2 5-0). Oppsal feide over Kristiansund 2 mandag. Nå tror trener Gisle Olsen at de helblå fra Østensjø blir å finne i 2. divisjon neste sesong. De leder serien med ti poeng.

Bilde 1 av 4

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): Før helgens runde lå Oppsal på tabelltopp med sju poeng ned til Molde 2. I utgangspunktet en behagelig luke, og den ble ikke noe mindre behagelig etter mandgens kamper.

For mens Oppsal feide over gjestene Kristiansund fikk Molde 2 det tøft borte mot Ullern, i en kamp som startet en halvtime tidligere. Ullern slo Molde 2 4-1, og med tre poeng til Oppsal hjemme på Trasop er det nå en luke på ti poeng ned til Molde 2 med åtte kamper igjen å spille av 3. divisjon avdeling 1.

– Kampene skal spilles og sesongen skal avsluttes, men det blir feil å si at sjansen ikke er stor for at vi klarer opprykket nå, sier trener Gisle Olsen til Dagsavisen etter kampslutt.

– Jeg kan ikke helt se at vi skal bomme på det, legger han til.

Kjørte over Kristiansund fra start

I kampen mot Kristiansund 2 (med Magne Hoseth fra start), ble det tidlig klart at det kom til å bli mye spill mot et mål.

Og allerede etter to minutter måtte Kristiansund-keeper Johannes Kjeøy Grimelid gjøre sin første redning da ligaens toppscorer, Lasse Bransdal forsøkte seg fra skrå vinkel ute til høyre. Det skulle vise seg å bare være starten på en hektisk dag på kontoret for Kristiansunds sisteskanse.

Minuttet senere var debutant Tallak Bright-Taylor nære på å få en drømmestart. Etter et hjørnespark ble ballen liggende inne foran mål, men halvveis liggende fikk ikke midtstopperen avgårde en god nok avslutning til å overliste Grimlid.

Berge fortsatt i Genk: – Store klubber la inn bud (+)

Skummel Hoseth-dødball

Alt dreide seg om Oppsal det første kvarteret, men etter 16 minutter fikk Kristiansund dødball, og Magne Hoseth stilte seg opp. Et godt slått frispark var kun centimetere unna å finne et Kristiansund-bein og det kunne fort stått 0-1.

Dette var likevel stort sett det eneste Kristiansund hadde å komme med, men også for Oppsal tok det stadig lengere tid mellom de store målsjansene, til tross for at de hadde ballen stort sett hele tida.

– De kommer hit og legger seg dypt fra start. Da blir det vanskelig, forklarer trener Olsen.

Men etter 38 minutter skulle det forløsende 1-0-målet komme. En lang ball ble slått tvers over fra høyre og Marcus Rosendal gikk i duell med Kristiansund-keeperen. Den duellen var han først på og headet elegant ballen over keeper og inn i det tomme buret.

Fire minutter senere skulle Bright-Taylor likevel få drømmestarten på Oppsal-karrieren etter overgangen fra Ullern nå i sommer. Et godt slått hjørnespark fra Rath Hasle fant en helt umarkert Bright-Taylor, som like godt banket til på hel volley og doblet ledelsen for Oppsal.

– Det ble en litt nølende førsteomgang, konkludrer Gisle Olsen.

Ødegaard enig i Drillo-påstand: – Det har blitt altfor mye (+)

Stolpetreff

Etter hvilen startet Kristiansund friskere og fire minutter ut i omgangen traff de stolpen. Det ble en vekker for Oppsal som etter dette hadde god kontroll. De skapte flere kjempestore muligheter, men Grimelid stod meget godt i KBK-buret og stod gang på gang i veien.

Men etter 64 minutter måtte Grimelid igjen plukke ballen ut av nettet etter et glimrende Oppsal-angrep fikk Sami Loulanti æren av å legge på til 3-0. Nest sist på ballen var Dreni Ademaj som spilte sin første hjemmekamp etter overgangen fra Skeid nå i sommer.

Sami Lolanti var nære på igjen ca ti minutter senere, men frisparkforsøket gikk i tverrliggeren.

Det skulle likevel bli mer å juble for på Trasop. Tallak Bright-Taylor gjorde drømmedebuten enda bedre da han la på til 4-0 etter nok et hjørnespark kvarteret før slutt og innbytter Amar Babic avsluttet det hele med 5-0 i det 81. minutt.

God start i Oppsal

Etter kampen kunne Bright-Taylor smile bredt etter å ha scoret like mange mål på en kamp for Oppsal som det han gjorde på 49 forsøk i Ullern.

– Ja, det stemmer det, smiler han.

– Men det lyver litt, for jeg var mye skada der så det er ikke 90 minutter i alle disse kampene, men det er gøy, sier han til Dagsavisen og skryter av hjørnesparkene til Rath Hasle.

– På det første målet spør han meg hvor jeg vil ha den, og jeg fikk den akkurat der jeg sa. Det var kanskje det som mangla i Ullern, ler han han.

Nå er han klar for å rykke opp med Oppsal, og oppskirften har han klar.

– Jeg så ikke for meg at jeg skulle spille i denne divisjonen denne sesongen, sier han.

– Hvis jeg får spille, blir det opprykk, smiler han lurt.

Hentet med tanke på neste sesong

Også Dreni Ademaj var godt fornøyd med hjemmedebuten for Oppsal etter overgangen fra Skeid.

– Jeg burde kanskje hatt en scoring, men jeg er fornøyd. Vi vinner og jeg fikk jo to assist, smiler han på vei ut av garderoben.

Også trener Gisle Olsen var godt fornøyd med de to nye.

– Tallak spilte en forferdelig kamp for andrelaget vårt sist, men i dag var han bra. Han har en enorm fysikk, sier Olsen om Bright-Taylor.

At Olsen tror sterkt på opprykk blir ikke noe mindre klart når han snakker om hjemmedebutant Dreni Ademaj.

– Han er egentlig hentet inn med tanke på neste sesong der han vil få en viktig rolle i laget, men vi bruker han nå for at han skal bli bygge relasjoner og bli kompis med gutta på laget, sier Olsen som nå ser fram i mot avslutningen på sesongen der han advarer mot feilskjær.

– At vi går på en smell eller to skal vi ikke se bortifra når en del av lagene virkelig begynner å kjenne presset for å overleve, men vi har en god luke nå så dette her skal gå bra, forsikrer han.

Et av lagene som virkelig kjemper for å overleve i divisjonen er Oppsals neste motstander, Herd. Oppsal møter Ålesund-klubben borte førstkommende lørdag.

3. divisjon menn, avdeling 1 mandag:

Oppsal - Kristiansund 2 5-0 (2-0)
Trasop kunstgress: 65 tilskuere.
Dommer: Martin Myrnes Bolstad.
Assistentdommere: Jonas Berge og Svein Arne Elvanes.

Mål: 1-0 Marcus Rosendal (38), 2-0 Tallak Bright-Taylor (43), 3-0 Sami Loulanti (64), 4-0 Tallak Bright-Taylor (73), 5-0 Amar Babic (81).
Gult kort: Mats Thomassen Kristinasen, Oppsal.
Marius Olsen, Kristiansund 2.

Oppsal: Jacob Faye Lund - Thomas Rath Hasle, Mats Ulvund Paulsberg, Marcus Rosendal, Tallak Bright-Taylor - Adrian Fritzøe Østman, Dreni Ademaj, Mats Thomassen Kristiansen, Jørgen Solvang Nilsen, Sami Loulanti - Lasse Bransdal.
Kristiansund 2: Johannes Kjeøy Grimelid - Tobias Larsen Lysø, Vegard Gjul, Thomas Gjendem Nerland, Marius Olsen - Elias Martin Flø, Jesper Strand Isaksen, Mats Solli Lindskog, Magne Hoseth - Sander Aakvik Lille-Løvø, Arnstein Aasbø.