VIF2 mistet seieren på overtid

(Arendal - Vålerenga2 3-3). VIFs unggutter sto for en solid snuoperasjon, og ledet 3-2 til ett minutt gjenstod av de fire tilleggsminuttene i 2. divisjon mandag kveld. Åtte serierunder gjenstår. VIF kjemper for å overleve.

Av Per Erik Moen

ARENDAL (Dagsavisen): VIF2 møtte et Arendal som er i kjempeform. Laget har ikke tapt siden Skeid vant 1-0 i Arendal 23. juni. Etter det sto sørlendingene bokført med seks seirer og en uavgjort.

Steinar Pedersen overtok treneransvaret 5. august, da Mattias Andersson ble sparket. Arendal hadde fire seirer på rappen under ringreven Pedersen som boss på sidelinja.

- Vi visste jo at vi møtte formlaget i vår avdeling, og å reise ned hit er alltid ensbetydende med tøffe oppgjør. Jeg er stolt over det gutta presterer her i kveld, sa VIF-trener Gard Holme til Dagsavisen rett etter kampslutt.

Han fikk se tre A-lagssspillere score målene for 2. divisjonslaget.

Startet best

Hjemmelaget kom best igang. Etter fire minutter gikk  Conrad Watten soleklart høyest inne i feltet da en høy ball ble slått inn. Fra fem meter nikket han ballen 30 centimeter utenfor. Halve VIF-målet var ledig.

Hjemmelaget kjørte på ingen måte over det unge VIF-laget, men det var fullt fortjent at Fabian Stensrud Ness sendte arendalittene i føringen. Han ble spilt pent gjennom, og alene med VIF-keeper Kristoffer Klaesson, sendte han ballen sikkert inn i nota godt forbi den utruste keeper.

Arendal var best i banespillet, men dominerte ikke. VIF2 kom stadig inn på hjemmelagets banehalvel, men de store sjansene uteble. Utlikningen til 1-1 kom da heller ikke etter en sjanse. Aron Dønnum fikk ballen et par meter utenfor 16-meteren. Så tenkte han vel noe ala dette; på treninger har jeg skrudd ballen i hjørnet mange ganger i tilsvarende situasjon. Uansett hva han tenkte; ballen ble slått elegant med innsiden av venstre fot. I vakker bue inn i hjørnet. Så enkelt, greit og vakkert.

Fabian Stensrud Ness ble tomålsscorer fem minutter før pause.

- Jeg er optimist etter det jeg har sett i 1. omgang, sa VIF-trener Gard Holme til Dagsavisen da oslogjengen gikk til pause.

Et speilbilde

Etter hvilen artet kampen seg som et speilbilde av 1. omgang. Hjemmelaget litt bedre, men VIF2 på stadige raid inn på deres banehalvdel. Uten å skape de store mulighetene.

Og, da de uteble, tenkte Magnus Grødem at det var like godt å teste skuddfoten. Fra 20 meter gikk ballen rett i goal. Det var spilt 69 minutter. Og tente ekstra gnist i unggutta fra Oslo øst. Plutselig hadde de ballen lenge og vel på Arendals banehalvdel. Så kjappere og kondisjonsmessig hvassere ut. Bevegelige, hissige.

Og, etter 75 minutter gikk ballen fint fra mann  til mann. Og Felix Horn Myhre plasserte ballen pent nede ved stolperota til høyre for keeper.

Den store overraskelsen så ut til å bli et faktum idet spillet gikk inn i overtiden. 3-2 til VIF2, og unge spillere med ny selvtillit. Men, tre minutter inn i ekstratiden nikket Stian Rokås Michelsen kula inn i nettet bak en fortvilet VIF-gjeng.

Som snudde lua, og gikk rett i angrep. Magnus Grødem var centimetere fra å gjøre 4-3 sekunder før slutt, men keeper fikk slått til corner.

Etter den ble det klabb og babb i feltet.

Blitt mer stabile

All ære til VIF2, som etter sluttspurten fortjente ett poeng på sørlandet denne mandsgakvelden.

Hva hadde trener Gard Holme sett i 1. omgang som gjorde at han ytret optimisme før denne 2. omgangen hvor hans disipler overrasket alle andre enn seg selv?

-Vi har vært gode siden sommerferien. Og jeg så at gutta gjorde det vi var enige om før kampen.

Offensivt var vi gode, og jeg fokuserte på å stramme opp forsvarsspillet da jeg snakket med spillerne i pausen.

-Dere kjemper om å unngå nedrykk. Tøff oppgave, med åtte serirerunder igjen å spille?

-Ja, for "alle slår jo alle" her. Men selvsagt er jeg sterk i troa på at vi skal klare dette, sier Gard Holme videre.

Må finne laget mot Skeid

-Hva så til helga, da er det spillefri i eliteserien, og dere har tilgjengelige spillere til kampen mot Skeid..?

-Vi prøver alltid å stille med  rettferdig lag, for å si det litt vrient. Nå er det jo også slik at man kun kun kan stille med tre spillere over 22 år, og ingen av de som startet mot LSK for A-laget sist er tilgjengelige. Det er landskamper til helga, og vi har flere som skal ut for yngre landslag. Dette blir en ny kabal å legge, avsluttet VIF2s trener, som tross alt var fornøyd med ett poeng i kampen mot nedrykk.

Både Aron Dønnum og Felix Horn Myhre fikk spilletid for A-laget på Åråsen søndag og bidro til seieren der.

Lørdag klokka 14 er det duket for VIF2 mot Skeid på Intility Arena.

-Vi kjenner Skeid godt. Vi er klare, hørte vi Gard Holme si på vei inn mot bussen som tok laget hjem ti Oslo igjen.

2. divisjon, avdeling 2 mandag:

Arendal - Vålerenga2 3-3 (2-1)

Norac stadion: 648 tilskuere.

Mål: 1-0 Fabian Næss (14), 1-1 Aron Dønnum (32), 2-1 Fabian Næss (40), 2-2 Magnus Grødem (70), 2-3 Felix Horn Myhre (76), 3-3 Stian Rokås Michalsen (90).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gule kort: Kim Kvaalen, Dejan Corovic, Philip Aukland, Arendal, Kristoffer Klaesson, VIF2.

VIFs lag: Kristoffer-August Klaesson - Leo Cornic, Harald Martin Hauso, Ulrik Mathisen, Oskar Aron Opsahl - Abdisalam Ibrahim, Sakarias Opsahl (Brede Sanmoen 90), Felix Horn Myhre - Aron Dønnem, Sander Werni (Oliver Valaker Edvardsen 66), Magnus Grødem.