Sport

Ødegaard enig i Drillo-påstand: – Det har blitt altfor mye

Martin Ødegaard med stikk til norske medier.

SANDVIKA (Dagsavisen): Tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har observert den voldsomme interessen rundt Martin Ødegaard siden overgangen til Real Madrid i 2015. Ødegaard er nå på lån hos nederlandske Vitesse.

– Norske medier er sykelig opptatt av Martin Ødegaard. Han har fått en oppmerksomhet uten sidestykke, sier trenerveteranen til NTB. Drillo uttaler også til nyhetsbyrået at han er i tvil om Ødegaard kan bli en storspiller for Norge, og 76-åringen er dessuten usikker på om nederlandsk fotball var riktig valg for Ødegaard i inneværende sesong.

Dagsavisen møter Martin Ødegaard på pressetreff i forbindelse med Nations League-kampene mot Kypros og Bulgaria. 19-åringen er enig i Drillos vurdering rundt medieinteressen.

– Nei, dét.. Det har blitt for mye oppmerksomhet, kanskje altfor mye til tider. Så det er jeg helt enig i. Så er det andre ting jeg ikke er enig i, sier han smilende, med adresse til Drillos påstander om det sportslige.

Oslo  20180605.
Egil Drillo Olsen har vært i mange fotball-VM. NRK og TV2 lader opp  til fotballVM med showkamp mot elever fra Stovner/Holmlia med den tidligere landslagssjefen som trener.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Egil «Drillo» Olsen. Foto: NTB scanpix

Steg opp

Selv har han nemlig stor tro på at det kan komme suksess av oppholdet i Vitesse. Forrige sesong var han på lån hos Vitesses ligarival Heerenveen.

– Det har vært bra så langt, to fine uker. Jeg har fått et godt inntrykk av spillerne og klubben, sier Ødegaard til Dagsavisen.

Han beskriver overgangen fra Heerenveen til Vitesse som et steg opp.

– Ja, og det på de fleste områder. Bedre fasiliteter, mer profesjonelt. Høyere ambisjoner også, sier landslagsspilleren.

Ødegaard har fortsatt tro på at han kan spille seg inn på Real Madrids stjernegalleri en gang i framtiden.

– Jeg er veldig gira på å spille meg inn der, selvfølgelig. Det er det som er målet. Om det skjer om ett eller fem år, det er ikke så viktig. Jeg er bare 19 år, jeg har mange år igjen på fotballbanen. Jeg stresser ikke så mye med når det skjer, men det er selvfølgelig det jeg jobber for, forklarer den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Treneren positiv

Han snakket med Real-trener Julen Lopetegui i sesongoppkjøringen, før utlånet til Vitesse.

– Vi hadde en prat, og han var positiv. Han så på det som en bra mulighet for meg å gå på lån. Det er bra for videre utvikling. Så da var det det beste valget, sier Ødegaard.

– Føler du at Real Madrid vil satse på deg?

– Jeg føler absolutt at klubben har veldig stor tro på meg. De ser på meg som en framtidsspiller, har jeg fått inntrykk av. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å vise dem at de har rett i det, svarer 19-åringen.

På landslaget brukes Ødegaard i en kantrolle av Lars Lagerbäck. Landslagssjefen akter å fortsette med det, opplyste han på en pressekonferanse tirsdag.

– Det høres fornuftig ut for meg. Jeg føler det er som kant at jeg passer best i dette systemet. Jeg føler at jeg gjorde to gode landskamper sist, så det kjennes bra, sier Martin Ødegaard.

Les også: Hareide leder ikke Danmark

Mer fra Dagsavisen