Nyheter

185 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 185 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 109 færre enn samme dag forrige uke, og 71 færre enn onsdag.

Et flertall av de spurte mener at gjenåpningen av samfunnet går i riktig tempo, men et stort flertall mener også at koronasmitten vil øke på grunn av gjenåpningen. Foto: Berit Roald / NTB

De siste to ukene er det i snitt registrert 287 smittede per dag i Oslo, og nå har tallene på nye smittede falt tre dager på rad.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 802 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Grorud og Stovner bydel med henholdsvis 794 og 720.

Tallene er lavest i bydelene St. Hanshaugen, Frogner og Grünerløkka, der smittenivået er om lag det halve av nivået i de hardest rammede bydelene.

Til sammen er 51.431 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Her er smittetallene for Oslo og de enkelte bydelene

Det siste døgnet er det registrert 721 koronasmittede i hele Norge. Det er 261 færre enn samme dag i forrige uke og tredje dag på rad med fallende smittetall.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 699 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.012.

Torsdag var 100 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 13 færre enn dagen før.

Saken fortsetter under videoen

33 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 18 på respirator. Det er én flere på intensiv og like mange på respirator som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her