Nyheter

Ny start for Vålerengas nye mann

Vålerengas nyervervelse, Erik Israelsson, fikk oppleve medaljens bakside som fotballproff i Nederland. Nå skal han finne igjen fotballgleden i VIF-drakt.

VALLE (Dagsavisen): – VIF er absolutt en ny start for meg. Jeg hadde det «jättejobbigt» i Zwolle i Nederland. I Oslo håper jeg og familien at det skal bli mye bedre, sier den 29 år gamle svensken til Dagsavisen.

Israelsson startet karrieren i Kalmar, der han bidro til Allsvenskan-gull som 19-åring. I 2014 dro han videre til Hammarby i Stockholm, før utenlandsdrømmen ble oppfylt med overgangen til Zwolle i 2017.

Men eventyret ble ikke slik Israelsson hadde forestilt seg. Han var forespeilet en rolle som boks-til-boks-spiller, men etter et trenerskifte endte han opp i en nierrolle for nederlenderne. Dét trivdes ikke svensken med. Til slutt ble det også veldig lite spilletid.

Les også: Vålerenga utelukker ikke spillerkjøp (DA+)

Mental trening

– Jeg hadde vanskelig for å tilpasse meg, både på banen og sosialt. Det gjaldt ikke bare for meg, men også for min kone. Vi har to barn – jeg ble far for annen gang for tre uker siden – så nå ønsket vi en endring.

– Samtidig vil jeg understreke at jeg ikke angrer på at jeg dro til Nederland. Jeg pleier å se slik på det: Man lever i gjennomsnitt 29.000 dager, og jeg var i Zwolle i 500 av dem. Jeg lærte masse, blant annet jobbet jeg mye med det mentale. Tiden der ga meg verdifull erfaring, beretter han.

Valget falt på Oslo og VIF i forrige uke. To nordmenn spilte en rolle i avgjørelsen.

– Jeg spilte med Lars Sætra og Mats Solheim i Hammarby. De hjalp meg med å få et godt bilde av byen og laget her, sier midtbanespilleren, som røper at han hadde flere alternativer å velge i – også i hjemlandet.

###

Interesse

– Det var interessenter fra Sverige, ja. Men jeg spilte i Allsvenskan i åtte år, og jeg opplevde veldig mye der. Jeg ønsket å oppleve noe nytt, sier han.

– Jeg hadde en god følelse da jeg gikk til Hammarby i 2014, og Vålerenga minner meg om Hammarby og det stadiet klubben var på da. Mats Solheim var også inne på det samme. Mye av det som trengs for å lykkes er på plass i og rundt klubben. Forutsetningene er der, det handler bare om å ta det neste steget. Jeg håper på en spennende reise også i VIF, sier han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer enn to år?

29-åringen, som fikk sin debut i 2-2-kampen mot Sandefjord i forrige serierunde, har en avtale med Vålerenga som løper til juni 2020. Innfrir svensken forventningene på Intility Arena, kan det fort bli flere år.

– Det utelukker jeg ikke i det hele tatt, nei. Vi håper absolutt at han skal få en ny start hos oss, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– I Erik forventer vi å få en spiller som kan være med på å styre retningen for den unge spillergruppen vi har her. Han er en smart spiller med stor erfaring. Han har rundet 150 kamper i Allsvenskan, og mot slutten av tida i Hammarby ble han også mer målfarlig. Nå blir det opp til ham å få ut sitt beste, legger sportssjefen til.

– Jeg har ikke tenkt så langt fram. For meg handler det om å få en trygghet i det jeg gjør. Forhåpentligvis kan jeg bidra bra her, så får vi se etter det, sier Israelsson selv om framtida.

Les også: Berge-salg kan gi VIF millioner (DA+)

Mer fra Dagsavisen