Viktig KFUM-seier i bunnstriden

(KFUM Oslo - Bryne 3-0). - Det var ingen 3-0-kamp, men vi dro med oss tre svært viktige poeng, sa trener Ståle Andersen til Dagsavisen etter søndagens oppgjør i 1. divisjon.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

EKEBERG ARENA (Dagsavisen): Og det har han helt rett i. Iallfall i at KFUMs seier var meget viktig. Det forstår man bare ved å kikke på tabellen. Der ser man også at Bryne ser ut til å være parkert på nedrykksplassen etter tapet søndag.

KFUM sliter med skader på sentrale spillere, spesielt er savnet av Stian Sortevik merkbart.

Men de som var med fra start gjorde sitt til at det ble tre poeng til hjemmelaget. Anført av Christoffer Dahl som kaptein kom de seg inn i kampen etter at gjestene kjørte ut i en voldsom offensiv satsing fra start.

I løpet av de fire første minuttene hadde laget fra Jæren kommet til tre avslutninger, den ene rett utenfor stanga.

- Vi møtte ikke opp fra start, og Bryne hadde et solid tak på oss innledningsvis. Heldigvis våknet vi relativt kjapt, og det er aldri ufortjent når man vinner 3-0, men resultatet er kanskje noe flatterende, sier KFUM-trener Ståle Andersen.

God uke

Scoringene kom slik:

1-0 (24 minutter): Midtstopper Cisse Aden Abshir nikker inn etter flott slått frispark av Erik Lundanes Jonvik.

2-0 (60 minutter): Høyreback Erlend Skaga kom på ett av sine mange raid, spissen Emil Ekblom slo en glimrende stikkball, og Skaga knallet ballen inn i nettet.

3-0 (89 minutter): Innbytter Sindre Ek får lett match idet gjestene febrilsk forsøker å få en redusering. Gjestenes keeper er langt ute når ballen kommer Eks vei, og KFUM-spilleren kan enkelt plassere ballen i tomt bur.

Det har vært en god uke for KFUM. Byråd Rina Mariann Hansen har sagt at det blir et flertall i bystyret for klubbens planer om bygging av et nytt anlegg på Ekeberg (saken skal opp i bystyret til uka), og de tok tre meget viktige poeng i nedrykksstriden.

Og da vi fortalte trener Andersen at VIF hadde banket Sarpsborg08, smilte han. Han spilte i VIF fra 1990 til 1995.

- Jeg har hatt litt vondt av dem. De har vært gode i flere av de matchene de ikke har fått poeng i, så det er gledelig at det ser ut til å ha løsnet for dem nå, avsluttet KFUM-treneren.

Skadesituasjonen

Slik er skadesituasjonen i KFUM:
* Stian Sortevik; har slitt med skader, søndag var han i tillegg influensasyk. Kan være aktuell mot Sandefjord i neste kamp.

* Eivind Sæther: Forrige sesongs kaptein har igjen pådratt seg en leggskade, og forventes å være på sidelinja i lang tid, i verste fall ut sesongen.

* Dennis Obeng: Sliter med jumpers knee. Uvisst hvor lenge han er ute.

* Stian Pettersen: Spilte 1. omgang søndag, men sliter med en strekk på baksiden av låret. Kan være aktuell igjen i neste kamp.

* Jørgen Hammer: Har vært ute etter beinbrudd, men er i trening igjen. Kan være aktuell i neste hjemmekamp, mot Fredrikstad 21. august.

* Elias  Hansson: God kamp borte mot Åsane forrige helg, fikk seg en smell på trening i uka som gikk. Uvisst skadeomfang.

- Positivt er det at Edvin Akselsen fikk sin debut fra start. Han er en av våre spillere fra 98-årgangen. Han var nær en scoring, synd han ikke fikk inn den, ellers gjør han en fin kamp, avslutter en lettet KFUM-trener Ståle Andersen.

KFUM møter Sandefjord borte til helga, deretter kommer Fredrikstad til Ekeberg.

KFUM Oslo – Bryne 3-0 (1-0)

Ekeberg arena: 240 tilskuere.

Mål: 1-0 Ciisè Aaden Abshir (24), 2-0 Erlend Skaga (61), 3-0 Sindre Ek (90).

Dommer: Jan Morten Tennøyr, Nore Neset.

Ingen kort.

Øvrige kamper i 1. divisjon søndag:

Kongsvinger – Hødd 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Mats Cato Moldskred (str. 34), 2-0 Johan Peter Wennberg (38), 2-1 Robin Shroot (74).

1446 tilskuere.

Dommer: Nordisk utveksling. Rødt kort: Fredrik Pålerud (84, to gule), Kongsvinger.

Kristiansund – Strømmen 2-0 (1-0)

1766 tilskuere.

Mål: 1-0 Jean Alassane Mendy (18), 2-0 Daouda Bamba (83).

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn. Gult kort: Thompson Unachi Ekpe, Kristiansund, Markus Lund Nakkim og Pål Steffen Andresen, Strømmen.

Levanger – Fredrikstad 1-0 (1-0)

978 tilskuere

Mål: 1-0 Bendik Bye (9).

Dommer: Sigurd Kringstad, Valder. Gult kort: Adrià Mateo López, Levanger, Martin Thømt Jensen, Fredrikstad.

Mjøndalen – Ull/Kisa 0-0

1808 tilskuere.

Dommer: Sivert Ø. Amland, Kringlebotn. Gult kort: Ousseynou Boye, Mjøndalen, Kristoffer Ødemarksbakken, Edmir Asani, Ull/Kisa.

Rødt kort: Ulrik Arneberg (42), Mjøndalen.

Ranheim – Jerv 1-4 (0-2)

713 tilskuere.

Mål: 0-1 Alexander Lind (31), 0-2 Are Tronseth (selvmål 36), 0-3 Eirik Haugstad (79), 0-4 Michael Ogungbaro (83), 1-4 Georg Flatgård (89).

Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen. Gult kort: Daniel Kvande, Ranheim, Tommy Brochmann Christiansen, Jerv.

Raufoss – Åsane 1-2 (0-1)

652 tilskuere.

Mål: 0-1 Øystein Myrkaskog (2), 0-2 Martin Ueland (59), 1-2 Anton Henningsson (83).

Dommer: Torkjell Jonsson Trædal, Gjelleråsen. Gult kort: Marcos Gondra Krug, Kristian Lønstad Onsrud, Raufoss, Marius Hagen, Åsane.