Nyheter

Bremser Siv Jensens skattelettefest

Det blir kun skattelettekutt i 100 millioners-klassen, erfarer Dagsavisen.

Neste års skatteletter er i netto nede i 100 millioners-klassen, sier en sentral kilde til Dagsavisen.

I Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2016 lå det inne skatte- og avgiftslettelser på 9,1 milliarder kroner påløpt, og 3,1 milliarder kroner bokført.

Men på skattesiden blir altså reduksjonene mindre i budsjettet når det er ferdig forhandlet, og skattelettene vil ha en annen profil.

Ikke kutt i satsen

Det blir ikke kutt i satsen på formueskatten, sier en sentral kilde til Dagsavisen.

I regjeringens forslag til statsbudsjett ble det lagt opp til nye omstridte kutt i formueskatten. Den blåblå regjeringen foreslo å redusere formueskattesatsen med 0,05 prosenteneheter, til 0,8 prosent. Dette kutte reverserte regjeringen i tilleggsnummeret, og den prioriteringen blir stående.

Men det blir fortsatt økt bunnfradrag. Regjeringen foreslo å øke bunnfradraget til 1,4 millioner kroner i 2016, og 2,8 millioner for ektepar.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Trolig ferdig i dag

De fire samarbeidspartiene er ventet å bli ferdige med budsjettet i ettermiddag.

På vei inn i forhandlingsmøtet klokka 11:00 i dag var de fire representantene optimistiske, men var fortsatt klare på at de hadde mer å snakke om.

– Det er noen punkter vi må diskutere. Det er ikke bare formaliteter, sa Frps finanspolitiker Hans Andreas Limi, på vei inn i møtet.

Flere lekkasjer

Det har vært flere lekkasjer gjennom helgen og på morgenkvisten mandag fra budsjettforliket mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre.

Bensin og dieselavgiften blir uendret, men engangsavgiften økes på forurensende biler, melder blant andre NTB. El-avgiften økes også, kunne TV2 melde i helgen.

Konfrentert med disse lekkasjene sier Limi:

– Jeg kjenner ikke helt igjen de beskrivelsene du gir der, så det tror jeg vi skal vente med til vi ser det endelige resultatet, sier Limi til Dagsavisen.