Nyheter

Må bidra også mot Godset i siste kamp

(Vålerenga - Odd 2-2). Morten Berre forlot Ullevaal med et hav av blomster. Men det blir bruk for ham mot Strømsgodset også.

Bilde 1 av 5

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): – Akkurat nå er jeg mest irritert over de to poengene vi mistet. Men jeg har mye å takke for, sa Morten Berre, da det lenge etter kampslutt ble egen Morten Berre-seremoni inne på Ullevaal.

Og Klanen sto tålmodig igjen og hyllet en av Norges fremste klubbspillere gjennom tidene. Det ble ingen flere scoringer, men det ble en siste kamp. Og det ble en æresrunde han antagelig vil huske resten av livet da han alene tok runden foran publikum mens lagkameratene sto på gressteppet og applauderte. Samtidig ble «Vålerenga kjerke» framført live.

LES OGSÅ OG SE SNAKKIS: Rekdal om Berres avskjed

– Veldig spesielt

En verdig avslutning etter tretten år i blå trøye.

–  Ja, veldig spesielt, innrømmet han da røyken hadde lagt seg og Berre-jubelen hadde lagt seg på Ullevaal.

Men det er neppe avslutningen i VIF-trøya. For i garderoben etter kampen annonserte Kjetil Rekdal at Morten Berre må belage seg å være i troppen mot Strømsgodset i den siste serierunden kommende søndag også. Skader på Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm og Rasmus Lindkvist åpner for mere Berrespill.

- Og jeg er endelig skadefri og klar, sier Morten Berre til Dagsavisen når han omsider har fått skiftet. Han innrømmer at avskjeden på Ullevaal ble rørende. Han ble satt høylytt pris på etter 13 år som toppsiller, han fikk gaver og taler fra tidligere lagkamerater.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mistet kampen

Etter 63 minutter kom øyeblikket da Morten Berre erstattet Christian Grindheim og fikk sin siste halvtime som toppspiller.

Rett før hadde Odd redusert til 1-2 og var i ferd med å ta over kampen. VIF var i en liten krise. Odd skjønte at Vålerenga hadde trøbbel.

Var det et dristig bytte?

Han var klar. han gikk inn på midtbanen og gjorde mye klokt. Men kollektivet Vålerenga falt sammen i denne halvtimen og et Oddlag som spilte som pausefisker før pause, fikk losen av medaljer etter hvilen. Det tok over en time før de produserte sin første sjanse. Men scoret to og kunne vunnet hele greia.

Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo manglet bare drakter i sin iver på sidelinja og det ble tilløp til slåsskamper på overtid da Kjetil Wæhler og Olivier Occean barket sammen. Begge fikk gult kort.

For med 2-2 spilte begge lag seg ut av medaljekampen.

Og Vålerenga mistet også muligheten til 4. plass som kunne gitt E-cupspill neste år.

LES OGSÅ: En legende ser tilbake

Rekdal om ujevnheten

- Vi leverer glimtvis noe av årsbeste før pause, men rammes av skader og blir tatt av et godt Odd-lag etter hvilen. Selvfølgelig er det irriterende å miste en tomålsledelse og muligheten for Europaspill. Men vi er for ujevne. Vi trenger flere 90-minutters-spillere, sier Rekdal til Dagsavisen etter kampslutt.

- Og Morten Berre måtte spille der han spilte?

- Ja, og det var ikke noe problem. Vi hadde heller ikke noe valg. Vi kunne ikke brukt Daniel Braaten, Ivan Nasberg eller Markus Nakkim der. Morten er en klok spiller og har hatt den rollen før. Men vi ble svekket som lag av alle skadene og Odd er et godt lag når de er i flyten.

- Utligning fem minutter før slutt?

- Ja, igjen gir vi bort et helt unødvendig frispark i farlig posisjon rett før slutt. Klønete gjort av Jonatan Tollås Nation. Ballen er jo ikke i nærheten. Men det er slike feil vi har gjort for mange av i hele år, sier Kjetil Rekdal.

Frisparket tok innbytter Håvard Storbæk og løftet over muren og inn i hjørnet.

LES OGSÅ: Vålerenga sa nei til Berre

Browns opptur

Man skal ikke glemme Vålerengas første omgang. Den første scoringen kom allerede etter 25 sekunder. Endelig fikk vi se Deshorm Brown utnytte farten sin, han parkerte Lars- Kristian Eriksen og la en flott ball inn til Melker Hallberg, som dundret inn ledermålet.

Midtveis i omgangen var rollene byttet om. Hallberg la et flott buet innlegg der vi fikk se hodestyrken til Brown, noe han ikke har vist fram tidligere i år. 2-0 etter ny duellseier mot Eriksen og alt så rosenrødt ut.

- For Deshorn var det viktig å få disse opplevelsene. Vi vet hva som bor i ham, men det er vår oppgave å få det ut, sier Kjetil Rekdal.

VIF avslutter borte mot høstens beste lag i Norge, Strømsgodset. De kjemper for sølv. Vålerenga tenker nå mest på 2016-sesongen. Uten Morten Berre.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

KAMPFAKTA

VÅLERENGA - ODD 2-2 (2-0)

Ullevaal stadion: 9753 tilskuere.

Mål: 1-0 Melker Hallberg (1), 2-0 Deshorn Brown (24), 2-1 Fredrik Nordkvelle (63), 2-2 Håvard Storbæk (85)

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Morten Berre, Vålerenga, Emil Jonassen, Fredrik Nordkvelle, Odd. (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: