Rekdal om Berres avskjed

Morten Berre fikk ikke ny kontrakt med VIF. Kjetil Rekdal forklarer hvorfor.

SE FOTBALLSNAKKIS OVER!

VALLE: Hutrende kaldt på VIFs treningsøkt, mens avskjeden til Morten Berre forberedes.

– Ja, det har vært mye styr de siste dagene, men akkurat nå er jeg mest fornøyd med at jeg er skadefri, sier Morten Berre.

LES OGSÅ: Vålerenga sa nei til Berre

Er i troppen

Endelig kunne Morten Berre gjennomføre en hel treningsøkt, så vil tiden vise om han får sine siste minutter på Ullevaal søndag.

– Han er i hvert fall i troppen, sier Kjetil Rekdal, som ikke kan garantere spilletid. Han forklarer videre prosessen rundt den vanskelige avgjørelsen å si nei til Berre i 2016.

Han er en fantastisk spiller, sier Rekdal som mener det er umulig å finne noe negativt med Berre.

– Jeg tror ikke du finner en mer oppegående spiller i Tippeligaen. Han har gode innspill på taktikk, strategi og hvordan vi skal trene. Han er flink til å prestere selv og flink til å få lagspillerne med seg, sier Rekdal.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Peker på alderen

Rekdal mener det er Berres alder som har gjort det vanskelig å fornye kontrakten:

– Alt henger i hop med alt, som 40-åring vil ikke Berre være en framtidens mann lenger. Er du oppe i åra vil det bli tyngre å være med i 90 minutter. Nå har vi også flere spillere som Fredheim, Moa, Wæhler og Grindheim som kan ta over Mortens plass på feltet. Det har vært en totalvurdering, og hadde vi vært en rik klubb ville avgjørelsen kanksje gått i en annen retning. Men nå var vi nødt til å se på andre alternativer, sier Rekdal.

Hva er ditt beste minne fra tida med Berre?

– Avslutningen av 2004-sesongen da han ikke scoret alene mot keeper. Men egenlig neste sesong hvor han var så revansjesugen at han vant mange kamper på egenhånd. Og se hvordan han håndterte det var imponerende, sier Rekdal.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!