Morten Berre vil fortsatt spille fotball, men vet ikke helt hvor. FOTO: ARNE OVE BERGO

Vålerenga sa nei til Berre

VIF tilbyr ikke Morten Berre ny kontrakt fra nyttår. Det har 40-åringen full forståelse for.

– Jeg har visst om dette en stund, men ville ikke gå ut med det før nå. Det er ingen sure miner. VIF kunne ikke tilby ny kontrakt når den inneværende går ut ved nyttår. Det er greit. Nå er vi i dialog om en fremtidig sportslig/administrativ-jobb. Avtalen er ikke i boks ennå, men jeg satser på at den er det før jul, sier Morten Berre til Dagsavisen.

Helt usentimentalt snakker han om den beskjeden VIFs ledelse ga ham. Berre var åpen for én sesong til, men etter lite spilletid og en strekkskade i leggen som har plaget ham en stund, var beskjeden klar. Det blir ikke tilbud om ny kontrakt.

LES OGSÅ: En legende ser tilbake

Ikke til Skeid

Men Berre ønsker ikke å slippe fotballen. Går det i orden med jobb i administrasjonen, ønsker Refstad-gutten å spille på et lavere nivå.

–- Jeg føler meg ikke ferdig som fotballspiller ennå. Ambisjonen er å fortsette å holde meg i form, og det kan jeg gjøre med spill i lavere divisjoner.

– Kan det bli aktuelt å spille for gamleklubben Skeid?

– Nei, de satser for seriøst i form av treninger til at det lar seg kombinere med jobb og familieliv. Dessuten spilles det på mange harde kunstgressbaner i 2. divisjon.

LES OGSÅ: VIF sier ja til sluttspill i Tippeligaen

Hasle/Løren?

– Du trener lagene til sønnene dine, som spiller i Hasle/Løren, et steinkast fra der du bor. Hva med deres A-lag i 3. divisjon?

– Jeg har ikke tatt stilling til hvor jeg skal fortsette å spille. 2. laget til VIF kan også være aktuelt. Nå skal jobb-kabalen gå opp, så får jeg se.

Kjetil Rekdal har sagt at Berre er i troppen i sesongens siste hjemmekamp mot Odd kommende søndag. Berre håper han får noen minutter så han kan ta et ordenlig farvel med Klanen og alle andre på Ullevaal.

– Det hadde vært kult med et skikkelig farvel, ja.

Les også: Historiske Berre

Tre høydepunkter

Morten Berre får sin 452. kamp i Tippeligaen hvis han kommer innpå mot Odd søndag. Han har én A-landskamp for Norge. I anledning siste hjemmekamp har Vålerenga satt ned billettprisen til 100 kroner. Etter kampen mot Odd gjenstår den avsluttende bortekampen mot Strømsgodset.

– Gi oss tre høydepunkter fra karrieren, Morten?

* Seriemesterskapet med VIF i 2005.

* Cupgullet med VIF i 2008.

* Cupgullet med Viking i 2001.

– Og hadde du gitt meg et fjerde, så er det å oppleve å vinne over Bayern München som St.Pauli-spiller, avslutter Morten Berre.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!