VIF-bussen er ikke diskret i landskapet. Men har landet på Løten. FOTO: REIDAR SOLLIE

Løten-spiller vil ha VIF i cupfinalen

Det er klart for fotballfest i Løten, bygda son ligger langs riksvei 3 mot Elverum. Men midtbanegeneralen er til daglig VIF-supporter og håper Vålerenga når cupfinalen.

LØTEN (Dagsavisen): 4. divisjonslaget Løten regner med rundt 2000 tilskuere til kveldens cupkamp mot Vålerenga. I går kveld var det lang diskusjon om laguttaket. Hvem skal spille denne historiske kampen?

– Ikke noe lett laguttak, nei, sier trener Knut Olav Pettersen til Dagsavisen. For Løten har ikke den obligatoriske sesongen startet ennå, kveldens kamp kommer som en overraskende sesongstart.

– Men vi har noen sterke treningskamper bak oss og vi vil møte Vålerenga med maksimal entusiasme. Så får vi se hvor lenge vi holder, sier Pettersen, som vurderer å la to keepere stå hver sin omgang.

– Det er jo litt spesielt at den ene av dem er ivrig medlem av Klanen og har vært på mange VIF-kamper. Vi har et godt øye til Vålerenga her oppe, sier treneren.

En av dem er midtbanegeneralen Øyvind Mellum. Han bor i Oslo og er på omtrent alle Vålerengas hjemmekamper på Ullevaal. Etter den miserable sesongstarten håper han VIF kommer til cupfinalen i år.

Likefullt er han med for å slå VIF ut i kveld. Det tror han ikke skjer.

- Jeg satser på at VIF vinner 3-2 og at jeg har scoret de to målene for Løten, sier Mellum til Hamar Arbeiderblad.

Midtbanegeneral hos Løten Øyvind Mellum har et noe ambivalent forhold til kveldens kamp.

– Jeg vil helst se Vålerenga i cupfinalen, forteller Mellum, som er Vålerenga-supporter på sin hals.

- See more at: http://www.h-a.no/sport/mellum-vil-ikke-slaa-ut-vaalerenga#sthash.lIezteA6.dpuf

Midtbanegeneral hos Løten Øyvind Mellum har et noe ambivalent forhold til kveldens kamp.

– Jeg vil helst se Vålerenga i cupfinalen, forteller Mellum, som er Vålerenga-supporter på sin hals.

- See more at: http://www.h-a.no/sport/mellum-vil-ikke-slaa-ut-vaalerenga#sthash.lIezteA6.dpuf

At Løten i det hele tatt kom seg til 1. runde skyldes to sterke kvalifiseringskamper.  Det er ikke hvert år et 4. divisjonslag kvalifiserer seg. Spillernen trener tre ganger i uka og er sterke fysisk. Så får vi se i kveld om det er tre divisjoner forskjell på lagene.

Keeper Mehran Ansari er også en svoren VIF-tilhenger.

- Jeg har stor sans for Kjetil Rekdal og liker ikke den situasjonen han er  nå, sier Løten-keeperen. Men i kveld må han starte på benken.

For Løten IL er kampen stor. Klubben har ikke vært i 1. runde siden 1986.

VIF-trener Kjetil Rekdal har med seg omtrent hele førstelaget og starter med Herman Stengel bak Elias Mar Omarsson på topp.

VIF stlller med dette laget fra start:

 Aslak Falch - Anders Nedrebø, Simon Larsen, Enar Jääger, Simen Juklerød - Vajebah Sakor, Sander Berge, Ghayas Zahid,  Niklas Castro -  Herman Stengel,  Elias Mar Omarsson.

På benken:

Christian Grindheim,  Deshorn Brown,  Henrik Udahl, Sander Pettersen,  Madhusan Sandrakumar,  Kjetil Wæhler.

PS. Hva er Løten kjent for utover akevitt og pultost-festivalen? Edvard Munch ble født her i 1863. Og var her ofte siden selv om han flyttet til Oslo ett år gammel.