Frode Hamre skjønner at han kommer først til måstreken på Bjerkebanen søndag.

Historisk dobbeltseier på Bjerke

Frode Hamre tok en historisk dobbeltseier på Bjerke søndag da han vant begge Derby-løpene.

Av Even Elvenes

Først vant Ingbest, deretter seiret El Diablo B.R. Frode Hamre tok hjem begge Derbyfinalene på Bjerke. Og opplevde sin største dag i karrieren.
- En enorm dag, det hele er en drøm, meldte en klart preget Hamre etterpå. At samme trener vinner derbyløpene for begge raser, har ikke skjedd siden 1962.

Kaldblodshesten Ingbest sørget altså for seier til Frode Hamre i det åpne Derbyet for kaldblods, og fikk med seg hele 750.000 kroner hjem til eieren fra Telemark.
- Hadde noen sagt at jeg skulle vinne et Derby med en kaldblods for noen år siden, ville jeg ledd av vedkommende, oppsummerte Frode Hamre som stort sett har ansvar for den andre rasen – de varmblodige hestene. 

Holdt unna
I millionoppgjøret i varmblodshestenes Derby fikk Frode Hamre, han har stallen i Larvik, tidlig tet med bjørnesterke El Diablo B.R..  
Cash Okay presset mot slutten, men kom aldri forbi.
Før streken ble nådd kastet 52-åringen armen i været av lykke.
- Jeg er stolt, og ikke minst rørt. Alle har arbeidet overtid de siste ukene for at hesten skulle prestere på topp. Vi lykkes, jeg hadde en god følelse hele veien mot mål.
- Hvilken bragd, hvilken dag?
- Den desidert største i karrieren. Jeg er bare glad, understreket Frode som ble Bjerkes store profil.

Verdensstjernen imponerte
Europacupfinalen i travsporten gikk også på Bjerke søndag. Den ble til et lett bytte for verdens beste travhest Nuncio . Han var rett og slett best.

- Da Nuncio kom i ringen for å auksjoneres bort måtte alle andre vært på toalettet, sa trener Stefan Melander etter seieren verd hele 1,88 millioner kroner.
Og rundt 8000 tilskuere klappet og jublet.

Melander, kallenavnet er Tarzan, reiste til USA i 2012 for å kjøpe seg hest. Nuncio fant svensken under Trattersales-auksjonen, han studerte hingsten så mye og nøye at tårene rant.
- Nuncio ble vanvittig god «over there». Men eventyret fortsatte i år, og Nuncio har til gode å skuffe meg. Løpet i dag var en ny demonstrasjon, jeg er overlykkelig, sa han også. Norske B.B.S. Sugarlight deltok i US Trotting Masters løpet på Bjerke, på siste langside så man hesten fra Fredrikstad ytterst i banen og i god fart. Men kreftene strakk ikke til, B.B.S. Sugarlight sluttet som første hest utenfor premierekka.