Fotball

Han bøttet inn mål i oslofotballen. Nå skal Arendal-spissen senke Skeid i kvaliken

Mathias Johansen scoret 27 mål på 26 kamper i sin tid i Heming. Nå skal 27-åringen sende Arendal til 1. divisjon 2023.

– Det var en fin tid i oslofotballen da jeg studerte der oppe. I Heming var vi en bra gjeng som trente litt og spilte en kamp i uken, minnes Arendals toppscorer overfor Dagsavisen.

Skeid må ut i kvalifiseringsspill for å unngå nedrykk til 2. divisjon. Samtidig tok Arendal seg forbi Ull/Kisa (3-1 sammenlagt) som første hinder på veien mot opprykk til 1. divisjon fra nivå tre. Nå skal det hele avgjøres i en opprykksfinale over to kamper, der den første går på Nordre Åsen onsdag, allerede klokka 14.00. Returoppgjøret i Arendal går lørdag.

– Vi hadde en god opplevelse da vi slo Ull/Kisa 3-0 i returoppgjøret sist. Nå har vi en stor oppgave foran oss, for Skeid er ikke et dårlig lag. De har fått litt dårlig betalt i 1. divisjon i år. Men vi har absolutt mål om å rykke opp, selv om Skeid står på motsatt halvdel, sier Mathias Johansen til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Heming og Majorstuen

Han var Arendals toppscorer i 2. divisjon, avdeling 1 denne sesongen. Det stoppet på elleve fulltreffere. Arendalittene tapte på målstreken for Moss i kampen om avdelingsseieren, og dermed må klubben gjennom kvalikspill for å nå det uttalte målet om opprykk.

Johansen har som nevnt gode erfaringer fra spill i Oslo. Han spilte for både Majorstuen FK og Heming, og bøttet inn mål for sistnevnte i 4. divisjon i 2018 og 2019.

Heming har begynt å bruke penger, har jeg fått med meg. Det er kanskje nå jeg skulle ha vært der, spøker Johansen.

Han ser tilbake på en målrik periode fra tiden i oslofotballen.

– Vi hadde en god trener i Einar Sigmundstad, og hadde generelt et bra lag. Vi var en god kompisgjeng der.

– Statistikken til fotball.no sier 27 mål på 26 kamper for din del. Imponerende?

– Det ble vel noe sånt, ja. Men vi møtte mye rart i 4. divisjon, sier Johansen og ler.

Peker på Buduson

Måltyven frykter ikke oppgaven som venter ham og lagkameratene mot Skeid.

– Det handler om å få med oss et godt resultat hjem fra første kamp i Oslo. Men vi kommer ikke til å legge oss bakpå. Vi angriper alle kamper med et ønske om å vinne. Vi er ikke et lag som legger oss i 4-5-1 og kun går ut for å forsvare oss. Da hadde vi funnet på noe annet å gjøre, sier Johansen.

Han peker på spissen Johnny Buduson som en av Skeids største trusler.

– I tillegg har de blant annet Bendik Rise på midten. Så de har mange bra enkeltspillere i Skeid. Så skal vi finne enda mer ut av dem på video før kampene. Jeg regner for eksempel med at de stiller et annet lag enn det de stilte med mot Stjørdals-Blink i serien på lørdag, sier Johansen.

Skeid-trener Gard Holme gjorde hele ti endringer i elleveren til det oppgjøret, der mange profiler fikk hvile – deriblant navn som Buduson, Rise og kaptein Fredrik Berglie.

Overtak mot Skeid ved forrige korsvei

Arendal-spissen innrømmer at denne uken kjennes mer spesiell enn andre.

– Alle vet hva som ligger i potten nå. Vi har jo forsøkt i hele år å gå opp. Når vi ikke rykket direkte opp med poengene vi hadde, så må vi prøve å gjøre det via kvalik. Så dette blir viktig. Men vi har tro på spillegruppa vi har, og ikke minst troppen. Vi har elleve gode som starter, men så har vi en forbannet god benk også, sier Johansen.

I 2021, da Skeid rykket opp fra 2. divisjon, maktet ikke de å slå Arendal i samme avdeling. Kampene endte 2-1 til Arendal på Nordre Åsen. Det andre oppgjøret endte 2-2.

– Har dere et psykologisk overtak på Skeid?

– He-he. Jeg vil ikke tro at de kampene der betyr så mye. Begge lag har hatt en god del utskiftninger i troppen siden 2021-sesongen, påpeker Arendal-spissen.


Mer fra Dagsavisen