Trikkeligaen

Sesongens største seier for et Skeid-lag i form: - Det er nok årsbeste

(Skeid - Kongsvinger 4-0). Skeid går inn i kvalifisering fulle av selvtillit. Et Kongsvinger-lag som jakter opprykk reiste hjem fra Nordre Åsen som slakt.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): På en dag der Skeid gjorde en markering for migrantarbeiderne i Qatar vant laget fullt fortjent over et av formlagene i divisjonen. Kristoffer Hovens fulltreffer før pause, Ousmane Diallos første scoring for A-laget og to herlige «dessertscoringer» av Simen Kvia-Egeskog sørget for det.

- Det er nok årsbeste, hvertfall med tanke på resultatet, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen. Skeid er allerede klare for kvalifisering til neste års spill i 1. divisjon og derfor var ikke denne kampen av den største betydning, men det ble en likevel en veldig god gjennomkjøring frem mot kvalifiseringskampene som venter.

- God selvtillit i laget

Kristoffer Hoven dundrer Skeid i ledelsen på Nordre Åsen.

- Vi er vasse og jeg er meget fornøyd med hvor bra vi er i dag. Vi er kloke og voksne i spillet, særlig utover i kampen når vi er i ledelsen. Vi senker skuldrene og spiller bra. Unggutta kommer inn og griper muligheten. Det er et bra trykk i laget om dagen og vi skal fortsette å kverne på, sier en Gard Holme i naturligvis godt humør.

Kongsvinger hadde vunnet fem av sine siste seks kamper, men lørdag var Skeid rett og slett et mye bedre lag.

- Kongsvinger er et av formlagene, men det må jo absolutt vi også snart være. Vi tapte sist mot Brann, men det gjør jo alle, sier Holme.

Med den formen de er i og den selvtilliten som er i laget vil de være store favoritter i kampene der motstanderen blir enten Ullensaker/Kisa eller Arendal.

- Dette var en meget god gjennomkjøring og akkurat det vi trengte. Resultatet er ikke så viktig i dag, men det er selvfølgelig godt å se at det er bra trykk og høy selvtillit i laget. Vi må ha med det inn i kvaliken. Jeg bryr meg ikke om det blir Ullensaker/Kisa eller Arendal, uansett blir det mot det beste av de to og vi er i gang med å forberede mot begge lagene, sier Gard Holme.

- Litt kjipt at den ikke gikk rett inn

Simen Kvia-Egeskog har scoret og gratuleres av en begeistret Marcus Melchior på Nordre Åsen.

Mot slutten av kampen fikk de fremmøtte full valuta for inngangspengene da innlånte Simen Kvia-Egeskog puttet to fantastiske scoringer. Først en chip i tverrligger fra 40 meter som han selv fulgte opp og satte returen på. Deretter et herlig langskudd i krysset.

- Jeg handler bare på instinkt vet du. Da jeg sendte av gårde chippen måtte jeg bare se på og huske å følge opp. Jeg stoppet nesten litt opp faktisk. Og ja, det er litt kjipt at den ikke gikk direkte inn, men jeg var rolig på returen. Den andre scoringen er jeg egentlig mer fornøyd med, sier siddisen til Dagsavisen.

- Det er gøy å komme inn og bidra. Jeg tror vi alle fikk en enorm boost av denne seieren, sier Kvia-Egeskog.

Var stolt av klubben sin

Med navnene til de avdøde migrantarbeiderne i Qatar på ryggen entret Skeid foran dagens 869 tilskuere. Det ble klappet for alle navnene som ble lest opp. Like før holdt den lidenskapelige Skeid-oksen Johnny Normann Olsen en appell til de fremmøtte.

- Jeg har alltid vært stolt av Skeid, men i dag er jeg litt ekstra stolt at klubben min, var blant det han sa. En sterk markering fra klubben.

Kongsvinger er i opprykksstriden og satte litt press tidlig i kampen. Laget er godt i etablert angrep på små flater. Jan Hoel Andersen fikk en enorm mulighet til å score, men blåste ballen over fra åtte meters hold. Det var også gode tendenser i Skeid, men laget så ut til å lide av skuddvegring. David Hickson og Marcus Melchior driblet en gang for mye da de heller burde testet skuddfoten. Kampbildet var jevnt og i stillingskrig. Per-Magnus Steiring fikk høre det fra de tilreisende supporterne. Steiring kom fra nettopp Kongsvinger tilbake i august.

Skeid begynte å produsere

Ousmane Diallo Toure scorer sitt første mål for Skeid.

Men Skeid tok ledelsen på sin første store sjanse. Og angrepet var pent. Det startet helt bakfra da gjestenes presslinjer ble forsert. Bendik Rise fikk rom rettvendt midt på offensiv banehalvdel. David Hickson startet og chippen over forsvarsleddet var utsøkt. Hickson tok et touch og slo knallhardt inn. Anders Johansens skudd ble reddet, men på returen var Kristoffer Hoven på plass og dunket inn ledelse for Skeid-oksene.

- Det står og vipper i store deler av førsteomgang og det kunne like gjerne vært Kongsvinger som scoret først. Men når det er vi som gjør det er jeg veldig fornøyd med hvordan vi spilte derfra og ut, sier Gard Holme.

For den ledelsen burde blitt doblet like etter sidebyttet. En merkelig situasjon der Marcus Melchior tråklet seg helt inn på fire meter før han omsider sendte av gåret en avslutning. Ballen trillet i stanga og inn i klypene på August Strömberg. Like etter fikk Skeid hjørnespark. Fredrik Berglie hoppet høyest og vant duellen inne i feltet. Headingen gikk via fingertuppene til Strömberg og i den samme stanga før ballen trillet sakte på tvers av målet… To gigantiske muligheter som utrolig nok ikke ble scoring av.

Tre deilige scoringer

Kongsvinger tok som ventet over litt av styringen utover i kampen. De trengte selvfølgelig en utligning, men Skeid sto meget godt imot. Tabellfireren kom ikke til mange store sjanser. Etterhvert ble det også kontringsrom for hjemmelaget, og det er Ousmane Diallo glad for. Høyrebacken kom inn ved timen spilt og fikk gleden av å sette sitt første mål for A-laget. Innlegget fra Hickson gikk på tvers av hele feltet før det nådde Diallo. Han satte bredsiden til og fant nettet via tverrliggeren. God stang og tverrligger-karma for hjemmelaget.

Med åtte minutter igjen av full tid kom det første kirsebæret på toppen av kaka. Innbytter Simen Kvia-Egeskog chippet fra 40 meters hold. Ballen dalte rett i tverrliggeren, men kom perfekt tilbake til spissen som satte iskaldt inn sitt første Skeid-mål på Nordre Åsen.

- Jeg måtte bare le av den scoringen! Det er helt gærent å prøve på, sier Gard Holme.

Spissen på lån fra Viking var ikke ferdig. Kanskje det blir vanskelig å sette han ut av laget nå. På overtid kysset han ballen opp i krysset og fullførte en fantastisk dag for Skeid. Og så tittet endelig også sola frem! Litt av en avslutning på kampen for et Skeid som i dag viste at de er store favoritter i playoffen som venter.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

1. divisjon menn lørdag, 29. runde:

Skeid – Kongsvinger 4-0 (1-0)

Nordre Åsen: 869 tilskuere

Mål: 1-0 Kristoffer Hoven (40), 2-0 Ousmane Diallo Toure (75), 3-0 Simen Kvia-Egeskog (80), 4-0 Kvia-Egeskog (90).

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Gult kort: Bendik Rise, Skeid.

Skeid (4-3-3): Lars Martin Kvarekvål – Anders Johansen (Ulrich Ness fra 60.), Per-Magnus Steiring, Fredrik Berglie, David Hickson – Bendik Rise (Florind Lokaj fra 83.), Hayder Altai (Erik Nordengen fra 60.), Marcus Melchior – Kristoffer Hoven, Johnny Buduson (Ousmane Diallo Toure fra 60.), Jakob Romsaas (Simen Kvia-Egeskog fra 60.).

Kongsvinger (4-1-2-1-2): August Strömberg – Lars Krogh Gerson (Trace Akino Murray fra 45.), Kristian Jahr, Fredrik Holmé, Martin Sjølstad (Daniel Lysgård fra 78.) – Harald Holter – Tobias Bjørnebye (Eric Taylor fra 76.), Martin Vinjor – Martin Hoel Andersen – Ludvig Langrekken (Adem Güven fra 53.), Mathias Bringaker.

1. divisjon fotball menn lørdag, 29. runde:

Fredrikstad – Brann 1-3, KFUM Oslo – Stjørdals-Blink 3-1, Mjøndalen – Grorud 3-0, Ranheim – Raufoss 3-2, Sandnes Ulf – Stabæk 2-2, Skeid – Kongsvinger 4-0, Sogndal – Start 1-2, Åsane – Bryne 1-2.






Mer fra Dagsavisen